Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Parlament amb un homenatge als republicans represaliats pel franquisme, amb un ressò especial per a Neus Català, ultima supervivent catalana del camp de concentració nazi de Ravensbrück morta dissabte als 103 anys. Aquest diumenge se l'ha recordat a Barcelona en els actes de la Primavera Republicana.

Parlem també de la Ciutadella del Coneixement que impulsen l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la Universitat Pompeu Fabra, amb la idea de que estigui finalitzada el 2023. I en dies de moviment i de sortides coneixem un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona que ens diu què determina que una persona visiti espais naturals ja sigui de camp o de platja.

En plana esportiva el Barça acaba de preparar la tornada de quarts de final de la Lliga de Campions, i el pilot barceloní, Alex Rins s'ha proclamat campió del Gran Premi de les Amèriques.
 

Aquesta mitjanit arrenca la campanya electoral per les eleccions al Congrés i al Senat del 28 d'abril. De seguida repassem com serà aquest inici de campanya a Barcelona.

Ens ocupem de la crisi de l'amiant. TMB comptabilitza 25 treballadors amb afectacions per possible exposició a fibres tòxiques. Els sindicats eleven la xifra a 44.

Es conmemora el Dia Mundial del Parkinson, una malaltia que afecta 27mil catalans. El 80 per cent dels pacients té més de 70 anys. 

A Barcelona obre portes el Barcelona Cuida, un punt per assessorar les persones que tenen a càrrec una persona dependent.

En plana esportiva un autogol del Manchester United li ha valgut al Barça per guanyar el partit d'anada de quarts de final de la Lliga de Campions.
 

La propera mitjanit comença la campanya electoral per les eleccions generals. A Catalunya Esquerra Republicana encapçala totes les enquestes amb un PSC també a l'alça mentre Junts per Catalunya, els Comuns i el PP lluitaran per revertir la baixada que els hi pronostiquen els sondejos. Ciutadans es mantindria amb la mateixa representació. Repassem com serà aquest inici de campanya.  

Estarem al Suprem on el judici del procés es repren encara amb la declaració d'una quinzena d'agents del cos nacional de policia que van intervenir l'1 d'octubre. Aquest dimecres han declarat inspectors i agents d'aquest cos que han carregat amb duresa contra els Mossos als qui han acusat de fer-los seguiments. El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, ha aprofitat el Dia de les Esquadres per revindicar la policia catalana com una policia radicalment democràtica.

Expliquem que el govern vol impulsar una llei catalana de l'eutanasia mentre demana a l'Estat la seva despenalització. Repassem els actes amb què Televisió Espanyola celebrarà els seus 60 anys d'emissions a Catalunya i en plana esportiva parlem de la victòria del Barça davant el Manchester United en el partit d'anada de quarts de final de la Lliga de Campions.
 

Manchester es una ciudad de ambiente muy futbolero y muchos rincones guardan recuerdos de la historia de este deporte. Tal vez por eso sedujo a Guardiola para invertir en un restaurante de cocina catalana, donde ya tiene preparado el menú para ver el United - Barça.

El FC Barcelona quiere acabar con la mala racha que le persigue los últimos años en Champions. Desde 2015 no han sido capaces de superar la ronda de cuartos, por eso ante el Manchester United no quieren estar confiados, pese a ser favoritos. Además, Messi espera marcar ante los 'Diablos Rojos' un equipo al que nunca ha batido.

El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona tanca la investigació del cas dels preparatius de l'1 d'octubre amb una trentena de processats per malversació, desobediència, falsedat documental, revelació de secrets i prevaricació. Entre alts càrrecs de l'executiu, empresaris i responsables dels mitjans de comunicació públics catalans. Entre els processats no hi és el jutge Santiago Vidal, qui fou el primer investigat en el cas. En una declaració institucional el president de la Generalitat, Quim Torra, ha carregat contra els jutges.

Al Parlament avui hi ha sessió de control al govern. Després de què l'oposició demanés a Quim Torra convocar eleccions, l'executiu lvol evitar-se la imatge de perdre una altra votació i ha retirat del debat la validació del decret d'habitatge per manca de suports. Expliquem també que un de cada tres catalans en situació de dependència no rep cap tipus de prestació o servei tot i tenir-ho reconegut per llei. En plana esportiva el Barça disputa aquesta nit l'anada de quarts de final de la Lliga de Campions davant del Manchester United.