Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

En marxa el dispositiu electoral a Barcelona a quatre dies de les eleccions. Ja ha començat la distribució de les urnes i les paperetes cap als 300 col·legis electorals de la ciutat.

En plena campanya, allau de retrets a Salvador Illa per l’anunci del fitxatge, si és president, del major Trapero com a director dels Mossos. ERC fa bandera de les polítiques feministes del govern republicà i alerta que PSC i Junts "sempre que poden s'uneixen". Carles Puigdemont assegura que Catalunya no té les "competències i recursos" per assumir l'impacte del "repte demogràfic".

Vox torna a tancar la porta a Salvador Illa i demana al PPC que sigui igual de contundent. La CUP demana a Puigdemont recuperar l'agenda independentista i l'acusa de situar-se al costat del PSC. Jéssica Albiach vol que Catalunya lideri una reforma del sistema de finançament que respecti el principi d'ordinalitat. Carlos Carrizosa agraeix a jutges i fiscals que aturessin el "cop d'estat" del 2017.

Govern i sindicats acorden una reforma del subsidi d'atur. Augmenta les quantitats, amplia els col·lectius i permet compatibilitzar-lo amb una feina.

L'eventual retorn de Josep Lluís Trapero com a major dels Mossos centra les reaccions de campanya. Avui que és el darrer dia per enviar el vot per correu.

Els agricultors tornen a treure els tractors al carrer per exigir més aigua de reg. Consideren insuficient la flexibilització de mesures per la sequera anunciada pel Govern.

Regles irregulars, problemes d'acne o més pèl. Són alguns dels símptomes que provoca la síndrome de l'ovari poliquístic. Una de cada 10 dones en edat fèrtil ho pateix.

Un pacte del qual se'n torna a despenjar la patronal. Augmenta les quantitats, amplia els col·lectius i permet que sigui compatible amb una feina. El primer intent de reforma va caure al Congrés amb el rebuig de PP, VOX i Podem. 

Aquest subsidi és el que es cobra durant 30 mesos en cas d'haver esgotat la prestació de l'atur, no haver cotitzat prou o tenir més de 52 anys. La reforma l'augmenta fins als 570 euros els primers 6 mesos i va disminuint fins als 480. 

Satisfacció entre els sindicats per aquesta reforma que és una de les exigències de Brussel·les per rebre el quart pagament dels fons europeus. La patronal, un cop més, no hi dona suport i retreu al Govern manca de diàleg.

Avui, que és el darrer dia per enviar el vot per correu, la campanya ve marcada l'eventual retorn del Major Trapero com a director general de la policia catalana.

L'anunci de Salvador Illa ja ha tingut resposta de la resta de candidats.

Més enllà d'aquest debat, els candidats s'afanyen a desgranar les seves propostes en aquests darrers dies de campanya.

Agricultors i tractors tornen al carrer per exigir més aigua de reg. No estan satisfets amb la flexibilització de les mesures per sequera.

El BBVA no té intenció de millorar l'oferta de fusió amb el Sabadell.

Salvador Illa descarta abstenir-se perquè hi hagi un govern independentista i evitar segones eleccions: "No donaré la investidura a Junts. Som incompatibles". El candidat del PSC a les eleccions al Parlament del 12-M veu "francament difícil" governar amb els juntaires i pregunta si "bloquejaran ells com han bloquejat als seus propis": "Junts i la CUP han bloquejat al seu propi Govern, al president que ells van investir", ha insistit. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, revela que un partit el va "venir a buscar" per forçar eleccions quan va "col·lapsar" l'executiu català. Pregunta a Carles Puigdemont si condicionar la continuïtat de la legislatura espanyola al que passi a Catalunya si "és respectar la voluntat dels catalans": "El Govern de Catalunya es decidirà des de Catalunya". Critica que l'expresident vulgui fer "cops d'efecte" aquest final de campanya. Confirma que ha parlat amb Núria Parlon per ser consellera d’Interior i amb Josep Lluís Trapero director general de la Policia si és president. I atribueix a lapsus lingüístics les referències a 'Lérida' i el 'Bajo Llobregat'.

El Govern rebaixa les restriccions per la sequera a 202 municipis, els de l'àmbit del Ter-Llobregat que tornen a l'escenari d'excepcionalitat. Es podran reomplir piscines i es relaxen les mesures sobretot al sector agrícola, ramader i industrial.

La rebaixa de les restriccions per la sequera arriba a 5 dies de les eleccions. Els candidats miren de convèncer els indecisos, un gruix de votants important a la recta final de la campanya.

Els estudiants mantenen l'acampada al claustre de la Universitat de Barcelona en suport a Palestina. Reclamen que les universitats públiques es posicionin a favor de l'alto el foc i que trenqui relacions institucionals amb Israel.

Barça i Girona es juguen la segona plaça de la lliga que dona accés a la Supercopa d'Espanya. Queden quatre jornades perquè acabi la competició i els gironins sumen un punt més que els blaugranes.

Una cinquantena d'estudiants han passat la primera nit en l'acampada al claustre de la Universitat de Barcelona (UB) en suport a Palestina. Els estudiants van iniciar l'acció aquest dilluns al vespre, quan van instal·lar tendes de campanya i van anunciar una mobilització contra "el genocidi del poble palestí".

Els concentrats mantenen oberta la duració de la protesta, però, saben que, com a mínim, la mantindran fins demà, quan hi ha previst un claustre extraordinari a la UB on es presentarà una moció per exigir a la direcció del centre que es posicioni a favor de l'alto el foc i trenqui relacions amb Israel i les empreses que li donen suport.

El Govern rebaixa les restriccions per la sequera a 202 municipis, els de l'àmbit del Ter-Llobregat, que surten de l'emergència i tornen a escenari d'excepcionalitat. Es flexibilitzen les mesures sobretot al sector agrícola, ramader i industrial. L'Executiu, que pren la decisió a cinc dies de les eleccions, argumenta que les pluges i el desgel han millorat les reserves d'aigua.

Els candidats a la presidència continuen amb els actes de campanya amb la mirada posada en els indecisos, un gruix important d'electors: segons el CIS, en són un 40%. Salvador Illa planteja un pla pel retorn d'empreses a Catalunya que van marxar durant el 'procés'. ERC retreu als socialistes l'apel·lació al vot progressista i fixen les condicions per pactar un Govern. Carles Puigdemont reitera que assistirà al debat d'investidura i reconeix que contempla la detenció.

La CUP s'obre a formar governar amb Junts abans que amb el PSC. Ignacio Garriga fixa com a prioritats retallar impostos i posar fi a la inseguretat als carrers. Alejandro Fernández demana a Salvador Illa trencar amb els independentistes si vol el seu suport.

Afecta uns 6 milions de persones, principalment a l'àrea de Barcelona. Es relaxen les mesures sobretot al sector agrícola, ramader i industrial. Els pagesos del Baix Llobregat ho consideren insuficient i alguns experts parlen de decisió precipitada i imprudent a les portes de l'estiu. 

El Govern relaxa les restriccions a 5 dies de les eleccions i a les portes de l'estiu.

Jornada de campanya electoral amb la mirada posada també en els indecisos, un gruix important d'electors. 

El Banc Sabadell cau en borsa després de rebutjar la segona oferta de fusió llançada pel BBVA. 

Una cinquantena de persones acampen al claustre de la Universitat de Barcelona en solidaritat amb el poble palestí, i de moment, sense una data final. Unes protestes que van arrencar als Estats Units i que comencen a replicar-se a més ciutats espanyoles...

Illa reitera que del 12-M ha de sortir un govern estable... Rebutja Junt i obre la porta a un pacte amb Esquerra i Comuns. Aragonès critica que parli de cadires...

Mentre la seva número dos assegura que Esquerra és l'únic que no abandona mai el vaixell.

Puigdemont crida a la unitat. I a la mobilització.

I s'alça com l'únic vot independentista vàlid. Assegura que votar Junts val per dos.

Barrejar la política de pactes a Catalunya amb l'estabilitat del govern Sánchez, l'avisa Illa, és una gran equivocació. Contra els independentistes carrega Ayuso, desde Barcelona i també contra Illa.

Sergi Saladié veu "més possibilitats d'arribar a alguna entesa" per formar Govern amb Junts que amb el PSC, després de les eleccions al Parlament: "Tant de bo el PSC actual s'assemblés més al del Maragall", ha lamentat. El candidat de la CUP per Tarragona pel 12-M creu que els programes dels dos partits són molt igual, però diferència: "En l'eix nacional, un és molt diferent. És més fàcil entendre't amb aquell que prioritza l'eix nacional", ha dit sobre la candidatura de Carles Puigdemont. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que un pacte PSC-Junts "seria els escenaris més difícils d'imaginar", però "en política, podem acabar veient de tot". No descarta que el partit anticapitalista entri a l'executiu català post 12-M i reivindica que el Govern independentista ha funcionat: "No va ser la CUP qui va deixar de donar-li suport, va ser Aragonès qui va deixar de banda els acords amb la CUP", ha etzibat.

El Consell d'Administració del Banc Sabadell ha rebutjat l'oferta d'absorció del BBVA perquè "infravalora significativament" el seu projecte i les perspectives de creixement com a entitat independent, segons afirma a la nota que ha fet arribar a la CNMV.

El Consell confia "plenament" en l'estratègia de creixement de l'entitat financera catalana i en els seus objectius financers, i considera que com a entitat independent generarà més valor per als accionistes.