Enlaces accesibilidad
Dimarts 13 de novembre a les 18:30h i dissabte 17 de novembre a les 15:05h a La 2

La sommelier Audrey Doré, dimarts a 'Noms propis'

  • Apassionada del món del vi, l'any passat es va proclamar la millor sommelier de Catalunya en obtenir el guardó que atorga l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS)
  • Vinculada fa anys al Celler de Can Roca, reconeix que treballa "en un entorn privilegiat, sense una pressió molt gran i on ens ho passem molt bé. La meva feina és entendre de vi, perquè el consumidor no n'ha d'entendre, ha de saber el que li agrada i el que no"

Per
Audrey Doré i Anna Cler
Audrey Doré i Anna Cler

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

www.rtve.es/nomspropis

Audrey Doré visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per Anna Cler amb qui parlarà de com entén el món del vi, de com es podrien promocionar els vins catalans a les cartes dels restaurants, dels vins que més li agraden i de com haurien de ser els maridatges perquè "la gent ha de gaudir sense preocupar-se més que d'això. És molt millor que la gent begui el vi que sigui més del seu gust que forçar un vi que podrà anar millor amb un menú, però que no gaudirà tant. S'ha de respectar el producte, però hi ha d'haver llibertat i que la gent pugui gaudir del vi com millor li senti." 

Audrey Doré va estudiar Filologia Hispànica a França i als 18 anys es va traslladar a viure a Madrid, on va descobrir la seva passió i va començar a estudiar i a treballar en un bar de vins. Nascuda a la Bretanya francesa fa 40 anys, Audrey Doré està convençuda que "el sentit que se'ns ha de despertar quan bevem vi és el plaer. Nosaltres estudiem un vi, però la gent que pren vi, no cal que el vagi estudiant. Igual que quan prens una cervesa, t'agrada o no t'agrada i no hi ha res més que pensar. El recipient compta molt. Com més fines les copes, més agradable en general sents el vi, però no cal comprar copes de 50 euros per a casa. És més important que hi hagi copes de vidre i que el vi arribi a més gent, per la cultura del vi, i que tornem a prendre vi en cada menjar com es feia a la generació anterior".

RTVE

anterior siguiente