Enlaces accesibilidad
Dimecres 24 d'abril a les 18:35 hores i divendres 26 a les 11:15h, a La 2

Oriol Nolis, Toni Cruz i Cristina Villanueva, aquesta setmana a 'Recording'

  • Recuperem els acudits d'humoristes que ens han fet passar grans estones davant el televisor com Eugenio, Chiquito o el Señor Barragán
  • I descobrim els secrets i els trucs del departament de caracterització i maquillatge de TVE Catalunya

Per
Oriol Nolis a 'Recording'
Oriol Nolis a 'Recording'

'Recording' és un programa que repassa la història dels 60 anys de TVE Catalunya amb records televisius. Està dirigit per Toni Burón i Carles Vidal,  que també n'és el realitzador.  

'Recording' repassa la història d'aquests 60 anys de TVE Catalunya, a partir dels més de 300.000 documents que conté l'arxiu de RTVE i dels programes que s'emeten actualment. Aquesta setmana recuperem alguns dels primers debats que es van fer a TVE Catalunya, com l'històric 'Al grano' presentat per Lorenzo Milá. També podrem tornar a escoltar i riure amb grans humoristes que van triomfar a través de la televisió explicant acudits com és el cas d'Eugenio, Chiquito de la Calzada o el Señor Barragán. Per donar forma a tot plegat, comptem amb rostres coneguts com Oriol Nolis, Toni Cruz i Cristina Villanueva.

Aquest dimecres, passarà per 'Recording' el periodista Oriol Nolis, presentador del Telediario de TVE del cap de setmana; el productor i membre de La Trinca, Toni Cruz, i la periodista Cristina Villanueva, que va començar la seva trajectòria professional a TVE Catalunya. Ells tres són els encarregats, en aquest capítol, de donar continuïtat als diferents reculls temàtics d'imatges, cançons, humor, entrevistes i anècdotes seleccionats entre tot l'arxiu de RTVE.

En el programa d'aquesta setmana, tenim preparat un recull de fragments de grans humoristes espanyols que es van fer famosos per la seva habilitat explicant acudits i que ens van fer passar grans estones davant el televisor. Alguns d'ells ja no són amb nosaltres, però el seu record i el seu humor es manté viu malgrat el pas del temps. És el cas d'EugenioChiquito de la Calzada o el Señor Barragán. I també recuperem alguns dels primers programes de debat que es van fer a TVE Catalunya, alguns fins i tot són en blanc i negre, com l'històric 'De bat a bat' (1977), o 'Al grano', espai de debat juvenil presentat per Lorenzo Milà.

A més, visitem un dels departaments de TVE a Catalunya per conèixer de prop com funciona per dins el món de la televisió. En aquesta ocasió, coneixem la feina dels companys de caracterització i maquillatge. Ells són els encarregats de minimitzar els possibles defectes i aconseguir grans efectes especials. Com ho devien fer als anys 70? Ho esbrinem. Per acomiadar el programa, recuperem una curiosa cançó que va composar un duet estranger dedicat a Salvador Dalí, l'any 1976.

RTVE

anterior siguiente