Després del col·lapse   3.000 entitats reclamen al nou executiu el rescat social 08/06/2021 55:31

Si hi ha alguna cosa que ha posat encara més en evidència aquesta pandèmia són les desigualtats socials de el món en què vivim.

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa més de 3.000 entitats socials catalanes que lluiten contra la pobresa i les desigualtats, reclama al nou executiu que “premi l’accelerador” i posi en marxa el rescat social “de manera immediata” i amb polítiques a llarg termin. Les entitats socials han atès 800.000 persones per assegurar l’accés a l’alimentació i l’habitatge. Les mesures ciutadanes d’emergència que s’han posat en marxa durant la pandèmia, com ara les xarxes veïnals, han servit per parar el cop, però han deixat palesa la feblesa de les administracions per cobrir les necessitats bàsiques del seus ciutadans.

La pobresa causa profundes ferides físiques, psicològiques i relacionals. I algunes ONG,  com Intermon OXfam, reclamen a les grans empreses espanyoles conscienciació social. l per primera vegada es mostren esperançades, sobretot arran de les actuacions d’algunes d’aquestes empreses Després del col·lapse.

Amb la participació de

-Carmen Flores, Federación de Asociaciones de Madres Solteras por Elección.

-Miguel Alba, autor informe “L’hora del compromís”. Investigador desigualtat i sector privat Intermón

-Jose Mansilla,  antropòleg, autor de “La pandemia de la desigualdad”.

-Xarxa de Suport d’Ajuda mútua Raval.

-El Lokal de la Lola.

-Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya.

Després del col·lapse
Más opciones