En Directe a Ràdio 4   Al Teu Costat - Tothom pot fer un voluntariat? 18/06/2021 12:55

Ens hem preguntat si tothom pot encaixar a qualsevol entitat de voluntariat. Ho hem fet amb l'Esther Prats, psicòloga

Des del mes de maig les entitats de voluntariat social de Catalunya ja disposen de la nova guía COM FER ACCESSIBLE EL TEU PLA DE VOLUNTARIAT, una iniciativa de la Federació Catalana de Voluntariat Social que es convertirà en un bon recurs per al mig milió de voluntaris i voluntàries que hi ha a Catalunya i especialment per als coordinadors de les entitats. És un document que dóna bons recursos per millorar la incorporació d’aquelles persones que volen fer aquesta tasca. La guia posa l’accent en com ha de ser especialment la captació, la selecció i l’acollida dels nous voluntaris i voluntàries i ho fa des d’una perspectiva accesible i inclusiva.

Per això avui nosaltres ens hem preguntat si tothom pot encaixar a qualsevol entitat de voluntariat. Ho hem fet amb l'Esther Prats, psicòloga, tècnica de voluntariat de la província de Barcelona de la Federació Catalana de Voluntariat Social i coatuora d'aquesta nova guia.

També hem conegut l'experiència delvoluntariat inclusiu al Grup Sant Pere Claver amb la Miriam Bonet, coordinadora de voluntariat d'aquesta entitat. Un terç dels seus 55 voluntaris tenen un trastorn mental.

En Directe a Ràdio 4
Más opciones