Enlaces accesibilidad
Dimarts 7 d'agost a les 20:30h a La 2

L'empresari Enrique Tomás, a 'Noms propis'

  • Tomás, empresari i fundador de la cadena que porta el seu nom amb més d’un centenar de botigues de pernils, acaba de posar en marxa un nou projecte empresarial: un centre de formació per al seu personal a Luton, Anglaterra
  • A ‘Noms propis’ ha afirmat que, l’objectiu de la seva empresa és entendre el que fan i per què ho fan

Per
np04-enrique-toms-i-anna-cler-pg2---01022018- dsc6660
np04-enrique-toms-i-anna-cler-pg2---01022018- dsc6660

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts La 2 i està dirigit i presentat per l’Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

L’empresari Enrique Tomás visita "Noms propis", programa dirigit i presentat per l’Anna Cler amb qui parlarà de la seva trajectòria empresarial des de que va començar a treballar, quan tenia 16 anys, a la parada que tenia el seu pare al Mercat de la Salut de Badalona fins a convertir-se en un empresari d’èxit amb més d’un centenar de botigues dedicades a la venda de pernil repartides per tot el món i amb més de 600 treballadors.

“El pernil és molt més que un aliment, és el producte representatiu, des d’un punt de vista gastronòmic, d’aquest país” L’empresari Enrique Tomás va néixer a Badalona fa 52 anys. Era el més petit d’11 germans i amb només 10 anys va començar a ajudar a la parada que tenien els seus pares al Mercat de la Salut, de Badalona. A l’acabar l’EGB, Tomás va abandonar els estudis i s’hi va dedicar a temps complet fins que amb 16 anys va obrir la seva pròpia parada al mateix mercat. Des de llavors, el seu negoci ha anat creixent i va saber aprofitar la crisi de 2007 com una oportunitat per a expandir-se, aprofitant el baixos lloguers que van quedar al mercat immobiliari i a la ma d’obra qualificada disponible, amb experiència i disposada a treballar.

Aquest dimarts l’empresari Enrique Tomás parla amb l’Anna Cler de la seva manera d’entendre el seu negoci. Es defineix com “un botiguer, un botiguer que estima el que fa, però en cap cas sóc un restaurador perquè aquest no és el meu lloc”. Al llarg de l’entrevista, Tomás assegura que no pot recomanar cap tipus de pernil i que sempre se li ha de dir la veritat al client. A Espanya es produeixen molts pernils d’una qualitat excel·lent i tots destaquen per alguna característica, però ha arribat a la conclusió que és una qüestió molt personal i que no s’atreviria mai a recomanar-ne cap perquè “el pernil més bo és el que més li agrada a cadascú”. I, també, Tomás aprofundeix en el seu paper com a empresari i en les decisions que ha de prendre cada dia. “Les decisions que ha de prendre un empresari han d’estar basades en el sentit comú. No hi ha cap regla que digui si has pres la decisió encertada o no”, afirma.

RTVE

anterior siguiente