Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Dia especial per a nens i pares. Més d'1 milió 300.000 alumnes han tornat avui a les aules, 8.000 més que el curs passat. Augmenta, també, el nombre de professors en 800 tot i que la plantilla continua estant molt allunyada de la del 2011. I fins a 900 barracots continuaran en funcionament. La coneguda com a llei Wert arriba aquest any a primer i tercer d'ESO i a primer de batxillerat.  La seva aplicació es traduirà, sobretot, en més hores de matemàtiques i una aposta clara per millorar l'expressió escrita.
  • Contundent resposta del govern català a la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre cautelarment la Llei de l'Agència Tributària de Catalunya./ D'altra banda, en relació a la querella contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel 9N, la Fiscalia ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que interrogui 4 nous testimonis més per completar, diu, la investigació del que va passar aquella jornada. 
  • El Ministeri de Foment i les conselleries d'Interior i Territori han abordat la possibilitat d'establir bonificacions perquè els camions passin per l'AP7 enlloc de per l'Ena 340 al seu pas per les terres de l'Ebre. 
  • I a partir de demà, els vehicles elèctrics podran passar pels peatges de les autopistes de la Generalitat de franc. La mesura s'aplicarà a la C-16, inclosos els túnels de Vallvidrera, la C-32 tant al Maresme com al Garraf i a les barreres de la C-33 a Mollet. Se'n podran beneficiar més de 3 mil cotxes elèctrics, que, això sí, caldrà que estiguin registrats previament al portal EcoviaT. La iniciativa preten incentivar l'ús de cotxes més nets que redueixin la contaminació. 
  • Durs retrets aquest matí a l'ajuntament de Barcelona entre l'equip de govern i l'oposició per la situació creada amb el top-manta. Tots els grups menys la CUP han forçat la creació d'un grup de treball específic per denunciar, diuen la ineficàcia del govern municipal. El govern ha arribat a acusar de racistes a CiU i al PP.
  • El Barça ha fet aquest matí l'últim entrenament abans de marxar demà cap a Roma on dimecres s'estrenaran amb el primer partit de champions de la temporada. 
  •  

    Alegria, nervis i certa sensació de descans pels pares. Són els clàssics d'un matí de tornada a l'escola que avui s'han repetit. 1 milió 306 mil estudiants s'han incorporat a les aules d'escoles i instituts. És el curs amb més alumnes de la història i que arriba amb 800 mestres més que l'any passat. Les novetats principals arriben amb l'aplicació de la LOMCE a primer i tercer de secundària i a primer de batxillerat. A més, els estudiants faran més hores de matemàtiques i d'anglès. 

    Primer dilluns de campanya que podria venir marcat per diverses decisions judicals. La fiscalía ha demanat al jutque que instrueix la querella contra Mas pel 9N que citi nous testimonis, entre ells un dels responsables de Justicia que coordina el  centre on es van fer les paperetes. De la seva banda, el Constitucional ha suspés un dels articles de la llei de l'Agència Tributària catalana al admetre el recurs que va presentar el govern central. 

    A aquesta hora els responsables de Foment es reuneixen amb els consellers de Territori i Interior per parlar dels problemes de la N-340 al seu pas per Tarragona. Després dels 4 morts de la setmana passada sembla que es posa fil a l'agulla. Foment aposta per treure els camions  de la via bonificant el pas per l'AP-7 i la Generalitat vol la prohibició absoluta. 

    Després de situar-se líder de la lliga, beta el Barça comença a defensar dimecres a Roma el títol de campió de la Champions. Luis Enrique ha convocat per aquest partit els mateixos jugadors que van guanyar al Calderón amb el canvi de Piqué pel lesionat Vermaelen més els joves del filial Gumbau i suárez

     

    TORNADA A L'ESCOLA. 1.306.000 ESTUDIANTS COMENCEN EL CURS AMB L'APLICACIÓ DE LA LOMCE A SECUNDÀRIA.

    DECISIONS JUDICIALS. LA FISCALIA DEMANA MÉS TESTIMONIS PER LA QUERELLA DEL 9N I EL TC SUSPÈN LA LLEI DE L'AGÈNCIA TRIBUTÀRIA.

    N-340. FOMENT I LA GENERALITAT BUSQUEN SOLUCIONS A L'ALTA SINISTRALITAT DE LA CARRETERA.

    TORNA LA CHAMPIONS. EL BARÇA PREPARA LA VISITA A ROMA DESPRÉS DE SITUAR-SE LÍDER DE LA LLIGA.

    El Tribunal Constitucional ha suspendido, de forma cautelar, la Ley de la Agencia Tributaria de la Generalitat tras admitir el recurso que presentó el Gobierno central. El ejecutivo entiende que la inclusión de funcionarios del estado en ese cuerpo vulnera el derecho de los funcionarios al acceso en condiciones de igualdad (14/09/15).

    El vicesecretario de Comunicación del PP, Pablo Casado, ha explicado que no está de acuerdo con la propuesta del ministro de Exteriores, José Manuel Margallo, de una mayor cesión de  impuestos a Cataluña porque cree que  lo que necesita esta región es "gestionar mejor los impuestos que ya tiene". En una entrevista en Los Desayunos de TVE, ha explicado que el tramo autonómico de IRPF que está cedido a Cataluña es el "más alto de España" y aún así "la recaudación cae y los servicios públicos están quebrados" y han tenido que acudir al  fondo de liquidación autonómico. Sin embargo, el Govern "sigue invirtiendo en embajadas y en propaganda", ha añadido. 

    En Cataluña, el primer fin de semana de campaña ha estado marcado por el apoyo de los líderes nacionales a los candidatos de la presidencia de la Generalitat. Una presencia que ha sido criticada por las formaciones sin referentes estatales. En los discursos se ha apelado al voto de los hijos de la inmigración y se han realizado guiños a los indecisos y a los desencantados (14/09/15).

    Tercer día de campaña en Cataluña, con la presencia de los líderes nacionales de los partidos en los distintos actos electorales. Pablo Iglesias ha acompañado a Lluís Rabell, candidato de Catalunya sí que es Pot, en la que está integrada Podemos. Albert Rivera (Ciudadanos) señala al PSC como culpable por pactar con los nacionalistas y haber "traicionado" a su electorado. Unió pide una legislatura estable con un pacto fiscal para Cataluña y reconociendo el hecho catalán  en la Constitución.

    El secretario general del PSOE ha comparado al presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, con el de la Generalitat, Artur Mas, en un mitin en Lleida junto al candidato del PSC para las elecciones del 27 de septiembre, Miquel Iceta. 

    Iceta se ha dirigido también al presidente del Gobierno, al que le ha dicho: "Mariano, llegas tarde y mal, despídete y que venga Pedro Sánchez".