Enlaces accesibilidad
Ramaders

Nou atac d'un grup de cans a una guarda d'ovelles a Llucmajor

  • En total són 65 les ovelles trobades mortes i vint-i-cinc les que han resultat ferides
  • Des del SEPRONA estan investigant els fets i Medi Ambient està cercant el propietari dels cans

Por
Una de les ovelles mortes a la finca de Llucmajor
Una de les ovelles mortes a la finca de Llucmajor

Una guarda de 65 ovelles mortes i més de 20 ferides. És el balanç que avui dematí han trobat Toni Barceló i Margalida Valls, propietaris dels animals a la seva finca de Llucmajor. Denuncien que durant el vespre un grup de tres cans va atacar als ovins, la majoria dels quals estava en edat de gestació.

Conmoció dels propietaris

Això ha estat un desastre. Tornes a començar de nou. Són més d'un any o dos perduts

Margalida explica que no és el primer cop que viu un episodi com aquest, però sempre havia afectat no més de cinc ovelles. "Això ha estat un desastre. Tornes a començar de nou.

Són més d'un any o dos perduts, perquè aquests animalets han de tornar a collir la força", admet. Sobre els agressors Toni assegura que eren "dos cans tipus galg i un altre un mastin blanc".

No és el primer atac

El fet ha esglaiat al municipi, encara que no ha vengut de nou. Altres ramaders del poble han tengut el mateix problema i en els darrers tres mesos hi ha hagut tres atacs com aquest.

Segons Jaume Garau, l'agent rural del municipi, els responsables són els propietaris dels cans. "Els cans no en tenen cap culpa. La culpa és dels propietaris, que se'n van a fer feina, tornen el vespre, els cans estan lliures de la seva parcel·la i poden fugir", ha explicat. Sobre per què dels atacs, ha detallat que "no és per fam que els cans ataquen les ovelles, perquè les haurien menjades, si no per juguera".

SEPRONA i Medi Ambient ho investiguen

Des del SEPRONA, el Servei de Protecció a la Natura de la Guàrdia Civil, ja estan investigant els fets i la Conselleria de Medi Ambient ha posat en marxa el protocol per trobar al propietari dels cans amb l'objectiu d'intentar que no es torni a repetir un succés com aquest.

L'Ajuntament de Llucmajor també ha mostrat la seva solidaritat i ha fet una crida als propietaris dels cans perquè extremin les precaucions.