Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Son las declaraciones del líder del PP, Mariano Rajoy, sobre el gobierno balear cuyo pacto en este momento está pasando por muchas dificultades.(03/12/09)

En Baleares, ha presentado hoy su dimisión el consejero de Turismo , Miquel Nadal, de Unió Mallorquina . Imputado por corrupción, Nadal ha defendido su inocencia y dice que abandona por motivos familiares. Su marcha deja una brecha abierta en el Gobierno Balear de coalición que preside el socialista Francesc Antich.

El Bloc diu que vol mantenir el Pacte amb el PSOE al Govern, al Consell i a l'Ajuntament de Palma. El PP reiteria l'oferiment d'un gran pacte per superar la crisi, però amb la condició que el PSOE rompi amb l'esquerra. El Consell de Mallorca aprova el Pla de carreteres i grups ecologistes protesten davant la institució. Demà comença la Copa Davis a Barcelona, Rafel Nadal espera estar al 100 per cent...

Continua la instrucció del Cas Maquillatge: Maria Antònia Munar haurà declararà dia 16 de desembre ...El president Antich diu que està preocupat per la imputació de dos consellers i El PP afirma que li donarà suport si trenca amb l'esquerra. L'antiga base militar de s'Enclusa, a Ferreries, es convertirà en un centre d'interpretació de la reserva de la biosfera. Rafel Nadal diu que està recuperat i que jugarà al 100 per cent la final de la Copa Davis a Barcelona. El Mallorca es fa la foto oficial de la temporada.

Unió Mallorquina diuen que se senten assatjats i denuncien una persecució política a través dels tribunals. Els pagesos menorquins cobraran prop de dos milions d'euros en ajudes de la Unió Europea abans que acabi enguany. El Mallorca s'enfrontarà al Rayo Vallecano en els vuitens de final de la Copa del Rei, serà a l'estadi de Vallecas dia 6 de gener. Manacor ja compta amb un centre específic per a la preparació de joves tennistes amb aspiracions professionals que amb un cost de sis milions d'euros, les instal·lacions són, finalment, més petites que preveia el projecte inicial.

La Plataforma Cívica pel Finançament diu que les Balears no rebran els doblers promesos pel Govern de Zapatero en el pressuposts de l'any que ve: diuen que faltaran entre 150 i 300 milions d'euros.L'Ajuntament de Palma reprèn els nomenaments d'honors i distincions després de dos anys de suspensió i farà fill il·lustre, a títol pòstum, l'escriptor Josep M. Llompart i fill adoptiu el músic pare Antoni Martorell . Maó planteja les obres d'infraestructures del Pla E perquè els carrers siguin més transitables per als ciutadans. L'empat a Mestalla manté el Mallorca entre els primers de la classificació: destacà l'actuació del porter Aouate.

El president Antich creu que les Balears es recuperaran més aviat de la crisi, gràcies al turisme alemany i britànic. Les primeres dades positives podrien ser per la tardor de l'any que ve. El Tribunal condemna a un any i 8 mesos de presó el propietari, l'arquitecte, l'aparellador i el constructor de l'hotel com a responsables de dos delictes d'homicidi imprudent, un contra els drets dels treballadors i quatre delictes de lesions imprudents. Ha sortit a la venda la Guia del Cami de Cavalls, editada pel Consell de Menorca i la Fundació Destí Menorca. Recull els principals valors paisatgístics i culturals del Camí de Cavalls i els 20 itineraris que el formen. Més de 200 cantaires aficionats preparen el concert del Messies de Häendel, que enguany es farà a l'Auditòrium dia 12.El Mallorca espera guanyar a Mestalla el seu primer partit fora camp de la temporada.

Centenars de persones s'aplegaren anit passada al Born de Palma en una concentració amb motiu del Dia Mundial contra la Violència de Gènere. 12 persones detingudes i 2.700 quilos d'haixix decomissats en una operació antidroga a Castelló i València: l'operació va començar a partir d'una investigació de la Guàrdia Civil de Mallorca ara fa un any. La Fundació Deixalles viu la pitjor crisi interna de la seva història: les acusacions creuades entre els dos patrons de la Fundació, PIMEM i Amics de Deixalles, han tensat les relacions. Els propietaris de l'estadi Lluís Sitjar volen 25 milions d'euros a canvi de cedir-lo a l'Ajuntament i al Govern perquè hi construeixin el recinte firal. Han començat a restaurar el campanar de l'ajuntament de Maó: la torre de la campana, del segle XVIII, està molt deteriorada i no aguanta el mecanisme del rellotge. Rafel Nadal és eliminat del Torneig de Mestres de Londres. Davydenko el va vèncer en dos sets.

El telèfon d'atenció a les víctimes de la violència de gènere enguany ha rebut un miler de demandes d'ajut, només a les Balears. Els menors que pressumptament violaren una menor a Palma han ingressat al centre de reclusió del Pinaret. Les autoritats posen la primera pedra de la nova escoleta Es Vedranell de Sant Josep de sa Talaia. A Sóller han començat a fer oli I enguany esperen produir-ne 200 mil litres de primera qualitat. Avui, Rafel Nadal s'enfrontarà a Davidenko al torneig de Mestres de Londres: el rus va vèncer el mallorquí al darrer torneig de Xangai.