Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

A poco más de 48 horas de que empiece la campaña electoral en Cataluña, los líderes políticos multiplican sus apariciones. Mariano Rajoy visitará este martes la fábrica de Seat en martorell cuyo vicepresidente mundial le confirmó en Moncloa que en los próximos años iban a invertir 4.200 millones de euros en las fábricas españolas. En Madrid, se presenta la llamada Tercera Vía, una asociación partidaria del diálogo para acabar con la situación de bloqueo que, dicen, vive Cataluña. Al acto de presentación está previsto que acuda Felipe González (08/09/15).

EL DEBAT ECÒNOMIC

LA CEOE I LES CAMBRES ESPANYOLES ADVERTEIXEN DELS RISCOS DE LA INDEPENDÈNCIA

A Catalunya seguim pendentes del debat preelectoral, que  té avui un marcat signe econòmic per les declaracions que han fet el president de la CEOE i el de les cambres espanyoles. Juan Rossell i Josep Lluís Bonet, han advertit de les conseqüències de la independència i han fet una crida al diàleg.

I avui també l'ajuntament de Barcelona ha evitat adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència per l'abstenció de l'equip de govern de Barcelona en Comú i de regidora d'Unió. Els vots a favor de Convergència, Esquerra i la CUP no han estat suficients perquè calia majoria absoluta. 

CRISI MIGRATÒRIA

REUNIONS A MONCLOA I AL PALAU DE LA GENERALITAT PER COORDINAR L'ACOLLIDA DELS REFUGIATS

Primeres decisions del govern espanyol en la crisi dels refugiats.  Per demà ha convocat a una reunió a les comunitats autònomes i a la federació de municips per analitzar com fer l'acollida. Tot i que no s'ha fixat cap quota, el govern es compromet a acollir la xifra que li demani Brussel:les

L'ESPANYOL S'ENTRENA

ELS BLANC-I-BLAUS COMENCEN A PREPARAR EL PARTITS  DE DISSABTE CONTRA EL REIAL MADRID

I l'Espanyol ha començat aquest matí a preparar el partit de dissabte contra el Reial Madrid a Cornellà-El Prat. Els blanc-i-blaus esperen plantar-li cara al conjunt blanc... tot i que no podrà comptar amb els dos jugadors cedits pel Madrid Burgui i Marco Asensio

A cuatro días del inicio de la campaña electoral del 27S, el Gobierno insiste en que la independencia de Cataluña no es posible pero el president de la Generalitat, Artur Mas, defiende su viabilidad.  El secretario general del PSOE, Pedro Sánchez, evita pronunciarse sobre la propuesta del expresidente Felipe González de reconocer a Cataluña como nación y espera que no se plantee el escenario de suspender la autonomía ante una declaración unilteral de independencia. 

 

El debat sobre la viabilitat econòmica d'una Catalunya independent va a més. En una imatge poc habitual els presidents de la patronal CEOE i el de les cambres de Comerç espanyoles, tots dos catalans, han dit que una Catalunya independent quedaria fora de l'euro i es veuria perjudicada. A més, demanen diàleg. Desde Junts pel Si Artur Mas nega repercusions per les empreses catalanes i tant els ministres d'Economia com d'Hisenda han advertit de les dures conseqüències de la independència tant per Catalunya com per tota Espanya. 

Barcelona rebutja l'ingrés a l'AMI. La proposta no assoleix la majoria absoluta necessària per tirar endavant després de l'abstenció en bloc dels regidors de Barcelona en Comú, una posició que debilita l'entesa del govern amb ERC.

Totes els administracions s'han posat a treballar per preparar l'arribada de refugiats a Espanya quan hi hagi un acord europeu. Al Palau de la Moncloa la vicepresidenta ha reunit la reunió interministerial per coordinar tota la fenia prèvia. L'executiu insisteix en que assumirà la seva part de responsablitat però encara no posa xifres. A la Generalitat el govern també ha reunit ajuntaments i organitzacions. 

La Policia Nacional deté a Figueres una dona acusada de fer tasques d'adoctrinament i captació de jihadistes per enviar-los a combatre amb l'Estat Islàmic. També la Policia Nacional ha fet una altra operació a Tarragona en la que s'ha detingut a 6 personas d'origen indi per explotar laboralment a 42 persones en el sector de lhosterlia. Els obligaven a treballar fins a 15 hores diaries, 7 dies a la setmana, els detinguts els oferien habitatge en pèsssimes condicions. 

El Barça té lligades les renovacions d'Adriano i Rafinha. El secretari tècnic Robert Fernández les ha donat per fetes i confia que es faran oficials en els pròxims dies. Robert també ha dit que el proper amb qui negociarà serà amb Neymar.

En nuestro país, la actualidad política se centra en Cataluña a cuatro días de que arranque la campaña electoral. Este lunes se ha hablado de las encuestas que publican varios medios de comunicación y que otorgan una mayoría favorable a la independencia. La CUP condiciona su respaldo a Mas a que se cumplan ciertas condiciones. Ciudadanos asegura que esos sondeos demuestran que son alternativa mientras que la lista de Catalunya Sí que es pot plantea un pacto por la democracia para renegociar el referéndum. El ayuntamiento de Barcelona ha rechazado adherirse a la Asociación de Municipios por la Independencia al no lograrse los votos necesarios. La alcaldesa, Ada Colau, se ha mostrado decidida a someter la adhesión a la votación de los ciudadanos de Barcelona en una consulta popular (07/09/15).

 

EL DEBAT ECÒNOMIC. LA CEOE I LES CAMBRES ESPANYOLES ADVERTEIXEN DELS RISCOS DE LA INDEPENDÈNCIA.

BARCELONA DIU NO A L'AMI. LA PROPOSTA NO ACONSEGUEIX LA MAJORIA ABSOLUTA PER L'ABSTECIÓ DE BCN EN COMÚ.

CRISI REFUGIATS. REUNIONS A MONCLOA I AL PALAU DE LA GENERALITAT PER COORDINAR.

OPERACIÓ TARRAGONA. DETINGUDES SIS PERSONES QUE EXPLOTAVEN LABORALMENT A 42 CIUTADANS D'ORIGEN INDI.

ADRIANO I RAFINHA, RENOVATS ROBERT FERNÁNDEZ TANCA LES RENOVACIONS DELS BRASILERS I DIU QUE EL PROPER SERÀ NEYMAR.

A cuatro días de que comience la campaña electoral en Cataluña, la cifra de indecisos se estima que alcanza a una cuarta parte del electorado. El PP trata de recuperar terreno de cara al 27S y tanto PSC como Catalunya Si que es pot tratan de movilizar a su electorado (07/09/15).

Dos ciclistas han muerto en Soses, Lleida y otros dos están heridos, uno de  gravedad, tras ser atropellados este domingo por un conductor que ha invadido la calzada contraria. El conductor ha intentado escapar a pie y ha sido detenido por los Mossos.

Artur Mas ha presentado hoy el programa electoral de la lista independentista, Junts Pel Si. En ese acto, Mas ha dicho que si obtienen mayoría en las autonómicas del día 27, el Parlamento catalán hará una declaración para dar comienzo a lo que llaman "la desconexión". Además, dice estar convencido de la continuidad de Cataluña en la Unión Europea. Y ha pedido a los catalanes que desoigan las voces interesadas, ha asegurado, de los líderes europeos contrarios a la secesión.

Sobre la situación de los refugiados, el presidente del Gobierno ha dicho que España será solidaria ante la crisis migratoria que vive Europa. Mariano Rajoy, en un acto en Cataluña, ha dicho también esta mañana que el PP es el único que garantiza la unidad de España. El presidente ha criticado a los partidos que, según dice, están perdidos en la tierra de nadie, en la equidistancia y el disimulo.