Enlaces accesibilidad
Diumenge 11 de setembre a les 11:20 a La 2

La 2 emet en directe l'acte commemoratiu de l'Onze de Setembre

  • Els periodistes Lluís Falgàs i Núria Ramírez i el catedràtic de la UAB Ramon Alberch seran els encarregats de retransmetre l'acte des del Parc de la Ciutadella

Por
La periodista Núria Ramírez
La periodista Núria Ramírez

TVE Catalunya connectarà des del Parc de la Ciutadella a partir de les 11:20 per emetre en directe l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya.

El proper dissabte 11 de setembre, La 2 connectarà en directe a les 11:20 amb el Parc de la Ciutadella, per emetre l'acte institucional commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya.

Lluís Falgàs, periodista especialitzat en informació política i parlamentària; i Núria Ramírez, periodista dels Serveis Informatius de TVE, retransmetran, en directe des del Parc de la Ciutadella, tots els actes que esdevinguin, organitzats conjuntament pel govern i el Parlament. A més, els acompanyarà Ramon Alberch Fugueras, Director i Vicepresident del Consell Assessor de l'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents de la UAB.

Enguany la celebració se centrarà en la commemoració de diverses efemèrides al voltant de les personalitats i la cultura catalana. Es llegiran poemes i textos d'autors catalans per recordar els 125 anys de la publicació de l'Atlàntida de Jacint Verdaguer, el centenari de la mort de Joan Maragall, el centenari de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, els 50 anys de la mort de Josep Maria de Segarra, els 30 anys de la mort de Josep Pla, el 25è aniversari de la mort de Pere Quart i els 20 anys del mític macro concert de rock català del Palau Sant Jordi.

A més, també hi haurà connexions amb el monument a Rafael Casanova, on es realitza la tradicional ofrena floral.

Programa especial al web de TVE Catalunya

El web de TVE Catalunya recupera un programa especial informatiu titulat "L'Onze de setembre" de l'any 1980. Aquest any el Parlament de Catalunya va aprovar la llei en que constituïa l'onze de setembre festa nacional de Catalunya.

També recuperaran altres imatges d'arxiu sobre la celebració de la Diada de l'11 de setembre, d'anys anteriors.

RTVE

anterior siguiente