Enlaces accesibilidad
Roses de Sant Jordi 2022

Comença la votació per escollir les 'Roses de Sant Jordi'

  • Fins el 15 de març els oients de Ràdio 4 poden votar els guardons 'populars' dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia
  • Podeu escollir quina serà reconeguda com la millor pel·lícula espanyola i estrangera al web de RNE Catalunya

Per
Roses Sant Jordi 2022
Roses Sant Jordi 2022

Els amants del cinema poden completar el palmarès dels premis RNE Sant Jordi de Cinematografia escollint 'Les Roses de Sant Jordi', els guardons que s'atorguen por votació de públic i oïents de Ràdio 4. Fins el 15 de març es pot votar la millor pel·lícula espanyola i estrangera en aquest formulari.

Com a millor pel·lícula espanyola:

Roses Sant Jordi, pel·licules espanyoles

Roses Sant Jordi, pel·licules espanyoles

MADRES PARALELAS, de Pedro Almodóvar

LIBERTAD, d'Enrique Urbizu

CHAVALAS, de Carol Rodríguez Colás

MAIXABEL, d'Icíar Bollaín

EL BUEN PATRON, de Fernando León de Aranoa

MEDITERRANEO, de Marcel Barrena

I com a millor pel·lícula estrangera:

Roses Sant Jordi, pel·licules extrangeres

Roses Sant Jordi, pel·licules extrangeres

OTRA RONDA, de Thomas Vinterberg

EL PODER DEL PERRO, de Jane Campion

WEST SIDE STORY, de Steven Spielberg

NOMADLAND, de Chloé Zhao

SIN TIEMPO PARA MORIR, de Cary Joji Fukunaga

UNA JOVEN PROMETEDORA, d'Emerald Fennell

Javier Bardem i Tamara Casellas, millors actors espanyols

"El amor en su lugar", de Rodrigo Cortés, ha estat votada com la millor pel·lícula espanyola de l'any. Els Guardons RNE Sant Jordi també han premiat el treball de Javier Bardem com a millor actor espanyol per 'El buen patrón', pel·lícula participada per RTVE, i l'actiu, Tamara Casellas, ha estat reconeguda com a millor actriu espanyola pel seu treball a 'Ama'. El film 'Tres' dirigit per Juanjo Giménez, i també participada per RTVE, ha estat considerat com la millor òpera prima.

En l'apartat internacional, el premi a millor pel·lícula estrangera ha estat per 'Quo vadis Aida', de Jasmila Zbanic i els actors Benedict Cumberbatch, per 'El poder del perro' i Ariana DeBose, per 'West Side Story' rebran els guardons a millor actor i a millor actriu estrangers.

Un jurat equitatiu

Jurat Premis Sant Jordi Cinematografia 2022
Jurat Premis Sant Jordi Cinematografia 2022

Jurat Premis Sant Jordi Cinematografia 2022 Ràdio 4 - RTVE Catalunya

Els membres del jurat dels Premis Sant Jordi RNE de Cinematografia 2022 són ​Oti Rodríguez Marchante del Diari ABC, Núria Vidal i Àlex Montoya de Cartellera de BTV, Astrid Messeguer de La Vanguardia, Jordi Picatoste, 'periodista freelance', Gerardo Sánchez, Joan Vila i Daniel Gómez de TVE i Yolanda Flores de RNE. Conxita Casanovas és la presidenta del Jurat i Daniel Gómez el secretari.

Queden pendents el Sant Jordi a la Trajectòria, que serà atorgat per RNE, el premi d'honor i el Premi Sant Jordi a la Indústria, que l'atorgarà la Generalitat de Catalunya. Es lliuraran en la cerimònia d'entrega el dimarts 26 d'abril al Teatre Lliure, i s'emetrà en directe per La 2. En aquest enllaç es poden consultar les bases dels Premis.

Votació popular per escollir les 'Roses de Sant Jordi de Cinemat...