Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Mossos i veins qüestionen la posició dels comandaments de la policia catalana, que aquest dijous s'han desmarcat de l'alarmisme tot i reconeixer un augment dels homicidis i robatoris violents a Barcelona. De seguida escoltem les veus d'uns i altres. Els parlarem també de les retallades anunciades pel govern i de la seva intenció de portar al govern de l'Estat als tribunals per retenir les bestretes del finançament autonomic.

Parlem d'ocupacions il.legals d'inmobles, d'exportacions a Tarragona, de la mitja veda de Lleida que ara comença.

En clau esportiva l'Espanyol rep avui el Zorya Lugansk en l'anada de l'ultima ronda previa a la fase de grups de la Lliga Europa. Mentre al Barça, Messi ja s'ha entrenat aquest dimecres amb la resta de l'equip.
 

El govern de la Generalitat portarà als tribunals l'executiu espanyol per exigir més diners. L'acusa de retenir de forma irregular les bestretes del model de finançament. El Ministeri d'Hisenda respon que no és possible l'entrega d'aquests avançaments mentre l'executiu central estigui en funcions. L'oposició recorda a Aragonés que  Catalunya està funcionant encara amb els pressupostos prorrogats de fa dos anys.

Una vegada els migrants rescatats per l'Open Arms són a l'illa de Lampedusa, l'oenagé Proactiva afronta l'amenaça del govern espanyol de multar-la per la seva activitat de rescat, per a la qual -diu- no té permís.

Els Mossos d'Esquadra constaten un agument dels delictes però es desmarquen de l'alarmisme. Mentre els sindicats policials denuncien la manca d'efectius.

Dels esports avui l'Espanyol juga l'anada de l'ultima ronda previa a la fase de grups de la Lliga Europa. Rep a Cornellà El Prat el ZORYA LUGANSK ucrainès i al Barça, MESSI, ja s'ha entrenat amb la resta de companys i podria rebre l'alta mèdica i estar disponible pel partit contra el Betis.
 

Barcelona vive uno de los veranos más convulsos que se recuerdan. En la capital catalana han aumentado los homicidios y los robos violentos, algo que preocupa a los Mossos d'Esquadra que, sin embargo, insisten en que no se trata de algo alarmante o excepcional. Los vecinos de algunos barrios de la ciudad conviven desde hace décadas con la inseguridad a la vuelta de la esquina. Es el caso del Raval, como ha explicado Lluís González, el portavoz de la Asociación de Vecinos.

Barcelona ha conmemorado hoy con las organizaciones de víctimas divididas el segundo aniversario del 17A, en el que, en paralelo a homenajes sobrios y emotivos en memoria de los fallecidos y heridos en Las Ramblas y Cambrils (Tarragona), ha aflorado la polémica política por la gestión de los atentados. En silencio, solo roto por "El Cant dels Ocells", el himno a la paz de Pau Casals, familiares y representantes de las administraciones han participado en el acto institucional, celebrado frente al monumento a las víctimas en Las Ramblas. 17/08/19

Barcelona ha sido escenario de 12 homicidios en los que va de año, ocho de ellos solo en este verano. El Ayuntamiento de Barcelona habló hace unos días de "crisis de seguridad", pero desde los Mossos d'Esquadra su director general, Andreu Martínez, habla de "problemas de seguridad" y asegura que los ocho crímenes de este verano con "casos aislados" sin relación entre sí.

Dos años después de los atentados de Cataluña, los investigadores admiten que se podía haber hecho más para detectar la célula de Ripoll, tras la explosión de la casa de Alcanar.

"Todo gira en torno a la casa de Alcanar y la célula de Ripoll. Ahí es donde podíamos haber detectado la gestación de la célula. Y cuando tuvieron aquel fallo de seguridad y explotó la casa de Alcanar, algo más podríamos haber hecho. Llama la atención la facilidad con la que compraron acetona y otros precursores", asegura el inspector jefe de la Comisaría General de Información de la Policía Nacional.

A diferencia del perfil de otros grupos europeos, los terroristas de Barcelona y Cambrils no tenían contacto directo con el Daesh. "Se cohesionan en base a un desencanto de encaje con la sociedad y a un sentimiento de trato injusto por parte de las administraciones. No hay práctica musulmana hasta la entrada del discurso extremista", asegura el jefe de radicalización de los Mossos d'Esquadra.

A raíz de los atentados, se han modificado los protocolos de detección, con más formación para docentes, policías locales y mediadores. Y también se vigilan de cerca a los condenados por terrorismo que, tras su paso por prisión, no abandonan el proceso de radicalización.

El Ayuntamiento de Barcelona ha admitido que existe una 'crisis de seguridad' en la ciudad. Han aumentado un 9% los delitos en el último semestre y, recientemente, se han producido tres apuñalamientos. Ya se han incorporado a la capital catalana 130 agentes de la Guardia Urbana a los que se sumarán en septiembre 300 Mossos d'Esquadra.

Els pagesos afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre a finals de juny realitzen una marxa lenta per l'A-2, des de Torrefarrera al Segrià, fins al Departament d'Agricultura per demanar ajuts directes per recuperar les seves explotacions.

Parlem també de les aturades parcials convocades pel sindicat CGT a RENFE coincidint amb el pont del 15 d'agost. Seran del migdia a les quatre de la tarda i de vuit del vespre fins la mitjanit. Els minims garanteixen la circulació del 40%t dels trens de rodalies i del 78% dels d'alta velocitat.

D'altra banda els treballadors de terra d'Ibèria a Barcelona convoquen altres quatre noves jornades de vaga durant el mes d'agost per reclamar més personal. Seran els dies 24, 25, 30 i 31. Acusen a l'aerolínia de passivitat i manca de propostes per ressoldre les reivindicacions de la plantilla.

Parlem també de dues operacions policials. Una de Mossos d'Esquadra i Guardia Civil contra una organització pressumptament dedicada a robar bombones de gas freó a empreses, un gas amb un preu elevat que serveix per omplir els aparells d'aire condicionat. L'altra és una operació conjunta de Mossos i Guardia Urbana per desmantellar 4 narcopisos a Barcelona.
 

El sindicat CGT ha convocat aturades parcials a RENFE, entre el migdia i les quatre de la tarda i entre les vuit del vespre fins la mitjanit, per reclamar més personal. En aquestes franges els serveis mínims garanteixen la circulació del 40% dels trens de rodalies i el 78% dels d'alta velocitat. Ambtot RENFE ha cancel.lat 325 trens. El sindicat reclama que es contracti més personal.

Mentre a l'aeroport del Prat es viu la sisena jornada de vaga indefinida dels treballadors dels filtres de seguretat. D'altra bandaels treballadors de terra d'Ibèria a Barcelona tenen previst tornar a fer vaga els dies 24, 25, 30 i 31 d'agost,en plena operació retorn de les vacances. Continuen denunciant manca de personal; demanen, entre d'altres coses, la conversió de contractes eventuals i a temps parcial en contractes a temps complert, i una millor reorganització de torns. L'empresa recorda que encara s'han de reunir la setmana vinent i diu no entendre la vaga convocada.

Els agricultors i ramaders afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre fan una marxa lenta des de Lleida fins a Barcelona per reclamar ajuts directes per part de la Generalitat.

Queden en llibertat provisional sense fiança tres homes acusats d'agredir sexualment una jove de 25 anys a Blanes. D'altra banda els Mossos d'Esquadra duen a terme dues operacions policials, d'una banda per desmantellar 4 narcopisos a Barcelona i l'altra per desmantellar una organització dedicada a robar bombones de gas freó, un gas car que serveix per omplir els aparells d'aire conedicionat.

Los Mossos d'Esquadra han detenido al camarero de un bar de la Gran Vía de Barcelona acusado de violar a una joven en el interior del local, según han informado fuentes policiales. La joven ha denunciado haber sido violada hacia las 4 de la madrugada en un local de ocio situado en el céntrico barrio del Eixample de Barcelona, por lo que ha sido trasladada a un centro hospitalario para ser atendida. 03/08/19

El sindicat CGT ha convocat aturades parcials convocades des les 12 del migdia a les 4 de la tarda i de les vuit del vespre a les 12 de la nit. En aquestes franges circularan el 40% dels trens de rodalies i el 78% dels d'alta velocitat. La resta del dia el servei ha de ser el normal.

Quim Torra i Ada Colau s'emplacen a parlar dels pressupostos de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona a partir de setembre. En la seva primera reunió institucional de què Colau va tornar a ser proclamada alcaldessa de la ciutat, aquesta ha demanat a Torra més Mossos a la capital catalana i lleialtat en matèria institucional. Precisament agents de la Brigada Mobil reforcen des d'anit la segurat a les zones d'oci, especialment el Port Olimpic on el passat cap de setmana una persona va morir com a conseqüència d'una baralla.

El darrer baròmetre del CIS apunta una victòria socialista a les generals a Catalunya si aquestes s'haguessin celebrat només uns dies abans de la investidura fallida de Pedro Sánchez. Mentre el govern català diu que és urgent que hi hagi executiu també a la Moncloa i obre la porta a donar suport a Sánchez si hi ha unitat a l'independentisme.
 

Una nueva víctima mortal en Barcelona, ocurrió de madrugada en la zona de ocio nocturno del Port Olímpic. La pelea se inició en una discote de la zona y se trasladó a la calle, resultando una persona herida crítica, que posteriormente falleció y otra leve. La División de Investigación de los Mossos d'Esquadra ha abierto una investigación para identificar y detener al autor o autores de la agresión. Es la quinta víctima en este mes de julio y el resto murieron en circunstancias similares. El ayuntamiento ha pedido una reunión con los Mossos para abordar el tema de seguridad. 28/07/19