Dissabte de 8.00 a 9.00 hores (Emergència climàtica)
La “salut pública” es el conjunt de coneixements, tecnologies i intervencions adreçades a comprendre i millorar amb equitat la salut de tothom. La salut dels territoris i grups socials (segons la classe social, gènere, ètnia, situació migratòria i edat) no es pot reduir a causes biològiques o factors de risc clínics o personals sinó que, sobre tot, depèn de factors històrics de tipus polític, ecològic i socioeconòmic: la manera com vivim, treballem, ens relacionem i consumim.
Sota l’actual capitalisme neoliberal, les relacions de poder i la nostra relació amb la natura es doncs la causa fonamental que genera bona o mala salut col·lectiva i desigualtats.
Convidats:
Joan Benach, metge, salubrista i sociòleg.
Autor del llibre recentment publicat per Icària editorial “La Salut és política”, és catedràtic de sociologia en el departament de ciències polítiques i socials de la UPF.
Dirigeix el grup d’investigació en desigualtats en salut (GREDS-EMCONET), col·labora amb el grup d’investigació transdisciplinar sobre transicions socioecològiques (GINTRANS2), i es assessor de nombrosos governs, sindicats i moviments socials.
Daniel Gómez, president de l’Associació per el estudi dels Recursos Energètics (AEREN).
L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació