Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

José Elías és l'empresari badaloní que ha fet quadrar els avals de Joan Laporta. No se sent salvador de ningú sinó complidor d'una promesa que va fer fa uns anys al vicepresident de la seva empresa d'energies, Audax Renovables. Elías va prometre Eduard Romeu, culer apassionat, ajudar-lo a ser directiu del club si l'empresa assolia uns determinats objectius. I això va passar.

L'empresari ens rep a casa seva per explicar-nos perquè va decidir fer el pas i es mostra confiat de revertir la situació econòmica del club. Disposat a aportar el seu granet de sorra al projecte de Joan Laporta, ens confessa que només hi ha una persona que pot convèncer Leo Messi de seguir al Barça i "jubilar-se aquí"...

Informa: Albert Hernández / Rafael Lara

Primera operació sortida a Catalunya, després de dos mesos de tancament comarcal. Gairebé un milió de vehicles es mouran per l'àrea metropolitana de Barcelona. El govern català no descarta fer passos enrere de cara a la Setmana Santa, si els indicadors de la pandèmia empitjoren

Les cases rurals, la naturalesa, el Pirineu, les estacions d'esquí i també la platja, especialment la Costa Brava, són les destinacions preferides pels catalans per a aquest primer cap de setmana sense restriccions de mobilitat dins de Catalunya des de fa mesos.

Al Pirineu de Lleida estan amb reserves d'entre el 40 i el 45% i al Pirineu gironí, la Costa Brava i el Montseny es podria arribar al 80%. En canvi a la Costa Daurada no esperen un "moviment espectacular" i estan animats de cara a la Setmana Santa.
 

El servei català de trànsit preveu que gairebé un milió de vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona en el primer cap de setmana sense confinament comarcal per als grups bombolla. Espanya reprendrà les vacunacions amb AstraZeneca, mentre el ministeri de Sanitat valora que es pugui administrar a majors de 55 anys. L'Agència Europea del Medicament garanteix que és segura. Torna a pujar el risc de rebrot i la velocitat de propagació del coronavirus, mentre Salut insisteix en la crida a la prudència. Primera reunió de la junta directiva del Barça amb Joan Laporta com a president.

És divendres 19 de març i avui algunes poblacions de l'interior i zones de altes de Prelitoral s’han despertat ben enfarinadesL’hivern ha tornat un dia abans de començar la primavera i ho ha fet amb els ingredients més característics: el fred i la neu. Entre mig matí i migdia hem tingut una treva, però no us refieu de les clarianes perquè aquesta tarda i fins entrada la nit es mantindran les nuvolades, els ruixats i les calabruixades. La cota de neu fora del Pirineu es mantidnrà entre 600 i 800 metres. A les comarques pirinenques hi continuarà nevant a qualsevol cota. El cap de setmana tindrem sol, però també tindrem fred (sobretot de matinada amb glaçades extenses des del Pirineu al Prelitoral) i tindrem fortes ventades. La Tramuntana i el Mestral superaran els 90km/h, afavorint el Torb a muntanya i la mala mar a bona part de la costa

Avui comença una operació sortida que trànsit preveu amb una mobilitat de gairebé un milió de vehicles, malgrat que es manté la prohibició de sortir de la comarca i només es pot moure's els membres del mateix grup bombolla de convivència. Dimecres es reprendrà la vacunació amb AstraZeneca i el ministeri de Sanitat valora que es pugui administrar a majors de 55 anys. L'Agència Europea del Medicament garanteix que és segura. Torna a pujar el risc de rebrot i la velocitat de propagació del coronavirus, mentre Salut insisteix en la crida a la prudència. Reunió de la primera junta de la directiva de Joan Laporta per fixar les accions que portaran a terme i confirmar els càrrecs.

El Servei Català de Trànsit espera que des d’aquest divendres surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona prop de 930 mil vehicles. La majoria volen aprofitar que aquest és el primer cap de setmana en que es permet la mobilitat fora de la comarca des del Nadal. Els Mossos efectuaran 400 controls per garantir que es viatja amb la mateixa bombolla de convivència i Interior demana “prudència”.

Les destinacions de muntanya i els allotjaments d’interior són els més beneficiats per l’aixecament del confinament comarcal. Esperen reprendre l’activitat després de tres mesos. A la Costa Daurada la meitat dels establiments encara esperarà a obrir a la Setmana Santa i hauria preferit que s’hagués permès la mobilitat entre CCAA.

Teniu ganes de primavera? Doncs tot i que aquests dies l’ambient serà hivernal… demà, dissabte 20 de març, començarà la primavera astronòmica. L’equinocci, el canvi d’estació, serà a les 10 hores i 37 minuts del matí. Aquest any la primavera durarà 92 dies i 18 hores, s'acabarà el 21 de juny coincidint amb el solstici d'estiu.

Dia gris, fred amb nevades al Pirineu i xàfecs irregulars que aniran a més a la tarda. Aniran acompanyats de calabruix o neu granulada. La cota de neu entre els 600 i 800 m. Vent del nord i forta baixada de les temperatures màximes, entre els 10 i 12 ºC.

Antoni Trilla, cap d'Epidemiologia i Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic, ens parla sobre la preocupant situació epidemiològica en què ens trobem. L'Rt i els llits de crítics augmenten i per tant la pressió assistencial torna a ser elevada. Afirma que "tothom té ganes d'esbargir-se una mica, però s'ha de ser molt prudent aquest cap de setmana". També es troba decebut quan veu certs comportaments o aglomeracions per part de la gent després de l'esforç que estan fent els sanitaris.

Sobre la vacuna d'AstraZeneca creu que s'ha parlat massa i s'ha generat un pànic generalitzat sobre ella abans que l'EMA prengués una decisió.

La presidenta de la Cambra de Comerç de BarcelonaMònica Roca, veu amb bons ulls que la CUP entri al Govern de Catalunya perquè "les diferències sumen". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, demana un Executiu "fort i cohesionat", amb un full de ruta compartit. Roca també requereix ajudes directes a les empreses per part del Govern espanyol, ja que és qui té més accés als mercats, i diu que té por que aquest fons europeus els capitalitzin les grans empreses. D'altra banda, explica que confia que el MWC de Barcelona se celebri aquest 2021, defensant que aquest tipus d'esdeveniments es poden celebrar amb seguretat.