Enlaces accesibilidad
Estudiants en vaga

La protesta contra la sentència irromp a universitats i instituts

  • Detractors i partidaris de la vaga indefinida han protagonitzat moments de tensió
  • Els estudiants demanen avaluacions alternatives per poder manifestar-se
  • Uns 800 professors espanyols demanen als rectors catalans retirar els manifestos contra la sentència

Per
Vaga estudiants

Segon dia de vaga a les universitats catalanes i també dels instituts convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Un grup d'alumnes ha acampat de forma indefinida a la Plaça Universitat de Barcelona.

MANIFESTOS EN CONTRA LA REPRESSIÓ JUDICIAL

Els rectors de set universitats públiques catalanes s'han posat d'acord en signar un únic manifest en contra de la "judicialització" del procés i la "repressió judicial". Així també, expressen "el suport a les reivindicacions cíviques".

Una de les conseqüències de no avançar matèria per la vaga és l'augment de la feina que ha de fer cada estudiant pel seu propi compte. Des del departament d'Universitats defensen l'autonomia de cada centre perquè doni a tots els alumnes les mateixes opcions. A la Universtiat Autònoma de Barcelona, el Consell de Govern ha concedit als alumnes la possibilitat d'avaluació única, com ahir va fer la Universtitat Pompeu Fabra.

Els piquets de la Universitat Pompeu Fabra barren el pas a altres estudiants que intenten accedir a les aules

Els piquets de la Universitat Pompeu Fabra barren el pas a altres estudiants que intenten accedir a les aules

DUQUE PIULA EN CONTRA DE LA VAGA

No podem permetre que les idees d'uns es converteixin en la mordassa d'altres

Més de 800 professors i catedràtics d'Espanya han reclamat en una carta oberta als rectors catalans que retirin el manifest conjunt en contra de la sentència. El consideren "aberrant". En aquest sentit, avui el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, s'ha pronunciat en el seu compte de twitter.

MOMENTS DE TENSIÓ

A les facultats hi ha divisió entre els professors. Com també entre els que volen fer classe i els que fan vaga per protestar per la sentència del procés.

El bloqueig dels accessos del campus de Ciutadella de la UPF per part dels estudiants que secunden la vaga ha generat moments de tensió aquest dimarts al matí amb un grup d'estudiants que volien accedir a l'edifici per assistir a classe. Defensen el seu dret d’anar a seguir les classes. Un altre grup, majoritàriament encaputxats, han tapat les portes del centre amb cadires, taules i papereres. Cap a quarts d’una, han accedit a negociar amb els joves a l’exterior que volen poder formar part de la mesa negociadora amb la universitat que ha de decidir si accepta les reivindicacions dels vaguistes.

Estudiants contra la sentència

Els universitaris inicien una vaga indefinida per rebutjar la repressió

anterior siguiente
5 Fotos 1 / 5 ver a toda pantalla
  • Alguns estudiants a les portes de la facultat de Ciències Socials de la Universitat Pompeu Fabra

    Alguns estudiants a les portes de la facultat de Ciències Socials de la Universitat Pompeu Fabra

    Els piquets han barrat el pas a la resta d'estudiants posant taules, cadires i altres materials a les portes d'accés de les facultats. 

  • Més d'un centenar d'estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona tallen l'AP-7 i la B-30

    Més d'un centenar d'estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona tallen l'AP-7 i la B-30

    Els estudiants han tallat la circulació en sentit sud i s'han viscut moments de tensió entre els piquets i els conductors. 

POMPEU AIXECA LA TANCADA

A la Universitat Pompeu Fabra hi ha hagut uns 140 estudiants tancats des d'aquest dilluns a la nit. Concretament, 70 al campus de la Ciutadella; 43 al de Poblenou i 30 al de Mar. Els estudiants han decidit aixecar la protesta dimarts després que el rector els hagi ofert la possibilitat de demanar una avaluació en convocatòria única pels qui s'han perdut classes.

L'entitat ha precisat que es deixarà pel desembre tot i que no ho convertiran en la llei general.