Enlaces accesibilidad
El cos s'autoinvestiga

Mossos farà la major auditoria interna de la història arran de la violència postsentència

El Govern detecta 15 actuacions dels Mossos susceptibles de mala praxis

  • Pretén buscar millores dins del cos arran dels episodis violents postsentència

Per
Budó explica l'auditoria interna

El Govern català ha acordat demanar al Parlament la creació d'una comissió d'investigació sobre els "fets ocorreguts" arran de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem. Després de revisar el dispositiu policial, el departament d'Interior ha detectat 15 actuacions dels Mossos d'Esquadra susceptibles de mala praxis.

REUNIÓ DE LA CÚPULA

El Conseller d'Interior, Miquel Buch s'ha reunit avui amb els comandaments dels Mossos d'Esquadra per avaluar l'actuació policial en els aldarulls violents posteriors a la sentència del procés.

Els Mossos impedeixen el pas dels CDR a l'estació de Sants

Els Mossos impedeixen el pas dels CDR a l'estació de Sants

Buch vol analitzar si va haver pràctiques incorrectes amb el secretari general d'Interior, Brauli Duart, el director general de la Policia, Pere Ferrer, el comissari en cap, Eduard Sallent, i altres membres de la prefectura del cos dels Mossos d'Esquadra. És la major investigació interna que ha obert mai el cos, i per ara, hi ha 15 actuacions concretes sota supervisió.

El conseller Buch reuneix la cúpula d'Interior

El conseller Buch reuneix la cúpula d'Interior

La reunió es convoca després que el conseller hagi manifestat la seva confiança amb la policia catalana i n'hagi defensat el ''nivell d'autocrítica gegantí'' del propi cos, arran de les crítiques per les actuacions policials en les mobilitzacions al carrer.

TORRA CONFIA AMB BUCH

El Govern català també sol·licitarà al Parlament una comissió d'investigació. El president Quim Torra manté la confiança en el conseller, tot i que cada cop hi ha més veus dins els partits independentistes que demanen la seva dimissió.

La portaveu Meritxell Budó ha assegurat que el president "manté la confiança amb tots els consellers" del Govern. Budó ha defugit valorar el dispositiu policial i la coordinació amb el ministeri de l'interior. Això sí, ha expressat "preocupació" per l'ús de pilotes de goma per part de la Policia Nacional.

L'estat espanyol ha de reflexionar sobre aquests mecanismes dissuassoris que han fet perdre la visió d'un ull a quatre persones