Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • EL BARÇA, CAMPIÓ: Els blaugrana celebren la Lliga i la Copa del Rei amb una rua pels carrers de Barcelona
  • INVESTIDURA: aquesta setmana el Palrmanet podria aprovar la Llei de Presidència
  • INCREMENT DE CABALS: El riu garona i el Segre baixen molt pens pel desgel i les pluges
  • SENSE MEDUSES: despareixen els exemplars que han cobert les platges de Barcelona durant el cap de setmana
  • PISTA PER DRONS: Obre a l'Hospitalet el primer centre indoor per a entrenar i formar a professionals

El Barça pot proclamar-se avui campió de Lliga. Amb un empat aquest vespre a la Coruña en tenen prou per aconseguir el doblet...Qui també pot ser campió aquesta tarda és Rafa Nadal, que a partir de les 4 buscarà el seu onzè títol Comte de Godó.

El delegat del govern, Enric Millo, assegura que la Generalitat no podrà reobrir el Diplocat ni tampoc podrà "gastar diners públics amb finalitats il·legals". Millo també adverteix que encara que es formi un nou govern, es podria aplicar de nou l'article 155 de forma "focalitzada".

Un any després d'entrar en vigor l'impost a les begudes ensucrades s'ha aconseguit reduir-ne el consum. En els darrers 12 mesos s'han consumit un 22 per cent menys d'aquest tipus de begudes.

Avui us explicarem un cas únic. El d'una mare i una filla manresanes que viuen juntes en una residència. Tenen 109 anys la mare i 88 la filla, que és la dona amb més edat a Espanya que encara té un dels pares vius.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, veurem el Béjart Ballet al Teatre-Auditori de Sant Cugat. Aquest cap de setmana han programat dues actuacions i un assaig obert al públic amb la dona com a protagonista.

 

El delegado del Gobierno en Cataluña, Enric Millo, ha garantizado que el nuevo Govern no podrá reabrir el Diplocat ni tampoco podrá "gastar dinero público con finalidades ilegales", y ha advertido de que, si fuese necesario, se aplicaría el artículo 155 "focalizadamente, con una cirugía más fina", aunque "no es el objetivo".

A punt de complir els 50 anys, la fundació Vicente Ferrer ha aconseguit escolaritzar el 100 per 100 dels nens de la zona d'Anantapur, al Sud de l'Índia. Han donat oportunitats a les dones i han millorat la qualitat de vida de la zona. Ho han pogut fer amb el suport dels 130.000 padrins dels nens i d'algunes empreses i institucions catalanes. De tot plegat, n'hem parlat amb l'actual director de l'ONG, Moncho Ferrer.

Els partits independentistes estudien fórmules per designar un nou candidat a la investidura. La direcció del PDeCAT recorda el seu pes al grup parlamentari de Junts per Catalunya i avisa que són necessaris tots els diputats.

En 5 anys les violacions s'han incrementat un 24 per cent a Catalunya. Segons dades dels mossos, una de cada quatre víctimes era menor d'edat i la meitat dels agressors tenien entre 17 i 33 anys. La policia insisteix en la importància de denunciar les agressions.

Els veïns del Raval desallotjats ahir per l'incendi en un edifici encara NO han pogut tornar a casa. La instal·lació elèctrica i altres serveis de la finca han quedat greument afectats. A causa del foc, hi va morir una dona de 38 anys i 6 persones més van resultar ferides lleus.

Si heu de volar aquest cap de setmana sapigueu que hi ha 122 vols afectats amb sortida o arribada a Barcelona, a majoria de la companyia Vueling. El motiu és la vaga de controladors a França, que concideix amb el pont de l'1 de maig.

Als esports, l'atenció torna a ser per Andrés Iniesta, i els pocs partits que li queden després d'anunciar que deixa el club. Li queden 5. El pròxim serà emà a la Coruña contra el Depor. Un partit en què el Barça podria proclamar-se campió de Lliga i Iniesta aixecar el seu 32è títol com a blaugrana.

  • La indignació que ha provocat la sentència a la Manada, que els condemna per abusos sexuals i no per violació, continua marcant el pols polític i social de les últimes hores. El Tribunal considera que l'agressió a la noia per part de cinc homes fornits, sense el seu consentiment, i en un lloc recòndit i estret, no és violació, sinó abús sexual. L'ajuntament de Barcelona rebutja de forma contundent aquest argument i reclama canvis en la legislació./ Davant el clam generalitzat, el Govern ha anunciat avui que ha demanat a l'organisme competent una valoració per saber si els delictes sexuals estan ben tipificats en l'actual codi penal.
  • La sentència de La Manada també estarà present en les manifestacions del proper 1 de maig. Els sindicats rebutgen la sentència i volen mostrar el seu suport a la víctimes. Per això volen portar també aquesta protesta a totes les manifestacions convocades arreu del territori per reclamar millores en les condicions laborals. Demanen derogar la reforma laboral perquè, diuen, ha implicat més precarietat. Al focus també: la millora del sistema de pensions. I exigeixen que es formi Govern a Catalunya d'inmediat per aixecar el 155 i dialogar amb l'Estat per aplicar polítiques socials.
  • Junts per Catalunya acaba d'anunciar que no demanarà a la Mesa que desobeeixi la interlocutòria del Tribunal Constitucional, que impedeix a Carles Puigdemont ser candidat a la investidura. Això després que en les últimes hores funcionaris judicials hagin advertit Roger Torrent i els membres de la mesa que han de complir el pronunciament de l'Alt Tribunal. El Govern i Ciutadans estudien anar al Constitucional si la reforma de la llei de presidència s'aprova al ple de la setmana vinent. Junts per Catalunya segueix insistint, però, que la seva prioritat és investir Puigdemont.
  • L'exvicepresident Oriol Junqueras ha demanat a institucions penitenciàries el seu trasllat a una presó catalana, tal com ja va fer dimarts Jordi Cuixart.
  • I el ple de l'ajuntament de Barcelona ha rebutjat reprovar la gestió d'Ada Colau tal com demanava el grup del PP. Els populars denunciaven una falta de resposta del govern municipal, diuen, a les necessitats de la ciutat. La proposició només ha tingut el suport de Ciutadans i la resta o han votat en contra o s'han abstingut.
  • És el petit homentage que ha rebut el capità Andrés Iniesta la final de la compareixença on ha anunciat el seu adéu després de 21 anys al Barça, 16 d'ells al primer equip. Una decisió no per esperada menys difícil de païr pel barcelonisme.
  • Barcelona torna a ser una de les primeres ciutats del món que acull l'exposició WORLD PRESS PHOTO. Les millors fotografies periodistiques de l'any

SENTÈNCIA A LA MANADA: L'AJUNTAMENT DE BARCELONA EN PLE SE SUMA AL REBUIG QUE TAMBÉ S'HA VIST A CARRERS I PLACES
Tots els grups de l'ajuntament de Barcelona, amb l'alcaldessa Colau al capdavant, han capitalitzat avui el rebuig a la sentència contra la Manada que els condemna per abusos i no per violació. Se suma a les crítiques de moltes altres institucions que recullen el clam que milers de persones van mostrar ahir a la tarda a carrers i places d'arreu de Catalunya.
PLE BARCELONA: AQUESTA TARDA ES TRACTARÀ LA PROBLEMÀTICA DELS NARCOPISOS
Situacions com aquesta, que sovint denuncien els veïns, han provocat la petició de reprovació d'Ada Colau al ple de l'ajuntament de Barcelona. Un ple que hores d'ara encara continua, Mària Sánchez...
L'ADÉU D'INIESTA: EL JUGADOR DEL BARÇA CONFIRMA QUE DEIXA EL CLUB I MARXA AL FUTBOL XINÈS
Iniesta ha confirmat fa només uns minuts que deixa el Barça, després de 21 temporades, per acabar la seva carrera al futbol xinès. En 16 temporades al primer equip, Iniesta ha guanyat 31 títols, que poden ser 32 diumenge si els blaugrana certifiquen la lliga al camp del Deportivo de La Corunya. Només Messi iguala aquesta quantitat de títols.
INVESTIDURA PENDENT: JXCAT MANTÉ LA CANDIDATURA DE PUIGDEMONT TOT I LES DIFICULTATS LEGALS I EL TC
Junts per Catalunya manté la candidatura de Carles Puigdemont a la investidura tot i les advertències del Constitucional i al rebuig del Consell de Garanties Estatutàries a la reforma de llei de presidència que permetria un debat a distància. El govern i Ciutadans estudien anar al Constitucional si la reforma s'aprova al ple de la setmana vinent.
FALS DENTISTA: ELS MOSSOS DETENEN UN HOME QUE EXERCIA SENSE ESTAR COL·LEGIAT I EN INSTAL·LACIONS PRECÀRIES
En llibertat amb càrrecs un home que es feia passar per dentista i que oferia tractaments a Barcelona en unes instal·lacions que no complien les condicions higièniques necessàries. No estava col·legiat i hauria estafat alguns pacients a qui cobrava per endavant cures que al final no els aplicava. La investigació continua oberta.
WORLD PRESS PHOTO: LES MILLORS IMATGES DEL FOTOPERIODISME D'ARREU DEL MÓN S'EXPOSEN A BARCELONA
Arriba a Barcelona l'exposició de la World Press Photo, la mostra més prestigiosa del fotoperiodisme arreu del món. S'hi exposa la guanyadora d'enguany: la imatge d'un manifestant a veneçuela voltat de flames... Al final de l'informatiu escoltarem Ronaldo Schemidt el fotògraf que la va fer.
 

Tots els grups de l'ajuntament de Barcelona, amb l'alcaldessa Colau al capdavant, han capitalitzat avui el rebuig a la sentència contra la Manada que els condemna per abusos i no per violació. Se suma a les crítiques de moltes altres institucions que recullen el clam que milers de persones van mostrar ahir a la tarda a carrers i places d'arreu de Catalunya.

Situacions com aquesta, que sovint denuncien els veïns, han provocat la petició de reprovació d'Ada Colau al ple de l'ajuntament de Barcelona. Un ple que hores d'ara encara continua, Mària Sánchez...

Iniesta ha confirmat fa només uns minuts que deixa el Barça, després de 21 temporades, per acabar la seva carrera al futbol xinès. En 16 temporades al primer equip, Iniesta ha guanyat 31 títols, que poden ser 32 diumenge si els blaugrana certifiquen la lliga al camp del Deportivo de La Corunya. Només Messi iguala aquesta quantitat de títols.

Junts per Catalunya manté la candidatura de Carles Puigdemont a la investidura tot i les advertències del Constitucional i al rebuig del Consell de Garanties Estatutàries a la reforma de llei de presidència que permetria un debat a distància. El govern i Ciutadans estudien anar al Constitucional si la reforma s'aprova al ple de la setmana vinent.

En llibertat amb càrrecs un home que es feia passar per dentista i que oferia tractaments a Barcelona en unes instal·lacions que no complien les condicions higièniques necessàries. No estava col·legiat i hauria estafat alguns pacients a qui cobrava per endavant cures que al final no els aplicava. La investigació continua oberta.

Arriba a Barcelona l'exposició de la World Press Photo, la mostra més prestigiosa del fotoperiodisme arreu del món. S'hi exposa la guanyadora d'enguany: la imatge d'un manifestant a veneçuela voltat de flames... Al final de l'informatiu escoltarem Ronaldo Schemidt el fotògraf que la va fer.
 

El Tribunal Constitucional (TC) ha frenado la candidatura del expresidente catalán Carles Puigdemont para ser investido presidente de la Generalitat, al admitir a trámite el recurso que el Gobierno presentó en enero, mientras que el Consejo de Garantías Estatutarias no avala la investidura a distancia que pide JxCat. La admisión a trámite y la suspensión del pleno para investir a Puigdemont, mientras no se pronuncie el TC sobre el fondo del asunto, implica que si el Parlament convocara ahora una sesión de investidura para elegirlo a distancia incurriría en desobediencia.