Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El president de la Generalitat ha posat data a una cimera de partits que el PSC li reclamava per abordar els reptes de futur de Catalunya.

Dur intercanvi de retrets aquest matí al Congrés entre el Partit Popular i el president del govern. En referència a la situació de Catalunya, Casado acusant el president de ser responsable del que considera un "cop d'estat".

La direcció de Catalunya en Comú ha acusat la portaveu al Parlament, Elisenda Alamany, d'actuar de forma "poc transparent" amb la plataforma Sobiranistes.

Un jutjat ha admès a tràmit una querella contra el coronel Diego Pérez de los Cobos, coordinador del dispositiu de l'1 d'octubre.

A partir de l'1 de gener de 2019 als 36 municipis de l'àrea metropolitana tindran una tarifa plana pel transport públic i a tot aquest territori es viatjarà amb el títol d'una zona, Els ajuntaments finançaran part d'aquest cost amb un tribut metropolità.

El Departament d'ensenyament ha proposat un nou model lingüístic que aposta per reforçar l'anglès, fent-lo servir com a llengua en altres matèries.

Demà comença la Barcelona Meeting Point, la fira immobiliària més important d'Espanya, on participaran 280 empreses de 21 països.

Un equip de l'hospital Clínic de Barcelona ha aconseguit que una dona amb menopausa precoç avançada hagi quedat embarassada amb èxit amb els seus propis òvuls.

El Barça rep aquesta nit a l'Inter de Milà, amb el primer lloc de grup a la Champions en joc, en el primer partit dels blaugrana sense el lesionat Messi.

  • Debat encès per Catalunya: Casado acusa Sánchez d'un cop d'estat i el president del govern li exigeix que ho retiri
  • Diàleg polític: Torra convoca els partits a una cimera pel futur de Catalunya. C's i PPC volen eleccions
  • Transport més barat: Es presenta la tarifa plana que l'abarateix a prop de la meitat a 18 municipis metropolitans
  • Immersió lingüística: L'àrab i el xinès seran optatives a l'institut d'acord amb l'actualització del model a l'escola
  • Tècnica pionera: El Clínic aconsegueix que una dona amb menopausa precoç sigui mare sense donació d'òvuls
  • Avui, Barça-Iinter: Valverde reparteix a tot el grup la responsabilitat de substituir Messi el temps que estigui lesionat

Clients i bancs continuen immersos en la incertesa sobre qui ha de pagar l'impost de les hipoteques a l'espera que el Suprem ho aclareixi. Algunes associacions d'usuaris reben fins a cent consultes diàries, i l'Agència Catalana de consum recomana ajornar la signatura, si és possible. Els jutges temen que s'agreugi el col·lapse que ja hi ha per les reclamacions de les clàusules sòl.

Lluís Llach liderarà el Fòrum Constituent que promourà els debats però no redactarà una constitució catalana. El president Torra el presenta com una eina per avançar en l'autogovern i l'oposició el crítica com un instrument paral·lel del procés i repta Sánchez a portar-lo al Constitucional.

El Barça rep demà a l'Inter de Milà, 9 temporades després de la remuntada frustrada contra els italians, dirigits aleshores per Mourinho. Els italians arriben aquesta tarda liderats Mauro Icardi, davanter format a la Masia. Els de Valverde faran també a la tarda el darrer entrenament per afrontar el primer partit sense el lesionat Messi
 

Situació d'incertesa total entre bancs, usuaris i operadors jurídics a l'espera que el 5 de novembre el Tribunal Suprem decideixi qui pagarà l'impost sobre les hipoteques: el banc o el client. L'ADICAE, l'associació d'usuaris de la banca, està atenent 100 consultes diàries.

Un 24% menys de joves han llogat o comprat un pis que fa un any. És una de les conclusions de l'estudi d'un portal immobiliari que també assegura que molts joves no poden ni tan sols optar a viure fora de casa els pares i que la compra guanya terreny al lloguer.

L'economia catalana moderarà el seu creixement en els propers anys, segons el pronòstic del BBVA Research. L'organisme preveu un creixement de fins al 2,5% el 2018, i fins el 2,3% el 2019.

El 80% de llars monoparentals estan encapçalades per una dona i gairebé 4 de cada 10 viu en risc de pobresa.

El president del govern, Pedro Sánchez, ha fet una defensa aferrissada de l'autogovern i de la Constitució, davant d'aquells que, diu, agiten el fantasma de la re-centralització.

Després de l'anunci de desbloquejar l'anomenat "consell de la república", avui el govern català esbossa el "fòrum cívic i social per al debat constituent".

La crisi oberta dins l'espai dels comuns és cada vegada més gran. Després del manifest difós pel sector sobiranista del partit, la direcció ha destituït el fins ara coordinador del grup parlamentari, Marc Grau, un dels sobiranistes crítics.

Carme Ruscalleda dina per primera vegada en 30 anys, al Sant Pau, el restaurant que ha lluït durant 12 anys seguits 3 estrelles Michelin i que en quatre dies tancarà les seves portes.

TMB ha reconegut que s'ha detectat un derivat de l’amiant en gairebé una quarantena de cotxes però que no suposen cap perill. Els sindicats reclamen una revisió a fons.

L'Inter de Milà arriba aquesta tarda per enfrontar-se demà al Barça a la tercera jornada de la fase de grups de la Champions.

Incertesa hipotecària: Es multipliquen les consultes de clients i els jutges temen que s’agreugi el col·lapse

Fòrum constituent: Torra el presenta com una eina per avançar en el dret a l'autodeterminació

Amiant al metro: TMB diu que no suposa cap perill i els sindicats reclamen una revisió a fons

L'adéu del Sant Pau: Carme Ruscalleda s'acomiada del seu restaurant dinant-hi amb el seu marit

Torna la Champions: L'Inter arriba aquesta tarda amb el record d'una dolorosa eliminació blaugrana fa 9 temporades

  • Continua l'embolic de les hipoteques i fins d'aquí a 15 dies (el 5 de novembre) el Suprem no fixarà un criteri defintiu sobre qui ha de pagar l'impost que dijous passat una sentència atribuia als bancs.
  • Declaracions del president Torra després de reunir-se a Bèlgica amb Carles Puigdemont i amb representants dels partits i entitats independentistes. La reunió s'ha celebrat en un hotel a la població de Waterloo i fins l'últim moment no ha estat clar qui hi assistiria. Al final hi anat tothom menys la CUP, i després Torra ha anunciat que l'anomenat Consell de la República es presentarà a final de mes a la Generalitat, una de les pecesclau, ha dit, de la legislatura.
  • Aquesta tarda el líder de Podem es reunirà amb el lehendakari Urkullu.....després d'haver-se entrevistat ja amb Junqueras a la presó i parlat per telèfon amb Puigdemont
  • A partir de principis de novembre hi haurà més presència de mossos a Ciutat Vella
  • La coordinadora SOS Menjadors, formada per famílies i comunitat educativa, ha posat en marxa una Iniciativa Legislativa Popular per mirar d'aturar el decret de menjadors escolars que prepara el Departament d'Ensenyament. El debat està centrat en qui ha de gestionar aquest servei i sota quins criteris.
  • L'espanyolisme creu cada dia més en el somni i ahir van aconseguir al camp de l'Osca un triomf pràctic que els situa segons a la la LLiga a un punt del líder, el Barça.
  • Recordem la figura de l'escriptor i periodista Robert Saladrigues, que ha mort aquesta matinada als 78 anys després de patir un càncer. Entre els molts premis que va obtenir, destaquem el Josep Pla , el Sant Jordi, el Creixells o el Carlemany. Autor d'una llarga obra i crític literari de referència, Saladrigas puiblicava dissabte al diari la VANGUARDIA, on ha col·laborat durant més de 40 anys.

El president de l'alt tribunal, Carlos Lesmes, s'ha reunit avui amb els autors de la sentència sobre l’impost de les hipoteques i amb el magistrat que l'ha deixat en suspens. El ple on es prendrà una decisió definitiva se celebrarà el 5 de novembre.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i Carles Puigdemont s’han reunit a la població belga de Waterloo amb dirigents d'Esquerra, diputats de Junts per Catalunya i representants de l'ANC i Òmnium. L'objectiu: donar forma a l'anomenat Consell per la República.

Pablo Iglesias i el lehendakari Íñigo Urkullu s’han reunit per parlar de pressupostos i també de Catalunya.

El sector més sobiranista de Catalunya en Comú ha fet públic un manifest crític amb el rumb que ha pres el partit dirigit per Ada Colau. Elisenda Alamany o Joan Josep Nuet donen suport a la plataforma. Diuen sentir-se orfes dins el partit i demanen que es mantingui la pluralitat de l'espai.

L'Ajuntament de Barcelona ha intentat precintar un dels locals en què una empresa hi està construint pisos càpsula.

El Consorci de la Zona Franca construirà mil pisos per a joves al barri de la Marina de Barcelona.

Fa temps que l'ajuntament de Barcelona reclama més agents dels Mossos per combatre la inseguretat que es viu al Raval i al Gòtic amb baralles al mig del carrer i la problemàtica dels narcopisos. Avui la Generalitat ha anunciat que reorganitzarà els efectius disponibles.

Les AMPES ja no podran gestionar directament el servei i la titularitat la tindrà ensenyament. S'haurà de fer un concurs públic per triar empresa. Aquesta proposta no agrada a les associacions de famílies i ara el debat està centrat en qui ha de gestionar aquest servei i sota quins criteris alimentaris i educatius.

Dos gols de Borja Iglesias, han donat la victòria a l'Espanyol al camp de l'Òsca, un triomf que permet als de Rubi colocar-se segons a la classificació per darrera del Barça. Una situació a la taula que no es donava des de fa 21 anys.

L’edició número 44 del Filmets, el festival de curtmetratges de Badalona, ja està en marxa. El premi d'honor d'aquest any el recull Ninetto Davoli, un dels actors favorits de Pasolini.

L'embolic de les hipoteques: Reunió al Suprem després de paralitzar qui paga l'impost i desconcert entre compradors

Cimera desinflada: Puigdemont convoca a Torra, ANV i Òmnium per parlar del Consell de la República

Inseguretat a Barcelona: La Generalitat farà més visible la presència de Mossos a Ciutat Vella

Decret menjadors: Les AMPES volen seguir decidint sobre la qualitat del servei i ensenyament diu que el millorarà

L’Espanyol és segon: 21 anys després l’equip de Rubí és segon a la Lliga gràcies al doblet de Borja al camp de l'Òsca

En su visita a Las mañanas de RNE con Íñigo AlfonsoMiquel Iceta, primer secretario del PSC, ha hablado sobre la visita de Pablo Iglesias a Oriol Junqueras en la prisión de Lledorners, negando que sea un acto que comprometa al gobierno de Pedro Sánchez, pero dejando claro que “Iglesias puede comprometer su palabra o la de su partido, pero no la del Gobierno”. También ha defendido el pacto de los PGE afirmando que “los efectos positivos de estos presupuestos sobre la ciudadanía son buenos”.

Respecto a la situación política en Cataluña, Miquel Iceta cree “el independentismo está más desorientado y más dividido que nunca” y que “el independentismo ha demostrado que se sentía más feliz luchando contra Rajoy que negociando con el gobierno socialista”.

La caiguda de Dovizioso a falta de dues voltes per al final ha estat clau en la victòria de Marc Màrquez aquesta matinada a Motegi. El de Cervera, que va sortir sisè, va fer una carrera impecable, conscient que només Dovi podia espatllar-li la festa. No necessitava proclamar-se campió al Japó, tenia 3 oportunitats més, però ha tornat a fer història i, amb 5 campionats de MotoGP, iguala al mític Doohan. I només té 25 anys...

Mig miler de persones viuen en assentaments al centre de Barcelona. La majoria ho fan en solars privats, on han construit barraques sense aigua ni llum. Ajudades per diverses entitats, diuen que els menors que hi viuen estan escolaritzats. Una imatge que recorda les antigues barraques de Montjuïc quan tot just fa 50 anys que es van enderrocar.

Esquerra manté el pols sobre el govern per la negociació dels pressupostos. Ho supedita a que hi hagi gestos amb els polítics que són a la presó. Pere Aragonès assegura que no donaran un xec en blanc a Pedro Sánchez de qui, diu, encara no ha demostrat ser diferent a Rajoy amb Catalunya.

Els "Escape rooms" estan de moda i, ara, hi ha empreses que els fan servir per millorar les relacions entre els seus treballadors i, fins i tot, per avaluar-los: analitzant com reaccionen davant certes situacions, a vegades, límit. I és que els "escape rooms" són sales temàtiques en les que et tanques i, per sortir, cal resoldre diversos enigmes, amb un temps limitat.