Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Judici del 'procés": Per la defensa el tribunal té a la sentencia l’oportunitat de tornar la causa a la política

Pactes municipals: ERC i Comuns desbanquen Josep-Fèlix Ballesteros de l'alcaldia de Tarragona

Primer incendi de l'any: Ha cremat 230 hectàrees, els bombers el donen per estabilitzat i els veïns tornen a casa

Accidents de gent gran: Enguany, 1 de cada 3 víctimes mortals a la carretera eren majors de 65 anys

Durant, lesionat del tot: Espanya, més líder després del 3-0 a Suècia els raptors desaprofiten el primer match-ball

Han estat 52 sessions de judici amb més de 400 persones declarant. Entre elles l'expresident del govern, Mariano Rajoy i l'exvicepresidenta, Sáenz de Santamaria. Multitud de policies nacionals, guàrdia civil i mossos. Persones anònimes i finalment perits de les acusacions i les defenses.

L'executiva del PSOE estudia avui els pactes que el president en funcions, Pedro Sánchez, començarà a negociar a partir de demà. També a la ciutat de Barcelona continuen les negociacions per qui si hi haurà alcalde o alcaldessa. I avui comença la setmana que posarà punt final al judici pel procés, és previst que dimecres que ve el jutge Marchena el declari "vist per sentència".

 Barcelona és el primer port d'Europa en nombre de creueristes i les entitats ecologistes del perill de la contaminació que produeixen els creuers. L'Organització Marítima Internacional ha fixat que, al 2020, el sofre dels combustibles passi del 3,5% al 0,5% però molts ho consideren insuficient.

Som a les portes d'una setmana decisiva en política. Pedro Sánchez comença a negociar suports a la seva investidura mentre Quim Torra buscarà una resposta unificada a la fi del judici pel procés. Això, enmig de negociacions als ajuntaments, que es constitueixen el proper dia 15.

 

 30.000 estudiants catalans s'enfrontaran a la selectivitat la setmana vinent. El seu objectiu és accedir a la universitat i la majoria ho faran amb uns 18 anys. A L'Informatiu ens hem volgut fixar en aquelles persones que decideixen tornar a les aules amb més de 45 anys.

 Barcelona és el primer port d'Europa en nombre de creueristes. Damunt la taula, una altra xifra, la de la contaminació que provoquen. Els ecologistes demanen un turisme més sostenible i consideren insuficients les mesures que comencen a implantar les companyies.

 La integració en el món del teatre avança. Si fa unes setmanes us parlàvem de teatre adaptat per a persones sordes, avui us parlem d'una obra que ho fa a l'inrevés: feta en llengua de signes, l'adapten a persones oients.

 Les Golondrines de Barcelona compleixen 130 anys. Es van inaugurar amb motiu de la exposició universal del 1888 i, des de llavors, han estat un reclam, no només per als turistes, també, per a la gent d'aquí.

 Setmana d'ofensiva contra el plàstic: iniciatives que reclamen l'eliminació d'envasos, estudis que avisen de la contaminació al mar i conscienciació ciutadana. Hem acompanyat un grup de "plogging", que consisteix en recollir deixalles de la platja mentre es practica esport.

Barcelona en Comú puja l'aposta a una setmana de la constitució dels ajuntaments i desafia Maragall: o un govern a 3 amb ella i el PSC o corre el risc de no poder accedir a l'alcaldia.

Entra en vigor la tarifa tancada al taxi de Barcelona. Encara trigarà una setmana a estar totalment implantada però permetrà als usuaris, a través d'una app, conèixer el preu de la carrera abans de pujar al taxi.

 Entra en vigor la tarifa tancada al taxi de Barcelona. Tot i que no estarà totalment operativa fins a la setmana vinent, permetrà als usuaris saber quant els costarà la carrera abans de pujar al vehicle. Per activar-la caldrà accedir a una aplicació.

 La passió per l'art i el modernisme del galerista Fernando Pinós ha estat reconeguda amb el Premi Honorífic GAC de la XII Nit del Galerisme. A L'Entrevista d'avui ens explica com aquest entusiasme el va portar a fundar el Museu del Modernisme de Barcelona.

 Setmana de lluita contra l'ús dels plàstics. Les Nacions Unides alerten que, cada any, es llencen 13 milions de tones de plàstic al mar, posant en perill 100.000 espècies.

Ada Colau redobla la pressió sobre el PSC i Esquerra i manté la seva candidatura com a alcaldessa de Barcelona. A l'espera de si la militància avala la decisió, una condició necessària en funcionament dels comuns, la formació manté l'aposta per un govern a tres com a opció de present. Ernest Maragall, el candidat més votat, assegura que el tripartit d'esquerres és IMPOSSIBLE i els socialistes mantenen l'oferta de pacte només amb els comuns.

Josep Maria Jové, l'exnúmero dos d'Oriol Junqueras a Economia, evita reconèixer davant el jutge ser l'autor de la coneguda com a agenda Moleskine, i rebutja sotmetre's a una prova cal·ligràfica per comparar la seva lletra amb la de la llibreta. Jové també ha impugnat els escorcolls al seu despatx, on la guàrdia civil va trobar el document "Enfocats", que conté el suposat full de ruta independentista.

L'Espanyol presenta David Gallego com a substitut de Rubi a la banqueta del primer equip. El tècnic, que reivindica l'ADN perico, diu que es veu preparat per assumir un repte que tindrà com a gran objectiu la unió amb l'afició. Durant l'acte el club ha rebutjat contestar el comunicat del ja tècnic del Betis, Rubi, dient que és aigua passada.

Les notícies de L'Informatiu del 07/06/2019:

La lluita per l'alcaldia: Colau insisteix en un tripartit d'esquerres amb ella d'alcaldessa

Sabadell: PSC i Comuns arriben a un acord que permetrà a la socialista Marta Farrés ser alcaldessa

Investidura Sánchez: Sánchez comença els contactes per formar govern sense haver de dependre dels independentistes

El judici de la Moleskine: L'exnúmero dos de Junqueras rebutja sotmetre's a una prova cal·ligràfica

Mare Nostrum 5: Barcelona tindrà a finals de l'any que ve un dels 3 ordinadors més ràpids d’Europa

Operació sortida: Segons trànsit uns 510 mil cotxes sortiran de l'àrea metropolitana durant la segona pasqua

Alerta per les manicures: Alguns productes usats en cosmètica contenen una substància que pot causar al·lèrgies greus

A Barcelona: Desarticulada una organització criminal a la qual s'imputen més de 70 robatoris a domicilis

Llicència concedida: La Sagrada Família regularitza la seva situació després de 130 anys sense permís d'obres

Rubi, "aigua passada". Gallego reivindica "l'ADN perico" en la seva presentació com a nou entrenador

En joc els Jocs: La selecció espanyola femenina d'handbol es classifica per al mundial de finals d'any al Japó

Bcn Sports Film: Homenatge als milers d'aficionats que van cada any al Tour de França, a "la grand messe"

Galacticat: 50 hores de cinema fantàstic i de terror a Tàrrega des d'avui fins diumenge

Història i fotografia: El de Barcelona acull una exposició amb 50 fotografies que repassen la història d’Espanya

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts: 

La lluita per l'alcaldia: Colau insisteix en un tripartit d'esquerres amb ella d'alcaldessa

El judici de la Moleskine: L'exnúmero dos de Junqueras rebutja sotmetre's a una prova cal·ligràfica

Alerta per les manicures: Alguns productes usats en cosmètica contenen una substància que pot causar al·lèrgies greus

Llicència concedida: La Sagrada Família regularitza la seva situació després de 130 anys sense permís d'obres

Rubi, "aigua passada". Gallego reivindica "l'ADN perico" en la seva presentació com a nou entrenador

Pedro Sánchez tancarà aquesta tarda la ronda de consultes del rei per proposar un candidat a president del govern, que es dóna per fet que serà el líder del PSOE. Al matí, el monarca ha rebut la resta de partits, entre els quals la representant de Junts per Catalunya, Laura Borràs, que li ha recordat la situació dels presos independentistes. I també, Jaume Asens, dels Comuns, que li ha retret el seu discurs del 3 d'octubre del 2017.

La Moncloa preveu el ple d'investidura per a la primera quinzena de juliol. Mentrestant la vicepresidenta en funcions Carmen Calvo, ha assegurat que Pedro Sánchez NO rebrà Quim Torra. Calvo considera inaudit que el president català li demani una reunió per parlar dels presos, ja que implicaria interferir en el poder judicial.

l'Ajuntament de Barcelona continua la incertesa sobre qui ocuparà l'alcaldia... Aquesta tarda hi haurà reunions paral·leles de la direcció dels comuns i de l'executiva socialista...però, a 9 dies de la constitució dels consistoris, no s'esperen gaires novetats, Mària Sánchez...

Shakira esquiva les càmeres en la seva declaració davant el jutge acusada d'haver defraudat 14 milions i mig d'euros a Hisenda. La cantant, que ha accedit a l'edifici a través d'un aparcament soterrani privat, només ha contestat les preguntes dels seus advocats i ha negat tenir cap deute tributari pendent amb la Hisenda espanyola.

Les expectatives generades per la renda garantida de ciutadania han quedat frustrades per a milers de sol.licitants.... És el que denuncia la comissió promotora que assegura que, des que es va aprovar fins gener, s'han denegat el 84 per cent de les noves sol.licituts...La Generalitat sosté que enguany les denegacions han baixat a la meitat.

L'Espanyol confirma que Rubi ja s'ha desvinculat oficialment del club després d'abonar aquest matí la clàusula de rescisió. Poc després el Betis anunciava la contractació del tècnic de Vilassar. I també en futbol, la selecció espanyola masculina ja és a les Illes Fèroe on demà hauria de fer un pas endavant cap a l'Eurocopa del 2020. Dissabte serà el torn de la selecció femenina que debuta al Mundial de França contra Sud-Àfrica.

Demà comença a França el Mundial femení i la selecció espanyola debutarà dissabte contra Sud-àfrica. Espanya, que afronta el segon Mundial de la seva història lluny de ser favorita, però amb tota la il·lusió per a fer un gran paper. Entre les seleccionades, molta presència blaugrana, fins a 10 futbolistes del Barça.

Barcelona és ciutat de cinema... com ho demostra la coincidència, aquests dies, de dos festivals temàtics, d'àmbit internacional i plenament consolidats.

Les notícies de L'Informatiu del 06/06/2019:

Consultes per la investidura: El rei ha rebut aquest mati a JxCat, En Comú, Vox i Podemos

Negociacions: La coordinadora dels Comuns es reuneix avui mentre els socialistes celebren un consell extraordinari

Foment del treball: El PIB català modera el creixement degut al fre de la indústria, segons un informe de la patronal

Inversió estrangera: Catalunya tanca 2018 amb un rècord en projectes d'inversió gestionats per la Generalitat

Shakira als jutjats: La cantant està acusada de 6 delictes fiscals. Hauria defraudat 14,5 milions d'euros

Avenç científic: Nou tractament experimental que atura el creixement de determinats tumors de pàncrees

Renda garantida: Els promotors denuncien que la immensa majoria es deneguen i la Generalitat es defensa

Gats al carrer: Els veterinaris impulsen un programa pel control sanitari i l'esterilització dels animals

Canvis als Mossos: Per primer cop una dona estarà al capdavant de la comissaria superior de coordinació central

Rubi ja és ex de l'Espanyol: Les seleccions espanyoles, ben focalitzades en els compromisos davant les Illes Fèroe i Sud-Àfrica

Lliga de campions waterpolo: El Zodiac Atlètic Barceloneta busca repetir a Hannover el títol europeu del 2014 a les Picornell

Bill Viola: El centre cultural planta de Balaguer exposa la nova obra del videoartista

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Consultes per la investidura: El rei ha rebut aquest mati a JxCat, En Comú, Vox i Podemos

Shakira als jutjats: La cantant està acusada de 6 delictes fiscals. Hauria defraudat 14,5 milions d'euros

Avenç científic: Nou tractament experimental que atura el creixement de determinats tumors de pàncrees

Renda garantida: Els promotors denuncien que la immensa majoria es deneguen i la Generalitat es defensa

Rubi ja és ex de l'Espanyol: Les seleccions espanyoles, ben focalitzades en els compromisos davant les Illes Fèroe i Sud-Àfrica