Enlaces accesibilidad
Divendres 2 de novembre a les 20:05h a La 2

El director i actor teatral, Claudio Tolcachir, al 'Punts de vista'

  • El programa descobreix la pel·lícula d'animació 'Un día más con vida', amb un dels seus directors Raúl de la Fuente

Per
Claudio Tolcachir i Montse Elias
Claudio Tolcachir i Montse Elias

'Punts de vista' és el programa cultural en català de La 2. Està dirigit per Montse Elias i Joan Vilà, i presentat per Montse Elias, amb realització de Pepa Pérez i producció de Núria Raja. S'emet els dijous i diumenges a La 2.

www.rtve.es/puntsdevista 

@PuntsDeVista

Aquesta setmana 'Punts de vista' entrevista Claudio Tolcachir que estrena l'obra 'L'omissió de la família Coleman'. També proposa la pel·lícula 'Un día más con vida', el llibre 'El salto de papá' de Martín Sivac i la música de la cantant Madeleine Peyroux.

Divendres, a l'entrevista llarga, Montse Elias parla amb l'actor, dramaturg i director Claudio Tolcachir, que estrena, primer al Temporada Alta de Girona i després al Teatre Romea, la seva darrera obra: 'L'omissió de la família Coleman'. El Festival Temporada Alta és una de les mostres de teatre més importants i cada vegada té més èxit i s'amplia a cinema, música i arts visuals per diferents espais de les comarques gironines.

'L'omissió de la família Coleman' és una adaptació catalana de l'original argentina. Es va estrenar allà el 2005 i s'ha presentat amb èxit a 22 països. Aquí el repartiment està encapçalat per Bruna Cosí Marc Rodríguez. L'adaptació és del dramaturg Jordi Galceran.

De cinema, la proposta és una obra mestra del cinema d'animació, 'Un día más con vida', que va guanyar el Premi del Públic al Festival de Sant Sebastià, passant per damunt a pel·lícules d'altíssima qualitat. És una pel·lícula d'animació extraordinària, basada en un relat autobiogràfic de Ryszard Kapuściński, que explica la guerra civil d'Angola de l'any 1975, just després de deixar de ser colònia portuguesa. Joan Vilà entrevista un dels dos directors de la pel·lícula, Raúl de la Fuente.

Raúl de la Fuente, director de 'Un día más con vida' tve

De llibres, Salva Rich descobreix a l'escriptor i periodista argentí Martín Sivac, que ha presentat el seu darrer llibre, la novel·la 'El salto de papá'. Una història familiar sobre un tema duríssim: el suïcidi del seu pare, lligat però a la difícil realitat d'Argentina, amb temes com el corralito, entre d'altres.

I per tancar el programa, un clip de la cantant Madeleine Peyroux, que dissabte 3 de novembre actua al Palau de la Música en el marc del Festival de Jazz de Barcelona.

RTVE

anterior siguiente