Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'espècie humana som a punt de fer un pas endavant en la nostra evolució: serà cap el trashumanisme. En aquest punt, el filòsof i pedagog José Antonio Marina i l'historiador Javier Rambaud han escrit "Biografia de la Humanitat", per comprendre els nostres orígens i poder caminar cap al tercer humanisme.

Matí de mobilitzacions a Barcelona. El col·lectiu Jusapol s'ha manifestat pel centre de la ciutat per demanar l'equiparació salarial dels cossos de seguretat i, també, diuen, per finalitzar la mobilització que van fer el passat 29 de setembre, que va acabar amb enfrontaments entre els CDR i els Mossos. Llavors, com avui, la intenció dels Comitès de Defensa de la República era impedir una manifestació que, consideren, pretenia homenatjar l'actuació policial de l'1 d'octubre de l'any passat. Així, també avui, els CDR han convocat una concentració de protesta. Aquest cop, però, l'ampli dispositiu policial desplegat pels Mossos ha impedit que es trobessin. Sí s'han viscut moments de tensió entre els Mossos i els manifestants antifeixistes.

El PPC proclama Alejandro Fernández com a nou president en substitució de Xavier Garcia Albiol, que torna a la política municipal. Al congrés extraordinari en què s'ha votat, Pablo Casado ha instat el PP a recuperar  presència institucional a Catalunya i ampliar els suports unionistes davant els independentistes.

Investigadors de l'hospital Mont Sinaí han localitzat 2 cepes del virus de l'herpes en teixits de persones amb alzheimer. Un descobriment que vincula les dues enfermetats però que cal matissar i posar en quarentena. En tot cas, especialistes catalans diuen que no es pot establir una causa-efecte i que, en tot cas, no es tractaria d'una causa única, sinò d'un factor més a tenir en compte.

56 antigues adoberies d'Igualada reobren aquests dies com a botigues efímeres de grans marques i dissenyadors emergents. És el Rec.0 que arriba a la sev anovena edició amb la previsió de rebre de 120.000 visitants. L'oferta comercial es complemente amb actuacions musicals i una variada oferta gastronòmica.

L'exconseller i historiador Joaquim Nadal publica "Catalunya, mirall trencat". És un petit assaig en el que vol aclarir conceptes i oferir perspectiva. A més, fa una proposta concreta per sortir de l'atzucac en que es troba Catalunya.

Casado ha intervenido este sábado en Sitges (Barcelona) en el 15º Congreso autonómico extraordinario del PP catalán, en el que se ha proclamado al actual portavoz parlamentario del partido, Alejandro Fernández, como nuevo presidente, en sustitución de Xavier García Albiol. En su discurso, Casado ha llamado a quienes han dejado de votar al PP catalán y les ha preguntado si votar a otras opciones "les ha dado más estabilidad o menos (...) más radicalidad o menos". "Dividir el voto al PP sólo nos ha servido para ser más débiles frente al nacionalismo y el populismo. Cada voto que ha perdido el PP ha sido un voto más para el secesionismo", ha asegurado.

La Llei Wert té els dies comptats. I la reforma que preveu el govern de Pedro Sánchez tornarà a la Generalitat les competències sobre continguts i llengua que va perdre amb el PP. L'exectiu socialista te presa per canviar la llei i ja ha elaborat les propostes de modificació.De moment, des de Catalunya es veu be la proposta.

A partir de demà els bancs JA hauran d'assumir l'impost de les noves hipoteques. El BOE publica avui el Reial Decret del Govern que estableix els canvis en el tribut d'actes jurícidics documentats.

Un informe del ministeri d'afers exteriors, desfavorable a l'apertura de noves delegacions de la Generalitat, ha tornat a enfrontar l'executiu de Sanchez i el de Torra. Al ministeri d'afers exteriors no li agrada que la Generalitat hagi reobert les que ja tenia abans del 155, més sis de noves

Precisament al Parlament s'han viscut moments de tensió protagonitzats per Esquerra i Ciutadans durant un debat sobre les delegacions de la Generalitat a l'exterior.

I sense mouren's del Parlament, aquest matí han fet un acte d'homenatge i suport a l'exprsidenta Carme Forcadell, avui que fa un any que va entrar a presó per primera vegada. Hi ha participat membres de la mesa, diputats independentistes i dels Comuns i l'ADIC, l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes. El president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat que Forcadell no va cometre cap delicte i ha demanat no tancar els ulls davant la injustícia. L'acte ha acabat amb crits de llibertat

Greu accident aquest matí a Barcelona, quan un cotxe sense control ha pujat a la vorera

El Barça rep diumenge el Betis al camp nou....Valverde haurà de decidir si Messi està ja apunt per jugar o si prefereix esperar a després de l'aturada de seleccions davant l'Atlètic de Madrid./ De la seva banda l'Espanyol vol allargar la ratxa positiva que l'ha portat al segon lloc de la classificació./ Qui juga demà és el Girona, que rep el Leganès a Montilivi. Serà el partit número 50 dels gironins a primera i els d'Eusebio volen conseguir la tercera victòria seguida

Els MAMBO JAMBO, el quartet liderat pel saxofonista Dani Nel·lo, fan 10 anys i per celebrar-ho s'han reinventat. Enlloc de recordar sense més els èxits de la seva trajectòria han decidit reinterpretar-los en gran format

A Barcelona, un cotxe perd el control i atropella diversos vianants a la vorera. Una nena de 10 anys està en estat greu i tres persones han resultat ferides lleus.

La Llei Wert té els dies comptats. El govern de Pedro Sánchez vol reformar-la el més aviat possible. A Catalunya, la Generalitat, mestres i famílies celebren les modificacions.

El BOE ja publica el Reial Decret del Govern que estableix que són els bancs els qui han de pagar l'impost sobre les hipoteques a partir de demà.

Un informe del ministeri d'afers exteriors, desfavorable a l'apertura de noves delegacions de la Generalitat, ha tornat a enfrontar l'executiu de Sánchez i el de Torra. El conseller Maragall assegura que les sis noves oficines s'obriran malgrat el rebuig del ministre Borrell.

Aquest matí al Parlament s'ha fet un acte d'homenatge i suport a Carme Forcadell, que fa un any va entrar a presó. Avui també fa quatre anys de la consulta del 9N, organitzada pel Govern d'Artur Mas.

A l'Hospital Vall d'Hebron fan servir una nova tècnica, pionera a Espanya, que utilitza imants per moure òrgans i teixits en nens des de fora el cos.

Des de fa un any i mig s'han evitat 10.000 talls de subministrament a Barcelona gràcies als punts d'assessorament que hi ha cada districte.

El Barça rep diumenge el Betis al Camp Nou. Valverde haurà de decidir si Messi està ja a punt per jugar.

Accident greu: Un cotxe perd el control i atropella diversos vianants a la vorera, amb una ferida greu

Tensió per les "Ambaixades": Per Borrell, les utilitzen per potenciar el procés i Maragall l'acusa d'intransigència

Reaccions a Catalunya: Generalitat, mestres i famílies celebren les modificacions a la Llei Wert

Intervenció pionera: Utilitzen imants per moure òrgans i teixits en nens des de fora el cos

Futbol: El Girona juga demà; el Barça amb el Betis i l'Espanyol a Sevilla miraran de mantenir la seva situació de privilegi

El Ministerio de Exteriores rechaza la apertura de seis nuevas delegaciones de la Generalitat en el extranjero al considerar que apoyarán fines contrarios a los objetivos de la política exterior de España al estar entre sus misiones difundir el mensaje independentista. Entre esas delegaciones de la Generalitat están la de Viena, Lisboa, Estocolmo o Beirut.

Quim Barnola entrevista el Director General de la Policia, Andreu Joan Martínez, per parlar sobre seguretat. A la tertúlia participaran els analistes i col·laboradors del programa Carles Fernández, Rafa López, Toni Bolaño, Álex Sálmon, Milagros Pérez Oliva i Anna Simó.