Enlaces accesibilidad
Dilluns 25 de juny a les 20:00 hores a La 2

TVE Catalunya emet l'especial 'Una manera de fer. President Tarradellas', quan es compleixen 30 anys de la seva mort

  • El documental repassa la figura de Tarradellas i el seu retorn a Catalunya com a president de la Generalitat

Per
tarradellas2
tarradellas2

Aquest dilluns TVE Catalunya emet un documental de producció pròpia sobre la figura de Josep Tarradellas, un home fet a si mateix que va assolir la presidència de la Generalitat i la va mantenir en temps convulsos a l'exili. L'equip ha aprofundit en els detalls d’una densa biografia amb un treball documental periodístic que vol transmetre com era la manera de fer del president Tarradellas.

'Una manera de fer. President Tarradellas' descobreix una personalitat política i humana que no deixava indiferent ningú, i que en els moments clau de la història va destacar per la seva capacitat de negociació i pacte, així com per la seva persistència en la recerca de solucions.

El documental reconstrueix aquesta manera de fer tan característica del president a través del seu testimoni en diversos programes emesos per TVE. Al llarg de seixanta minuts, sabrem com s’explica la figura de Tarradellas a les generacions més joves. Ho fem amb dos professors d’història i els seus alumnes de segon de Batxillerat de l’escola Jesuïtes Casp, i de tres estudiants de l’escola Salesians Sarrià.

Coneixerem l’home i el polític amb tres persones properes a Tarradellas: el seu fill, Josep Tarradellas i Macià, la que va ser la seva secretària personal i directora de l’arxiu de Poblet, Montserrat Catalan, i un dels seus homes de confiança, Josep Maria Bricall. El relat es completa amb la visió de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, el ministre del govern de Suárez Adolfo, Martín Villa i el negociador pel restabliment de la Generalitat, Salvador Sánchez-Terán.

També aprofundim en la capacitat de negociació i pacte, i la persistència en la recerca de solucions amb els historiadors Carles Santacana, Enric Pujol i Joan Esculies. A més, el documental entra a l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, al Monestir de Poblet, que guarda el llegat documental de Tarradellas, amb la seva directora Núria Gavarró.

'Una manera de fer. President Tarradellas', és un documental dirigit per Esteve Crespo amb la realització de Carol González, i la redacció de Mireia Bonache i Ignacio S. Aranda.

RTVE

anterior siguiente