Enlaces accesibilidad
Patrimoni cultural

Nova passa en la recuperació dels escars de Portocolom

  • S'invertiran 9 milions d'euros en millores per mantenir les característiques barraques
  • Les entitats veïnals i conservacionistes veuen amb bons ulls el projecte, però els preocupa la conservació a llarg termini

Por
Els veïns demanen la protecció del patrimoni del port de Felanitx
Els veïns demanen la protecció del patrimoni del port de Felanitx

Serà un dels projectes més importants de Ports de les Illes Balears 9 milions d'euros que serviran per rehabilitar aquestes construccions malmeses pel pas del temps i pels corrents marins.

Són 189 barraques o escars situades al port de Felanitx. Li donen en bona part la seva fisonomia característica, però moltes d'elles necessiten una intervenció per consolidar-ne l'estructura. La conselleria de Mobilitat s'ha compromès a preservar al màxim l'aspecte i els sistemes constructius emprats.

Intervenció respectuosa i mínima

També s'actuarà sobre l'entorn adaptant i millorant els espais propers a les barraques i prioritzant els recorreguts per als vianants dins de les zones d'intervenció. El projecte bàsic el presentava ahir vespre el conseller de Mobilitat Josep Marí als veïns i les entitats del Port. Marí s'ha compromès a fer una intervenció respectuosa i mínima.

Preocupació de les organitzacions veïnals

Però les organitzacions veïnals i conservacionistes passen pena perquè la dinàmica dels corrents marins faci malbé les construccions a llarg termini. Una preocupació que manifestava als mitjans de comunicació el portaveu de la plataforma Salvem Portocolom, Miquel Àngel Lobo.

Horitzó del 2023

El projecte encara ha de fer un llarg recorregut administratiu, en el qual es posarà a exposició pública perquè es puguin presentar al·legacions. Es calcula que les obres es podran posar en marxa a finals de l'any que ve o principis del 2023.