Enlaces accesibilidad
Eleccions 12 maig

RTVE ofereix un desplegament informatiu especial amb motiu de les eleccions catalanes del 12 de maig

  • Els serveis informatius de RTVE Catalunya seguiran la jornada electoral des de La 1, el Canal 24 horas, RNE i RTVE Notícies
  • El programa 'El vespre', de TVE Catalunya, i Ràdio 4 es bolquen avui amb el tancament de campanya
  • Des de RTVE Play Catalunya s'actualitzarà el portal dedicat al 12M amb el minut a minut de l'escrutini

Per
El 12M, a RTVE
El 12M, a RTVE

RTVE Catalunya encara el final de campanya amb un ampli dispositiu per cobrir el tancament i la jornada de les eleccions del 12M. Un centenar de persones participaran en la cobertura del serveis informatius de TVE, RNE i RTVE Play Catalunya per acostar la informació de final de campanya i el minut a minut de la jornada electoral i l'escrutini.

Tancament de campanya

Avui, el programa de TVE Catalunya 'El Vespre', que presenta Quim Barnola, connectarà amb les seus dels partits i farà balanç de la campanya de la mà dels periodistes Marina Llansana, Àstrid Barrio i Rafa López.

Per la seva banda, Ràdio 4 emet a les 21 hores un programa especial presentat Mireia Moreno amb connexions en directe amb els actes que clouran la campanya dels partits amb representació parlamentària arreu del territori. 

12M Jornada electoral

El diumenge 12 de maig, els serveis informatius faran un seguiment especial de la jornada electoral des de les 7 fins a 'L'Informatiu', a les 14:15 hores, amb emissió en simulcast per La 1 i el 24h, i al vespre, des de les 19.45 hores fins al final de la jornada. Lara Siscar conduirà el Telediario 1 des d'un plató amb vistes a la Sagrada Família.

Els equips a peu de carrer copsaran l'ambient a diferents col·legis electorals de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. També s'emetran en directe les votacions dels candidats, així com de les actualitzacions que es puguin fer al Centre de Dades, situat al Parlament de Catalunya.

Ràdio 4 farà seguiment als butlletins informatius i a l'Edició Migdia del desenvolupament de les votacions, amb connexions a diversos col·legis electorals. Els serveis informatius de RNE Catalunya també col·laboraran durant tota la jornada seguint la informació que generi la jornada als butlletins, informatius i als especials que emetran RNE i Radio 5.

Especials informatius en la nit electoral

A les 19:45 hores arrencarà el programa especial 'Catalunya decide'. Conduït des de Prado del Rey per Alejandra Herranz i Marta Carazo, oferirà les darreres dades de participació, el tancament dels col·legis i totes les claus de la jornada. A les 20 hores faran públiques les dades del sondeig de RTVE i connectaran amb les seus dels partits per valorar-les. Per la seva banda, des del plató de la Sagrada Família, Xabier Fortes analitzarà la jornada acompanyat de Daniel Basteiro, Berna González Harbour, Ainhoa Martínez Hoyos, Màrius Carol, Esther Vera i Carla Turró.

Pel que fa a RNE, a les 19:45 hores començarà un programa especial, en emissió conjunta amb Radio 5, conduït per Íñigo Alfonso des dels estudis de Barcelona en el qual se seguirà l'escrutini en directe amb connexions amb les seus dels principals partits. Comptarà amb una taula d'anàlisi en què participaran Jordi Amat, Jesús Maraña, Álex Cubero, Dolors Canals i Àstrid Barrio, que intentaran fer una radiografia del mapa polític sorgit dels comicis.

A Ràdio 4 també a les 19:45 hores Olga Rodríguez i Maria Gómez presentaran l''Especial Nit Electoral' també amb connexions a les seus que les principals formacions han triat per seguir l'escrutini i amb l'anàlisi de Carles Fernández, Imma Lucas i Lluís Falgàs.

Segueix les eleccions des de qualsevol dispositiu

Els mitjans digitals de RTVE Catalunya també es bolcaran diumenge en la cobertura de la jornada i en l'escrutini des del portal informatiu dedicat als comicis del 12M, el compte de Twitter de RTVE Notícies i la resta de xarxes socials (TikTok, Instagram, Facebook i YouTube).

La programació especial de TVE i de RNE s'oferirà en directe a RTVE Play i RTVE Audio. En temps real, els ciutadans tindran accés als resultats, amb l'equip de DatosRTVE, que examinarà les claus de l'evolució del vot i la seva distribució demogràfica, amb el mapa de resultats per municipis. A més, es podrà revisar la comparativa amb les eleccions del 2021. Per la seva banda, VerificaRTVE desmuntarà qualsevol fake news.

Per primera vegada, i amb la voluntat de donar servei a tot el territori, RTVE Catalunya, en col·laboració amb la Universitat de Lleida, generarà notícies i gràfics amb els resultats dels municipis de menys de 10.000 habitants creades per intel·ligència artificial.

Les cròniques de la nit electoral, les anàlisis i les claus es podran llegir, escoltar i veure a RTVE Notícies. Des de qualsevol dispositiu, tota la informació puntual de les eleccions en RTVE.cat.

L'endemà de la jornada, anàlisi a RTVE

El dilluns 13, el 'Cafè d'idees', de Gemma Nierga, i les dues edicions de 'L'Informatiu' faran balanç dels resultats, amb entrevistes als candidats i connexions en directe amb les seus de les formacions. 'El vespre', dirigit i presentat per Quim Barnola, es realitzarà en directe des del Parlament.

Els programes informatius de RTVE també pararan esment als resultats amb una àmplia cobertura des del Parlament de Catalunya. Marc Sala hi presentarà 'La hora de La 1' i Xabier Fortes aprofundirà l'anàlisi de l'última hora de la jornada a 'La noche en 24h'

RTVE

anterior siguiente