Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

En la sierra madrileña nieva desde primera hora de la mañana y hay ya cerca de cinco centímetros acumulados.

Según informa TVE, las máquinas quitanieves ya están despejando las carreteras de acceso a la sierra y echando sal en el asfalto.

Las pistas de esquí de la zona llevan cerradas desde la semana pasada, después de que la subida drástica de las temperaturas obligara a pensar que la temporada había terminado. Este martes, no obstante, la temperatura es de cinco grados bajo cero.

'Aquí Parlem' ha canviat de format i ha entrevistat Rafael Ribó, Síndic de Greuges. Ribó ha estat reelegit Síndic per un nou període de nou anys, fins al 2019.

El Síndic ha exposat al programa quines són les queixes i reclamacions dels afectats per la gran nevada caiguda sobre gran part de Catalunya el dia 8 de març: talls d'electricitat, carreteres blocades, transports públics inoperants...

59 Segons ha entrevistat Josep Maria Rovira, director general d'Endesa a Catalunya: li hem preguntat pels problemes de subministrament d'energia elèctrica com a conseqüència de la nevada. Cristina Puig li ha demanat perquè tantes famílies s'han quedat sense llum durant tants dies.

A la segona part del programa hem parlat amb el delegat a Catalunya de la SGAE, Ramon Muntaner, per saber perquè actuen amb tant de zel a l'hora de cobrar drets a petits establiments per escoltar la ràdio.

El programa ha debatut amb els diputats Pere Aragonés d'ERC i Albert Ribera de Ciutadans, l'actualitat parlamentària centrada en l'aprovació de la nova Llei de consultes populars per via de referéndum. El Parlament ha aprovat amb els vots a favor de CiU, PSC, ERC i ICV-EUA i en contra dels del PP i Ciutadans la Llei de consultes populars per via de referèndum després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que havia sol·licitat el grup del Partit Popular. Segons el dictamen, el projecte respecta substancialment l'Estatut i la Constitució.

"Aquí Parlem" ha comptat al plató amb els diputats Pere Aragonés d'Esquerra Republicana de Catalunya i Albert Ribera de Ciutadans.

sobre la Comissió d'Investigació de l'Incendi d'Horta de Sant Joan, de la sessió de control i de tot el que el temporal de neu ha influït en la política.