Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Tribunal Supremo ha retomado el juicio con los últimos testigos y los primeros peritos. Varios funcionarios de Hacienda han afirmado que sí hubo malversación, dinero público empleado en el referéndum ilegal del 1 de octubre.

Una información de Nuria Alcalá.

El rei ha rebut aquest matí a la nova Presidenta del Congrés, Meritxell Batet i ara ell pot preparar la tradicional ronda de consultes per la formació del Govern, però de moment no hi ha data fixada. Felip VI també s'ha reunit amb el president del Senat Manuel Cruz.

La primera decisió que caldrà prendre és sobre la situació dels diputats en presó preventiva. La presidenta del Congrés es decanta per la suspensió, però ha dit que no serà una decisió política sino jurídica i demana aclariments al TS. Batet ha convocat per demà la primera reunió de la Mesa per analitzar la qüestió

El PP ha portat a la fiscalia els videos que els diputats empresonats van fer des del congrés el dia de la constitució de les corts. Mentrestant, avui s'ha repés el judici del procés... amb els parlamentaris novament al banc dels acusats.

La investigació per la mort de Janet Jumillas, la dona desapareguda el 13 de març a Cornellà, ha avançat molt després que ahir es trobés en un descampat del Prat un cos semienterrat que podria ser el d'ella. A l'espera dels resultats de l'autòpsia, tots els indicis apunten en aquesta direcció./ La policia catalana inestiga també la mort violenta d'una menor d'edat ahir a l'avinguda Mistral de Barcelona. Han detingut el propietari de l'establiment on es va trobar el cadàver i de moment descarten que sigui un crim de violència masclista.

Eduard Punset ha mort als 82 anys. Jurista, escriptor, economista, polític, però sobretot, gran divulgador científic, es va fer molt conegut pel programa "Redes" que dirigia i presentava a La 2

TVE oferirà en directe dissabte la final de la Copa del rei entre el Barça i el València.

En Cataluña, ya se puede limitar el precio de los alquileres en las zonas de alta demanda. No podrán superar en más de un 10% un valor oficial de referencia. ¿Qué dicen desde el sector privado y los agentes sociales? Informa Climent Sabaté.

Las tres funcionarias del Ministerio de Hacienda que elaboraron el informe sobre si se destinaron fondos públicos a la organización del 1-O y la subdirectora general de estudios y coordinación de la Intervención General del Estado que elaboró otro con el mismo objeto a petición del Juzgado de Instrucción número 13 de Barcelona han sostenido este miércoles en el juicio del 'procés' que hubo malversación aunque la Generalitat no pagara o aunque las empresas que prestaron los servicios devolvieran las facturas porque lo que sí existió previamenet es un "compromiso de gasto".

Les notícies de L'Informatiu del 22/05/2019:

Janet Jumillas: Tots els indicis apunten que el cos trobat en un solar al Prat és el de la desapareguda

Mort violenta: Els Mossos investiguen la mort d'una noia en un bar de l'Avinguda Mistral

Adolescent mort: S'ha electrocutat al pujar a una torre de mitja tensió a la Selva del Camp

Trobada institucional: El rei Felip VI es reuneix amb Meritxell Batet i Manuel Cruz a la Zarzuela

Diputats presos: La Fiscalia demana al Tribunal Suprem que els suspengui d'immediat

Suspensió dels diputats: Meritxell Batet convoca la Mesa del Congrés demà a les 12:30h

Decisió judicial: Bloquegen els comptes d'alguns processats en la investigació dels preparatius de l'1-O

Mor Eduard Punset: Va dedicar bona part de la seva vida a la seva passió, divulgar el coneixement científic

Final Copa del Rei: Valverde, a recuperar homes clau com Coutinho.

Clàusula de 30 milions. Adrià Pedrosa tanca el seu primer curs a l'elit renovant amb l'Espanyol fins el 2023

El Temps en Catalunya el 22/05/2019: Dimecres i dijous dos dies de calor. Les temperatures pujaran i demà, al centre del dia, els termòmetres rondaran entre 25 i 30ºC. Divendres arriba una pertorbació i tornaran la pluja i la fresca. Les temperatures baixaran fins a 10ºC respecte avui.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Janet Jumillas: Tots els indicis apunten que el cos trobat en un solar al Prat és el de la desapareguda

Diputats presos: La Fiscalia demana al Tribunal Suprem que els suspengui d'immediat

Trobada amb el rei: Batet y Cruz comuniquen al monarca la composició del Congrés i del Senat

Mor Eduard Punset: Va dedicar bona part de la seva vida a la seva passió, divulgar el coneixement científic

Final Copa del Rei: Valverde, a recuperar homes clau com Coutinho. Gran desplegament de tve per oferir-vos la final

Mor als 82 anys el divulgador científic, ex polític i escriptor, Eduard Punset, després d'una llarga malaltia. Ho ha confirmat la familia al seu perfil de Twitter. A televisió espanyola va dirigir durant disset anys el programa "Redes" a La 2.

Dos succesos sacsejen la demarcació de Barcelona. D'una banda la localització del cos sense vida de Janet Jumillas, la dona desapareguda a Cornellà a mitjans del mes de març. Recordem que per la seva mort pressumptament violenta hi ha un detingut en presó preventiva des del 9 de maig. D'altra banda els Mossos investiguen la mort violenta d'una jove en un bar de l'Eixample. La Guardia Urbana ha detingut un home per la seva suposada relació amb els fets.

Parlem del decret que el govern ha aprovat per regular el preu del lloguer en zones d'especial demanda i mancades d'habitatges socials i de les reaccions que ja ha generat. 

L'endemà de la Constitució de Les Corts, la nova mesa del Congres ja té sobre la taula la petició de PP, Ciutadans i VOX de suspendre els diputats i el senador independentistes que estan en presó preventiva processats per rebel.lió i sedició. Els diputats de Ciutadans i VOX han intentat impedir picant de mans i peus que s'escoltés amb nitidessa l'acatament de la Constitució que van fer els líders independentistes en presó preventiva, declarant-se com a presos polítics. El president Quim Torra deien que havien donat una lliçó de dignitat.

El que passava a Congrés i Senat ha marcat les últimes hores de campanya electoral. Repassem els darrers actes a tres dies per a què acabi la campanya.

Primera sessió a les Corts per encetar la nova legislatura marcada per la imatge dels quatre diputats empresonats i la presència de Vox. De moment s'ha elegit l'òrgan de govern de la cambra baixa, que presidirà la socialista catalana, Meritxell Batet. Els diputats han acatat la Constitució enmig de la bronca dels bancs de la dreta. La Mesa ha de decidir si suspèn els diputats presos. Populars i taronges ja han anunciat que presentaran escrits per suspendre'ls. El PSOE evita pronunciar-se fins que no ho facin els lletrats de les Corts.

A la mateixa hora que al Congrés, començava al Senat la sessió constitutiva també amb un senador en presó preventiva, Raül Romeva.

La Generalitat ha aprovat per decret llei la limitació del preu del lloguer, un topall que de moment només entraria en vigor a Barcelona ciutat. Una decisió que es pren, segons l'executiu, per la situació d'emergència que es viu en l'àmbit de l'habitatge.

Seguiment desigual a la vaga d'escoles bressol privades i a les municipals externalitzades. Demà s'aproba el nou conveni del sector, que no satisfà CCOO, sindicant convocant de la vaga. Creuen que l'increment de sous, de 880 a 930 euros és insuficient i xifra el seguiment de la vaga en el 30%. La patronal que aplega les llars d'infants privades en canvi, diu que l'impacte ha estat imperceptible.

Final d'etapa al Girona amb el comiat d'Eusebio Sacristán com a tècnic de l'equip blanc-i-vermell.

Los parlamentarios presos han adquirido este martes su condición de diputados, pero esta condición les puede durar sólo unas horas. La Mesa del Congreso en su primera reunión tendrá que abordar su posible suspensión, mediante la cual perderían sus derechos parlamentarios, el sueldo y sus funciones. Pero antes, la nueva Mesa podría pedir un informe a los letrados del Congreso.