Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha refredat la possibilitat que bars i restaurants obrin a la nit a partir del 28 de març, donat el repunt de contagis de COVID-19 que s'ha registrat a Catalunya durant l'última setmana.

"Tot fa pensar que aquesta mesura haurà d'esperar uns dies més", ha apuntat durant una entrevista en Catalunya Ràdio, en la qual s'ha mostrat partidària de "donar aire" als ciutadans, però només quan les dades epidemiològiques ho avalin.

El 22 de març es commemora el Dia Mundial de l'Aigua. Enguany se centra en què significa l'aigua per a les persones, del veritable valor que té i de com podem protegir millor aquest recurs vital.

Dia Mundial de l'Aigua

Què significa l'aigua per tu?

  • Només un 2,5% de l’aigua de la Terra és dolça i d’aquest un 0,025 és potable
  • En l’actual context de pandèmia, prop de 3 milions de persones no poden rentar-se les mans

Laura Vilagrà considera que "el Govern no pot estar condicionat pel Consell de la República" i diu que Puigdemont "ha sigut un president important" i li buscaran "un paper", però que el president legítim serà Pere Aragonès. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, confia en que Esquerra arribarà a un acord definitiu amb Junts per Catalunya per investir a Aragonès i diu que aquesta setmana faran "el que calgui" per assolir-lo. La diputada d'ERC defensa que l'ús de lesbales de foam s'ha de tractar al Parlament i que no s'haurien d'utilitzar fins que es faci públic el protocol d'ús.

Nacho Álvarez, portaveu del sindicat de Mossos d’Esquadra SME, valora negativament la possibilitat d'eliminar l'ús de les bales de foam.  En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, destaca que no els donen "una alternativa" a aquesta retirada d'"eines policials", i considera que això comportarà un "cos a cos" i "imatges de sang, traus, lesions i el cop de porra". Álvarez denuncia també la falta d'agents al cos policial.

Fa cinc anys de l'accident d'autocar de Freginals en què van morir 13 noies, la majoria italianes. Traslladava de tornada un grup d'estudiants d'Erasmus de la Universitat de Barcelona que havien visitat la festa de les Falles de València. En aquest municipi del Montsià tenen molt present el desgraciat sinistre i l'han recordat amb tristesa. Cinc anys després, el cas continua pendent de judici. La fiscalia demana 4 anys de presó pel conductor de l'autocar acusat d'homicidi per imprudència i lesions. Creu que va desatendre les normes de seguretat viària conduint cansat i amb son. Santiago R., que va donar negatiu a les proves d'alcoholèmia i drogues, feia catorze anys que treballava de forma indefinida a l'empresa Autocares Alejandro Tours, amb seu a Mollet del Vallès. El vehicle no presentava avaries mecàniques, tenia passada la ITV i durant l'any anterior se li havia fet el manteniment i reparacions ordinàries.

Veïns, ecologistes i pagesos uneixen forces contra el creixement urbanístic del Delta del Llobregat i l'ampliació del port i l'aeroport. Ho consideren incompatible amb la protecció mediambiental d'aquest espai natural. 

Informa: Anna Grimau

Un 2% de la població pateix trastorn límit de la personalitat, una patologia que afecta les relacions personals, laborals i també les socials. L'Hospital Santa Maria de Lleida ha iniciat una teràpia única a Espanya que exposa aquests pacients a situacions molt complicades per a ells per ajudar-los a millorar. Esports d'aventura per superar pors, reforçar l'autoestima i afrontar dificultats.

Informa: Joana Sendra

Operatiu policial per dispersar les aglomeracions de gent i de botellades al passeig del Born de Barcelona. L'Informatiu ha acompanyat una patrulla de la Guàrdia Urbana. Els productors de fruita dolça de Ponent temen una caiguda de la producció per la gelada de la passada matinada. Teràpia pionera de l'Hospital Santa Maria de Lleida per superar trastorns de la personalitat. Tot a punt per a la gala dels Premis Gaudí. L'actriu Carme Elías rebrà el premi d'honor a la seva trajectòria. El Barça viatja a Sant Sebastià amb la pressió de recuperar la segona posició, ara en mans del Reial Madrid, que va guanyar anit a Balaídos.

Un miler de persones van ser dissoltes anit del passeig del Born de Barcelona per la policia. Com els darrers caps de setmana, és punt de trobada de grups de joves, sobretot estrangers, que beuen al carrer en grup i sense respectar les mesures de seguretat per la covid-19. Les queixes dels veïns han fet que s'incrementi la presència policial. Equips de Mossos i la Guàrdia Urbana patrullen i sancionen a qui no compleix.

Lluís Falgàs entrevista Eva Granados, vicepresidenta segona de la mesa del Parlament de Catalunya, del PSC, que va ser escollida a la sessió constitutiva de la cambra catalana. El director del programa 'Aquí parlem', Lluís Falgàs, analitza els possibles pactes per escollir el candidat que es presenti al debat d'investidura del president de la Generalitat, que té com a data límit el 26 de març.

Els Mossos d'Esquadra intensifiquen els controls en el primer cap d'aixecament del confinament comarcal per garantir que es viatja amb la bombolla de convivència. Important afluència als parcs naturals i les destinacions de  les segones residències. En política ERC reclama un Govern fort en la setmana límit per la investidura.

Desarticulada a Girona una xarxa internacional de proxenetes amb 19 detinguts d'origen romanès i 18 dones alliberades. Una trentena d'entitats socials han sortit al carrer per exigir que s'aprovi la llei d'habitatge que està treballant el Govern Sánchez. La proposta Booklife utilitza els llibres per ajudar a comprendre i treballar les nostres emocions. Entrevistem Ferran Cases que s'ha convertit en expert en ansietat. Sergi Roberto és la principal novetat a la convocatòria del Barça.