Enlaces accesibilidad
Ara fa 32 anys

"Ja sóc aquí"

  • El 23 d'octubre de 1977 Catalunya vibrava amb l'arribada del seu president Josep Tarradellas.

Per
Arxiu TVE Catalunya - El retorn del president al 1977 - 1era part

El poble no el deixava parlar, els ciutadans estaven emocionats, exaltats, feliços, confiats i delerosos, volien l'Estatut. Quan Josep Tarradellas va poder parlar els seus primers mots foren: 'Ciutadans de Catalunya: ja sóc aquí', una frase que encara, avui en dia, fa posar els pèls de punta i les llàgrimes als ulls. L'escenari va ser la Plaça Sant Jaume de Barcelona on es va congregar una gran munió de gent. Tarradellas arribava de l'exili carregat d'energia i disposat a fer justícia per Catalunya.

Des de TVE Catalunya hem recuperat les imatges d'aquesta jornada històrica. Aquell dia les càmeres de TVE van captar infinitat de moments que es van retransmetre en un programa especial. Aquí podrem veure quan Tarradellas arriba a Barcelona, els preparatius que es van fer per a que tot sortís bé, la gent esperant a Montjuïc i a la plaça Sant Jaume, diverses entrevistes a polítics de l'època i un breu reportatge sobre la biografia del president.

També podreu veure l'arribada del president Tarradellas a la Plaça Sant Jaume i la mítica frase de ' Ciutadans de Catalunya. Ja sóc aquí'. Entre aquests moments es recullen declaracions de les persones que hores abans esperaven a veure què passaria. La gent era conscient que era una jornada històrica i volien formar-ne part.