Enlaces accesibilidad
Cinc dies a

La Vall de Núria, aquesta setmana a 'Cinc dies a...'

  • El programa mostra els seus contrastos visitant-la al pic de l'hivern, a finals de gener, i al pic de l'estiu, a finals d'agost
  • Dilluns, 2 de novembre a les 18:20h i dissabte, 7 de novembre a les 14:35h a La 2

Per
La Vall de Núria, aquest dilluns a 'Cinc dies a...'
La Vall de Núria, a 'Cinc dies a...'

'Cinc dies a...' és una sèrie que vol mostrar el que passa de portes endins a llocs o institucions ben coneguts. El programa està dirigit per Soledad Gomis.

'Cinc dies a... un nou capítol aquest dilluns on té l'oportunitat de descobrir la Vall de Núria, un dels indrets d'alta muntanya més visitats de Catalunya. És una estació eminentment familiar amb una riquesa paisatgística natural úniques.

La història de la Vall de Núria es remunta, segons la llegenda, a principis del segle VIII. Un equip del programa l'hem visitat al pic de l'hivern, a finals de gener, i al pic de l'estiu, a finals d'agost, per veure els contrastos que hi ha. Qui hi treballa? Com funciona el cremallera en cas d'una forta nevada? Quina simbologia té el Santuari? Com n'és de diferent el paisatge?

Hi hem pogut estrenar les noves cabines del telefèric fins al Pic de l'Àliga. Durant el rodatge també vàrem poder observar com ha canviat la manera de comportar-nos-hi perquè al gener encara no havia arribat la pandèmia i a l'agost ja estaven plenament incorporades totes les mesures sanitàries per evitar els contagis.

RTVE

anterior siguiente