Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'Agència Europea del Medicament avala la vacuna d'AstraZeneca, després d'haver analitzat els casos de trombosi detectats i assegura que és segura i eficaç. L'Agència Europea del Medicament ha insistit que els beneficis de la vacunació són superiors als riscos. Es preveu que es preprenguin les vacunacions la setmana que ve a Espanya. El govern català reitera la importància de mantenir les mesures de prevenció, a les portes del primer cap de setmana en què es permetrà els desplaçaments per tot Catalunya.

  • La ciutat de Barcelona té documentats 1.322 refugis antiaeris
  • A través d'un mapa es poden consultar tots els refugis i tota la documentació que hi consta
  • L'Eixample, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc són els districtes que compten amb més refugis

El govern català insisteix que el confinament comarcal es manté i recorda que només es pot sortir amb el grup bombolla de convivència. Els mossos faran controls dinàmics perquè qualsevol moviment fora de la comarca s'ha de justificar. El Congrés dels Diputats ha aprovat la Llei de l'Eutanàsia a Espanya que entrearà en vigor al juny. Espanya és el sisè país del món i el quart d'Europa que despenalitza l'assistència per a una mort digna. Avui comença el Brain Film Fest, un certamen amb pel·lícules dedicades a la salut mental, l'únic a tot el món. El Tribunal Suprem reconeix que els veïns de la fàbrica Uralita de Cerdanyola del Vallès també estan afectats per l'amiant.

  • PP, Vox i UPN hi voten en contra i els de Vox anuncien que la derogaran quan governin
  • El pacient haurà de donar el consentiment dues vegades amb una diferència de 15 dies
  • La sol·licitud ha de passar filtres com una Comissió de Garatia depenent de cada CCAA
El Temps (18/03/2021)

Canvi de temps

Aquesta tarda el temps ja començarà a canviar, tindrem més nuvolades, alguns ruixats i sobretot temperatures màximes que començaran a baixar. Ara bé, demà serà quan notarem més aquest canvi, perquè serà un dia d'hivern. Un canvi de temps, que arriba de la mà de l'anticicló estancat a l’oest de les Illes Britàniques. Per una banda afavoreix la entrada de vent del nord-nord-est i per altra banda, l’arribada d'aire molt fred a les capes altes i mitjanes de l'atmosfera, que juntament amb una borrasca Mediterrània afavoriran una notable baixada de les temperatures i un temps força insegur fins demà a la nit. El cap de setmana farà fred però farà sol. 

Més de 120 taxistes han marxat aquest dijous pel centre de Barcelona en protesta contra el retorn de Uber a la capital catalana. Els manifestants s'han concentrat primer a l'avinguda Maria Cristina per dirigir-se al Parlament. Allà una representació dels manifestants ha demanat reunir-se amb els diputats de les diferents formacions. 

La protesta ha avançat amb una marxa lenta per la Gran Via fins a Via Laietana, on s’han aturat davant la seu de Foment del Treball, per a continuar posteriorment pel passeig d'Isabel II i l'avinguda Marquès de l'Argentera fins al parc de la Ciutadella, on es troba el Parlament.

El govern recorda que es manté el confinament comarcal i que només es pot sortir amb el grup bombolla de convivència, i que qualsevol moviment fora de la comarca s'ha de justificarEl Congrés de Diputats aprova la llei d'eutanàsia que entrarà en vigor al juny. Espanya és el sisè país del món i el quart d'Europa que despenalitza l'assistència per a una mort digna. Una sentència del Tribunal Suprem confirma que els veïns de Cerdanyola del Vallès que vivien a prop de la fàbrica d'URALITA també van ser afectats per l'amiantJoan Laporta enceta la seva segona etapa com a president del Barça.

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous, amb 202 vots a favor, 141 en contra i dues abstencions, la Llei Orgànica per a la regulació de l'Eutanàsia. La normativa, que entrarà en vigor al cap de tres mesos de publicar-se al BOE, estableix que aquesta pràctica es podrà dur a terme als pacients que ho sol·licitin i que es trobin en un context de "patiment greu, crònic o malaltia greu i incurable, causants d'un patiment intolerable".El dret a una mort digna era una reivindicació històrica de les families.

  • SOS Racisme va identificar 182 situacions de racisme a Catalunya en 2020, de les quals se n'han denunciat 99
  • El Servei d'Atenció i Denúncia (SAiD) de SOS Racisme ha atès en total 590 persones durant el 2020
  • L’entitat lamenta l'augment de casos detectats on les víctimes no volen denunciar per desconfiança amb el sistema

Matí força assolellat, núvols al nord i ventades tot el dia. A la tarda, la nuvolositat anirà a més. La nevada es reactivarà a la cara nord del Pirineu per damunt dels 700 m. I tindrem xàfecs amb tempesta i calamarsa a les comarques de Barcelona. Ambient més fred.

Els taxistes de Barcelona protesten contra el retorn d'Uber amb una marxa lenta pel centre de la ciutat. Els conductors es mobilitzen des de les 9 del matí a Plaça Espanya amb l'objectiu d'arribar fins al Parlament de Catalunya. Mar Alarcón, CEO de SocialCar afirma que Uber ha complert amb els requisits que demana la regulació autonòmica del govern. Uber torna amb 3 nous serveis: integrarà el taxi, el servei públic i el servei de social car. No dóna, però, preus tancats als usuaris perquè treballa amb taxímetre obert. Alarcón creu que pels mateixos taxistes és una oportunitat de negoci treballar amb aquesta tecnologia i no entén per què no l'accepten.

Àngels Chacón insisteix en que "el projecte PDeCAT no és el projecte Artur Mas". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, la candidata del Partit Demòcrata assegura que Mas és simplement un associat de partit, desmarca la seva figura del partit i reconeix que "no va ajudar gaire" a diferenciar el projecte amb determinades declaracions. L'exconsellera diu que no espera un "paper actiu" del president Mas i aposta per renovació i "nous lideratges". Chacón reconeix també que s'estan plantejant que ella lideri el partit, que els va faltar temps en campanya per explicar el seu projecte i està a l'expectativa de com la "confrontació de Junts es tradueix en "realitat".

La Comissió Europea proposa un passaport sanitari gratuït per verificar amb un QR la vacunació, haver passat el virus o ser negatiu en covid-19. No estarà llest abans de juny, ja que l'executiu europeu trigarà almenys tres mesos a fer-lo operatiu a nivell tècnic. La CE ha avisat que els no vacunats hauran de tenir la mateixa llibertat de moviment que els vacunats mentre se sotmetin a "proves o quarantenes".