Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 Dia en que es constitueixen els ajuntaments sortints de les eleccions del 26 de maig. El ple de Barcelona se celebrarà a les 5 de la tarda i, si no hi ha sorpreses, Ada Colau revalidarà l'alcaldia amb un pacte amb el PSC i el suport de Manuel Valls, que li va oferir sense demanar res a canvi. Això mentre, a Lleida, Esquerra Republicana acaba amb un ajuntament socialista de fa de prop de 40 anys. A Tarragona, el nou alcalde és Pau Ricomà, que li arrebassa a l'històric dirigent socialista, Josep Fèlix Ballesteros. En canvi, a Girona, Marta Madrenas revalida l'alcaldia.

 A L'Informatiu Cap de Setmana entrevistem Carlos Segarra, líder de "Los Rebeldes", tot just quan el grup celebra els seus 40 anys dalt dels escenaris amb un nou disc - "Rock Ola Blues" - i una nova gira.

El Suprem rebutja que Oriol Junqueras vagi dilluns al Congrés per recollir l'acta d'eurodiputat, que li donaria immunitat com a membre del Parlament Europeu. Pel tribunal, el desplaçament de Junqueras a Brussel·les posaria en un perill irreversible el judici del procés. A Barcelona, a menys de 24 hores de la constitució dels ajuntaments, Ernest Maragall fa un moviment desesperat per oferir a Colau repartir-se l'alcaldia.

A Badalona, tot apunta que Xavier Garcia Albiol podria recuperar l'alcaldia... A només 24 hores del ple, NO hi acord entre les forces d'esquerra per formar una alternativa als populars.

1 de cada 5 persones necessitarà sang o un derivat en algun moment de la seva vida. Per això avui, dia mundial del donant de sang, ens animen a fer donacions als centres de recollida habituals o instal·lats expressament. I s'aprofita per fer un reconeixement als donants, que cada any ajuden 70.000 malalts a catalunya.

Avui tercer i últim dia de les proves de selectivitat a les que aquest any s'han presentat més de 34.500 estudiants.

Marc Gasol aconsegueix el títol de la NBA amb els Toronto Raptors. Un èxit compartit amb el també espanyol Serge Ibaka i el seleccionador d'Espanya, Sergio Scariolo. És la primera vegada que dos germans, Marc i Pau Gasol, aconsegueixen l'anell de campions. I és la primera vegada que un equip de fora dels Estats Units guanya el títol de l'NBA.

Avui es presenta en societat una nova companyia de dansa, el Ballet de Barcelona.Després de mesos de feina durant el cap de setmana actuen per primera vegada aquest vespre i el cap de setmana a l'Onyric Teatre Condal.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Tribunal Suprem: No permet Junqueras sortir de presó per recollir dilluns l'acta d'eurodiputat

Alcaldia resolta: Albiol (PPC) a Badalona, Ricomà (ERC) a Tarragona i Lladó (ERC) a Figueres

Dia del donant de sang: La jornada d'avui serveix per posar a bon nivell les reserves abans de l'estiu

Cap de setmana d'oposicions: Dissabte es convoquen les de Mossos i diumenge les de la Guàrdia Urbana

Ibaka i Scariolo, també: Marc Gasol guanya amb els raptors el títol i per primer cop dos germans duran l'anell de la NBA

Ada Colau sotmet a les bases si prefereiexen un acord a Barcelona entre comuns i ERC, amb Maragall d'alcalde, o amb el PSC amb ella d'alcaldessa. Un cop ha enterrat el tripartit d'esquerres, la direcció dels comuns es decanta per l'acord amb els socialistes i determinar les polítiques de l'ajuntament. Colau, a qui no agraden els vots que Valls li ofereix , assegura que no són fruit de cap acord.

Joaquim Forn ja és al centre penitenciari de Brians 2, on ha ingressat aquest migdia. Demà el traslladaran a l'ajuntament de Barcelona per recollir l'acta de regidor i dissabte participarà al ple per elegir el nou govern municipal. Després haurà de retornar a la presó de Soto del Real perquè el Suprem ha rebutjat la petició que havia fet de reingressar al centre penitenciari de Lledoners.

Al Parlament, Junts per Cat i Esquerra carreguen contra Colau per acceptar els vots de Valls i Torra l'acusa de prioritzar les cadires als drets i les llibertats. Els comuns repliquen demanant la dimissió de la portaveu del govern per haver cridat a la mobilització si Colau és alcaldessa. Mentrestant al Congrés, Esquerra s'obre a l'abstenció per investir Sánchez, però també vincula els seus vots al que passi a l'alcaldia de Barcelona.

En el balanç del primer any de Govern, que s'ha debatut a continuació, Torra ha tret pit de la bona salut de l'economia catalana. Ha explicat que Catalunya ha batut per 8e any consecutiu record en exportacions. Una afirmació que l'oposició li ha retret amb l'últim informe de l'IDESCAT que ho contradiu. Segons l'informe, les exportacions han caigut i el creixement de l'economia catalana està tres dècimes per sota de la mitjana espanyola.

Des de principis d'any, gairebé 8 de cada 10 habitacions han estat ocupades, i de cara l'estiu els empresaris són optimistes perquè creuen que la millora dels primers 5 mesos de l'any es mantindrà. Malgrat això, els hotelers demanen millorar la seguretat a la ciutat, sobretot pel què fa als robatoris, i atreure més congressos per potenciar hotels de luxe.

Són els centenars de voluntaris que han participat en recompte de persones sense sostre a Barcelona que organitza cada any la fundació Arrrels. N'han comptat un 25 per cent més que l'any passat: gairebé mil 200 en total. A més, els voluntaris tenen la sensació que han trbat més migrants sols que dormen al carrer. L'ONG demana mesures d'urgència a l'ajuntament com ara l'obertura de pisos on puguin viure persones sense llar.

Dos equips catalans, Girona i Nàstic, estan implicats - per motius diferents - en presumptes accions destinades a arreglar partits. L'Osca - Nàstic de la temporada passada s'hauria arranjat per un "pacte de cavallers" entre jugadors. Mentrestant, a Girona veuen com la seva denúncia del Valladolid - València comença a tenir conseqüències.

La selecció espanyola femenina ja focalitza l'atenció en el tercer i últim partit de la fase de grups contra la Xina al Mundial que es disputa a França.

Marc Gasol té l'anell de campions a prop. Ell i Pau Gaosl podrien convertir-se en els primers germans que guanyen la millor lliga del món. Marc i Pau ja van ser els dos primers germans que va protagonitzar el salt inicial en un partit d'All Star.

Després d'una separació que ha durat 8 anys, la banda barcelonina ELEFANTES, s'ha tornat a reunir per gravar un nou disc, el vuitè, que ara estan presentant en una gira en directe. Avui ho fan a Barcelona, amb noves cançons que mostren l'evolució de la seva música .

Les notícies de L'Informatiu del 13/06/2019:

Ajuntament de Barcelona: Els Comuns sotmeten a consulta si volen Colau d'alcaldessa amb el PSC o ho sigui Maragall

Enfrontament per l'alcaldia: Torra critica un pacte de Colau amb el PSC i ERC ho tindrà en compte pel suport a Sánchez

Joaquim Forn: Ha ingressat a la presó de Brians 2 a les 13.03h dissabte haurà de retornar a Soto del Real

Sessió de control: Els pactes municipals tensionen al Parlament les relacions entre independentistes i Comuns

Balanç de govern: Torra reivindica rècord en les exportacions mentre l'oposició el contradiu amb un informe de l'Idescat

Judici del procés: Les defenses han començat a presentar les peticions de llibertat pels acusats

Ocupació hotelera: A Barcelona puja 4 punts respecte el mateix període de l'any passat

Mort a Salt: Un home mor després que la Policia el reduís per amenaçar una dona amb una destral

Descobriment mundial: Metges de Vall d'Hebron diuen que hi ha 5 models de creixement en adolescents

Molt en joc: A Girona, pendents de seguir a 1ª i d'un ex del bàsquet gironí, Marc Gasol que pot ser campió de la NBA

Jardins de Pedralbes: El Cigala torna a enamorar en el quinzè aniversari de 'lágrimas negras'

'Mundo obrero': Una recreació musical al Lliure de Gràcia fins el 30 de juny

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Ajuntament de Barcelona: Els Comuns sotmeten a consulta si volen Colau d'alcaldessa amb el PSC o ho sigui Maragall

Enfrontament per l'alcaldia: Torra critica un pacte de Colau amb el PSC i ERC ho tindrà en compte pel suport a Sánchez

Ocupació hotelera: A Barcelona puja 4 punts respecte el mateix període de l'any passat

Descobriment mundial: Metges de Vall d'Hebron diuen que hi ha 5 models de creixement en adolescents

Molt en joc: A Girona, pendents de seguir a 1ª i d'un ex del bàsquet gironí, Marc Gasol que pot ser campió de la NBA

Després de 4 mesos, el president del tribunal Manuel Marchena pronunciarà el vist per a sentència del judici del procés. Aquesta tarda, l'advocat de Santi Vila tanca els arguments exculpatoris de les defenses. I després, els 12 acusats tindran el seu últim torn de paraula

Com ja va passar en l'inici del judici, Òmnium Cultural torna a instal·lar avui pantalles gegants per seguir el torn d'última paraula dels acusats. N'hi haurà a tot Catalunya a partir d'aquesta hora. A Barcelona, per exemple, s'ubicaran a l'Arc de Triomf./ Al Suprem s'ha desplaçat aquesta tarda el president de la Generalitat. Al matí ha estat el vicepresident Aragonès, i representants de partits i entitats sobiranistes, que han demanat l'absolució dels acusats.

Pedro Sánchez ha vingut avui a Barcelona, on no ha coincidit amb cap membre del govern de la Generalitat, en plenes negociacions per aconseguir suports per a la investidura, per visitar el centre de Supercomputació

És l'incendi de primera hora del matí en l'última planta d'un bloc de pisos de Terrassa que s'ha saldat amb un ferit crític i una vintena de veïns desallotjat

Fins divendres, són dies de nervis pels 34.500 estudiants que han començat les proves de la selectivitat. La primera prova a superar han estat els exàmens de llengua castellana i literatura i de català.

La federació espanyola de futbol no preveu que pugui prosperar la proposta del Girona d'ampliar la lliga a 21 equips fins que no es resolgui la investigació del partit presumptament arranjat entre el Valladolid i el Betis. Una situació impensable al Regne Unit, segons Pep Guardiola.

Gitana "negra", com diu ella, i màxima exponent del gipsy funk, Rosario va actuar anit al Palau de la Música amb el millor del seu repertori.

Han estat 52 sessions de judici amb més de més de 400 persones declarant. Entre elles l'expresident del govern, Mariano Rajoy i l'exvicepresidenta, Sáenz de Santamaria. Multitud de policies nacionals, Guàrdia Civil i Mossos. Persones anònimes i finalment perits de les acusacions i les defenses.

Recta final del judici del procés. Les defenses han criticat la fiscalia per utilitzar el codi penal per acusar de rebel·lió i malversació, i neguen que hi hagués violència. La lletrada de Carme Forcadell, ha dit que es jutja l'expresidenta del Parlament, per ser qui és i no pel que ha fet. També al·leguen que no ha quedat demostrada una actuació coordinada entre el Govern i les entitats sobiranistes. El judici quedarà vist per a sentència amb els al·legats finals dels acusats.

L'advocacia de l'estat discrepa de la fiscalia i és partidària de la sortida de presó de Junqueras -dilluns- per recollir l'acta d'eurodiputat al Congrés. Ho decidirà el Suprem, que sí autoritza Joaquim Forn a assistir al ple de l'Ajuntament de Barcelona. Demà el traslladaran.

El President de la Generalitat es desplaça fins a Madrid per donar suport als acusats. També una àmplia comitiva de partits i associacions sobiranistes...

A l'Ajuntament de Barcelona ple de comiat de més d'una trentena de regidors que deixen de ser-ho... dissabte es constituirà el nou plenari i continua la incògnita de l'alcaldia. Els socialistes confien en arribar a la investidura amb un acord que els permeti la possibilitat de formar govern amb Barcelona en Comú.


Més de 34 mil 500 estudiants han començat avui els tres dies de les proves de la selectivitat amb els exàmens de Català i de Llengua Castellana i Literatura, que en general han trobat fàcils.
En castellà han pogut triar entre un conte de Borges i un article periodístic sobre com triar carrera universitària. I en català entre un text de Salvador Espriu i un altre sobre les abelles.

Els bombers alerten de l'augment de víctimes mortals en incendis d'habitatges. En el que portem d'any ja han mort a Catalunya 18 persones, cinc més del total que hi va haver en tot l'any passat.

L'edatisme, la discriminació per motius d'edat, és la tercera causa de discriminació al món, després del racisme i el sexisme. A partir dels 65 anys, s'accentua en molts àmbits...per això els experts recomanen més visibilitat i respecte cap a la gent gran


La Federació espanyola no preveu una lliga de 21 equips com demana el Girona mentre no es resolgui la investigació del partit Valladolid-València, sospitós de ser arranjat. I a Sevilla, ja hem vist Rubi com a nou entrenador del Betis. L'extècnic de l'Espanyol s'ha mostrat agraït al club blanc-i-blau i li ha desitjat el millor a la vegada que s'ha mostrat il.lusionat en aquesta nova etapa a Sevilla.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Judici del 'procés': Avui podria quedar vist per a sentencia amb l'últim torn de paraula dels acusats

Comitiva de suport: Govern, partits i entitats independentistes demanen l'absolució dels acusats

Sortida de presó: L'advocacia de l'estat autoritza Junqueras a recollir l'acta d'eurodiputat

Sánchez a Barcelona: En plenes negociacions per a la investidura el president en funcions visita el BSC-CNS

Pau 2019: Més de 34.500 estudiants inicien tres dies de proves de selectivitat per accedir a la universitat

Rubi, Bètic: La Federació Espanyola no contempla una lliga de 21 equips com demana el Girona

L'al·legat d'Andreu Van den Eynde, l'advocat de Junqueras i Romeva, s'ha centrat a desmuntar els delictes de rebel·lió i sedició. Segons ell la fiscalia ha confós rebel·lió amb desobediència. Xavier Melero, advocat de Joaquim Forn, ha estat molt crític amb l'operatiu policial i ha acusat el fiscal, Javier Zaragoza, de trivialitzar el concepte de violència.

Les notícies de L'Informatiu del 11/06/2019:

Judici del 'procés": Per la defensa el tribunal té a la sentencia l’oportunitat de tornar la causa a la política

Autorització del Suprem: Quim Forn sortirà de la presó per adquirir la condició de regidor de l'Ajuntament de Barcelona

Judici del procés: Torra es reuneix amb Esquerra per consensuar una resposta unitària a la sentència

Ajuntament de Barcelona: Els socialistes avisen Colau que no votaran la seva investidura si no hi ha un acord

Entitats socials: Volen que qualsevol pacte de govern a Barcelona es faci en base els problemes de la ciutat

Pactes municipals: ERC i Comuns desbanquen Josep-Fèlix Ballesteros de l'alcaldia de Tarragona

Primer incendi de l'any: Ha cremat 230 hectàrees, els bombers el donen per estabilitzat i els veïns tornen a casa

Accident mortal: Mor un motorista de 46 anys en un xoc contra un turisme que ha envaït el carril

FP Dual: El departament fa marxa enrere i mantindrà el model mentre busca el consens amb els sindicats

Accidents de gent gran: Enguany, 1 de cada 3 víctimes mortals a la carretera eren majors de 65 anys

Durant, lesionat del tot: Espanya, més líder després del 3-0 a Suècia els raptors desaprofiten el primer match-ball

Lliga ACB: El Barça Lassa afronta la primera oportunitat per ser a una final en la que es trobaria el Madrid

Les avantguardes: Amb els fons de la col·lecció de l'Ivam que s'exposa al Caixaforum fins el 15 de setembre