Enlaces accesibilidad
Coronavirus

El Govern aprova el passaport Covid per als restaurants

  • A partir de dissabte per establiments amb cabuda superior a cinquanta comensals
  • Si la situació empitjora també serà necessari per a entrar al cinema o al gimnàs

Por
BAL-MLL PASAPORTE COVID

Tal com ja passa per entrar a les discoteques i a les residències, a partir de dissabte, si el Tribunal Superior de Justícia ho avala, el passaport Covid també serà necessari per accedir a tot l’oci nocturn i a restaurants amb cabuda superior als cinquanta comensals. Si la situació empitjora i alguna illa entra en nivell dos, la mesura s’estendrà a allotjaments turístics en què es comparteix habitació, com refugis i albergs. En el nivell 3, d’alerta màxim, el passaport Covid també serà necessari per entrar a gimnasos, acadèmies de ball, sales de cinema o circs amb carpa.

Solidaritat i de responsabilitat individual i col·lectiva

El portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic ha dit que la mesura s’aprova per evitar noves restriccions i també per posar en valor la vacunació que ha definit com un acte de “solidaritat i de responsabilitat individual i col·lectiva”. Les Balears són la comunitat autònoma amb la taxa de vacunació més baixa, amb un 83% de la població diana amb la pauta completa.

Pendents de l’aval del TSJIB

Ara mateix totes les illes estan en fase 1 i, per tant, l’obligatorietat del passaport Covid només afectaria la restauració i l’oci nocturn, però divendres es revisaran els nivells de cada illa. La idea del Govern és que la mesura entri en vigor des de dissabte 4 de desembre fins al 24 de gener de 2022, una vegada hagi passat Nadal, Sant Antoni i Sant Sebastià. A les discoteques el passaport Covid ja es demana des del passat 8 d’octubre. Ara el Tribunal Superior de Justícia ha d’avalar la legalitat de la mesura. Aquest estiu no va autoritzar el passaport Covid per entrar a actes multitudinaris, tal com havia aprovat l’executiu.

Què és el passaport Covid?

El passaport Covid indica que estem vacunats amb pauta completa, que hem passat la malaltia els últims sis mesos o que tenim un test negatiu, PCR feta les darreres 72 hores o antigen les darreres 48. Es pot aconseguir per Internet al Portal del Pacient accedint amb el certificat Clave, a l’aplicació per a mòbil de Cita Prèvia de l’IbSalut o físicament als hospitals de Son Espases, Manacor, Inca, Mateu Orfila, Can Misses, Formentera i el Centre de Salut del Canal Salat de Ciutadella.