Enlaces accesibilidad
Diumenge 17 de maig a les 11:15 a La 2

Les primeres comunions, aquest diumenge al programa "Moments"

  • El programa entrevista a Enric Termes, delegat de catequesi de l'Arquebisbat de Barcelona
  • També intervé Ignasi Miranda, director del programa "La Missa" de La 2 de TVE Catalunya

Per
Raül Díaz
Raül Díaz

“Moments”, el programa de TVE Catalunya que repassa fets, històries i aspectes de la vida social i cultural de Catalunya, està dirigit i presentat per Raül Díaz i realitzat per Jordi Renú. El programa s’emet els diumenges, a les 11:15 hores a La 2.

Aquest diumenge "Moments" va de Primera Comunió. A través de curioses imatges de totes les èpoques, el programa s'acosta a aquesta festa amb la que els catòlics celebren la primera vegada que reben l'Eucaristia. Un rite que es remunta al segle XII, però que és durant el segle XX quan es consolida com una cerimònia molt rellevant dins del catolicisme.

El reportatge parla de tot el que envolta la Primera Comunió. A banda dels aspectes religiosos, com ara la cerimònia i la catequesi, també mostra el vestits de comunió de moda a cada època, els àpats familiars, els regals típics i sobretot les fotografies del moment que gairebé tothom conserva tota la vida.

En aquest capítol de "Moments" intervé Enric Termes, delegat de catequesi de l'Arquebisbat de Barcelona i Ignasi Miranda, director del programa "La Missa" de TVE a Catalunya.

Raül Díaz, director del programa i autor del reportatge, fa la presentació des de la Basílica de Sant Josep Oriol de Barcelona.

RTVE

anterior siguiente