Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els presos electes ja han recollit les seves actes al Congrés i el Senat. Diputats dels republicans han acompanyat a Oriol Junqueras i de Junts per Catalunya a Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez. Raül Romeva també ha presentat les seves credencials al Senat. Mentre feien els tràmits, han enregistrat diversos vídeos difosos a les xarxes socials.... malgrat que el Suprem els havia prohibit fer declaracions a la premsa i mantenir reunions.

La vuitena jornada d'aturades al metro de Barcelona per la crisi de l'amiant torna a deixar andanes col·lapsades i vagons plens a vessar. Els sindicats xifren el seguiment en el 95%. Als Ferrocarrils de la Generalitat, el sindicat de maquinistes també fa vaga però amb poca incidència.

La decisió de Google de no actualitzar les aplicacions de l'empresa Huawei preocupa els usuaris que ja han començat a mostrar el seu malestar.

El Barça acaba la lliga amb la màxima diferència històrica respecte el Madrid: 19 punts. Messi iguala els sis "pichichis" de Zarra i amb el doblet a Eibar es distancia a 4 gols d'Mbappé en la lluita per la bota d'or. A l'Espanyol, jugar l'Europa League obligarà a reforçar l'equip, però aprofitaran l'estructura del planter.

Les notícies de L'Informatiu del 20/05/2019:

Legislatura inèdita: Junqueras, Rull, Turull i Sànchez recullen les seves actes al Congrés i Romeva al Senat

Contesa electoral: La bombolla immobiliària i els lloguers eix de la campanya a Barcelona

Vaga per l'amiant: Una nova jornada de protestes col·lapsa el metro en hores punta

Estudi advocacia catalana: Un de cada tres advocats catalans suspèn el funcionament de l'administració de justícia

Dia mundial de l'abella: La UAB posa en marxa el primer projecte a Espanya que vol aturar-ne la desaparició

Punt i final a la lliga: El Barça li ha tret 19 punts al Madrid, màxima diferència històrica entre els dos grans

Doblet fraternal: Jornada rodona pels germans Márquez a les mans triomf de l'Àlex en Moto2, amb triplet espanyol

El Temps: Dilluns i dimarts de dinàmica primaveral: matins de sol i tardes de nuvolades, ruixats i tempestes en algunes comarques, no a totes. La causa d'aquesta inestabilitat és la presència encara de bastant aire fred en altura, que d'altra banda manté les temperatures a ratlla.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Legislatura inèdita: Junqueras, Rull, Turull i Sànchez recullen les seves actes al Congrés i Romeva al Senat

Contesa electoral: La bombolla immobiliària i els lloguers eix de la campanya a Barcelona

Vaga per l'amiant: Una nova jornada de protestes col·lapsa el metro en hores punta

Dia mundial de l'abella: La UAB posa en marxa el primer projecte a Espanya que vol aturar-ne la desaparició

Punt i final a la lliga: El Barça li ha tret 19 punts al Madrid, màxima diferència històrica entre els dos grans

 Diumenge de mítings importants a la campanya electoral. Els partits independentistes, amb els candidats presos, autoritzats per la Junta Electoral. Presència també de líders com Pablo Iglesias o els candidats socialistes al Congrés i al Senat.

Els museus catalans van tornar a obrir fins a la mitjanit en una nova edició de "La Nit dels Museus". La majoria oferien activitats complementàries com recreacions històriques, actuacions o tallers.

Cara i creu als esports. L'Espanyol esclata d'alegria en aconseguir tornar a Europa 12 anys després. El Barça femení va perdre la final de la Champions davant l'Olympique de Lyó.

 El sector dels cuidadors de persones dependents es va professionalitzant. Una necessitat que neix del progressiu envelliment de la població. Segons l'IDESCAT, el 2050 hi haurà el doble de persones grans: 2.800.000 a Catalunya. Moltes d'elles, dones que, després de tenir cura dels seus familiars, viuen la seva pròpia vellesa en soledat.

Pendents de la final de la Lliga de Campions Femenina aquesta tarda a Budapest. El Barça s'enfronta a l'Olympique de Lyon en una final històrica.

Tot a punt a Tel-Aviv on el cantant català Miki representarà a Espanya a la gala d'Eurovisió.

 Parlem d'il·lusionisme amb un mestre del gènere: Juan tamariz. Ens explica la seva passió per la màgia, que l'ha portat a estar prop de set dècades al peu del canó. Al juny tornarà al teatre Tívoli de Barcelona, amb el seu espectacle "Magia Potagia".

Pedro Sánchez proposa dos catalans per presidir les Corts: la ministra en funcions, Mertixell Batet al Congrés, i el senador del PSC, Manuel Cruz, a la Cambra Alta. Després del veto independentista a Miquel Iceta, Sánchez mou fitxa i insisteix en una aposta pel diàleg i la convivència. La direcció del PSOE ratifica també l'acord de les noves meses de les cambres a què ha arribat amb Unidas Podemos, i on no hi estaran independentistes ni Vox.

El Suprem permet als presos electes anar dilluns a les Corts per recollir les actes parlamentàries. Junqueras, Sánchez, Rull, Turull i Romeva podran sortir de la presó per acreditar-se i assistir l'endemà a les sessions de constitució del Congrés i el Senat. No els autoritza, però, a participar en reunions de treball, ni a donar entrevistes ni rodes de premsa.

Avui, Dia Internacional contra l'homofòbia, la transfòbia i la Bifòbia, gais, lesbianes i transsexuals. alerten de l'augment de denúncies contra l'orientació sexual. A Catalunya han crescut enguany un 95 per cent. Una de cada set denúncies presentades l'any passat per odi i discriminació ho van ser per homofòbia. La majoria en relació amb qüestions laborals o tramitacions administratives.

Els pàrkings de Barcelona són els més cars d'Espanya, juntament amb els de Madrid. Aparcar el cotxe pot arribar a costar 7 cops més que a d'altres municipis.

Les jugadores del Barça viuen una barreja de calma i nervis a poc més de 24 hores de disputar a Budapest la primera final de Champions de la seva història. L'equip i el cos tècnic confien en les seves possibilitats i creuen que podran sorprendre les favorites, un Olympique de Lió, que tot just aquest migdia ha aterrat a la capital d'Hongria.

Les notícies de L'Informatiu del 17/05/2019:

Sánchez aposta pel PSC: Meritxell Batet presidirà el Congrés i Manuel Cruz el Senat en lloc d’Iiceta

Decisió del Suprem: Els 5 presos electes podran sortir dilluns per recollir l'acta al Congrés i al Senat

Decret de l'habitatge: Divergències entre Calvet, de Junts per Catalunya, i Capella, d'ERC, per limitar el preu del lloguer

Rubí solidari: L'entitat considera incendiària l'actitud de l'ajuntament que rebutja el trasllat de menors

Dia internacional LGTBI: Gais, lesbianes i transsexuals alerten de l'augment d'un 95% de les denúncies contra l'orientació sexual

Presumpte violació: Els Mossos detenen el propietari d'un narcopís acusat d'abusos i agressions sexuals a una menor

Cas Janet Jumillas: Els sumari treu a la llum noves proves contra el principal implicat

Festival d'Eurovisió: El català Miki prepara els últims detalls de 'La venda' la cançó amb la que tancarà la final

Final de Champions: A poc més de 24 hores per la final, el Barça confia en sorprendre un Olympique que ja és a Hongria

Abonaments Espanyol: Descompte de l'1 per cent per cada any de soci i del 2 per cent a partir dels 50 anys, als 75 serà gratuït

Torna la selecció: 'Róber' Moreno dirigirà els partits davant illes Feroe i Suècia que seran oferts per TVE

El Temps: Durant matí les pluges s'han estès de sud-oest a nord-est de Catalunya i en general han acumulat quantitats de 15-30mm. Les més intenses al Litoral i Prelitoral Central, on ronden els 30-40mm. Al Pirineu la cota de neu, localment, ha baixat fins a 1200m i superen els 5cm.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Sánchez aposta pel PSC: Meritxell Batet presidirà el Congrés i Manuel Cruz el Senat en lloc d’Iiceta

Decisió del Suprem: Els 5 presos electes podran sortir dilluns per recollir l'acta al Congrés i al Senat

Dia internacional LGTBI: Gais, lesbianes i transsexuals alerten de l'augment d'un 95% de les denúncies contra l'orientació sexual

Final de Champions: A poc més de 24 hores per la final, el Barça confia en sorprendre un Olympique que ja és a Hongria

Festival d'Eurovisió: El català Miki prepara els últims detalls de 'La venda' la cançó amb la que tancarà la final

Miquel Iceta ja ha presentat al Constitucional un recurs d'empara per demanar la nul·litat de la votació al Parlament, que ha impedit la seva designació com a senador. JuntsxCat, Esquerra i CUP han votat en contra frustrant així la possibilitat de presidir el Senat.

Seguiment desigual de la vaga convocada avui a l'ensenyament pels sindicats de mestres de primària i secundària. El departament situa el seguiment en el 10 per cent. Reclamen tornar a la situació pressupostària i d'horaris d'abans de les retallades. També un augment de plantilles i reducció de ratios. Al migdia s'han manifestat pel centre de Barcelona.

Comença a Barbastre el judici per les 111 obres d'art que s'exposen al museu diocesà de Lleida i que l'Aragó reclama.

Falten dos dies per fer realitat el somni del Barça de guanyar la Champions i fer història. Per primer cop un equip de futbol espanyol femení jugarà la final de la lliga de campions. Les blaugranes viatgen aquesta tarda a Budapest, escenari de la final, on s'enfrontaran a l'Olympique de Lió. A l'estadi hongarès està tot a punt per a un partit que ha despertat la màxima expectació

Les notícies de L'Informatiu del 16/05/2019:

Veto confirmat: Els independentistes voten 'no' a Iceta com a senador i el PSC recorre al constitucional

Legislatura complicada: El PSOE prendrà mesures. PP i C's veuen un aparent distanciament

Petició al Suprem: Els presos electes demanen recollir les actes presencialment al Congrés i al Senat

Vaga de Mestres: Els sindicats reclamen revertir les retallades de manera immediata

Petició dels exmenas: S'ofereixen a mediar en conflictes veïnals i denuncien que se'ls utilitza electoralment

Protestes dels Mossos: Tres sindicats denuncien el Conseller d'Interior mentre intensifiquen les reivindicacions laborals

Guàrdia Civil: El cos celebra a Catalunya el 175 aniversari de la seva fundació

Reclamació entre bisbats: Barbastre reclama a Lleida als jutjats que els retorni un centenar d'obres d'art

Cita amb la historia: A Budapest, tot amanit per a la final de la Champions de dissabte entre el Barcelona i l'Olympique de Lió

Última jornada: El Barça no es juga res a Ipurua mentre l'Espanyol encara somnia en Europa

Sense sorpreses a waterpolo: El Sabadell a la lliga i l'Atlètic Barceloneta a la Champions, aconsegueixen els seus objectius

Castell de Peralada: Neix el primer premi europeu Carme Mateu per a joves artistes de l'òpera i la dansa

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Veto confirmat: Els independentistes voten 'no' a Iceta com a senador i el PSC recorre al constitucional

Legislatura complicada: El PSOE prendrà mesures. PP i C's veuen un aparent distanciament

Vaga de Mestres: Els sindicats reclamen revertir les retallades de manera immediata

Reclamació entre bisbats: Barbastre reclama a Lleida als jutjats que els retorni un centenar d'obres d'art

Cita amb la historia: A Budapest, tot amanit per a la final de la Champions de dissabte entre el Barcelona i l'Olympique de Lió

Miquel Iceta té molt difícil ser president del Senat. Abans hauria de ser designat senador pel Parlament però ara mateix els números no surten. ERC i la CUP votaran que no, Junts per Catalunya ho decidiran aquesta tarda i Ciutadans s'abstindrà. Pedro Sánchez ja ha reacccionat: acusa l'independentisme de vetar la convivència.

Quim Torra acusa de parcialitat a la Junta Electoral després de declarar aquest matí al Tribunal Superior com a investigat per desobeïr l'ordre de despenjar els llaços grocs de la Generalitat. Torra, que ha rebut el suport de càrrecs i entitats independentistes, afirma que no pagarà el preu que calgui.

El mercat futbolístic entra en ebullició i la confirmació que Antoine Griezmann se'n va de l'Atlètic li obre les portes per fitxar pel Barça. El davanter francès diu que pagarà la clàusula de 120 milions d'euros però NO diu si vindrà a Barcelona o se n'anirà a París perquè el PSG també el vol.

Les notícies de L'Informatiu del 15/05/2019:

Veto a Iceta: No serà senador pel bloqueig dels partits independentistes

Torra al TSJC: El president de la Generalitat diu que va desobeir la JEC per defensar la llibertat d'expressió

Preparatius 1-O: La Fiscalia demana que processin bona part dels investigats per organització criminal

Alerta pesta porcina: Moren dos porcs vietnamites que vivien lliures al parc de la muntanyeta de Tarragona

Abusos sexuals a menors: 4 exalumnes dels maristes de Lleida presenten denuncia a la policia

Estudi universitats: Els estudiants de classes més empobrides tenen dificultats per accedir a estudis superiors

Professors associats: Es mobilitzen per la millora de les condicions laborals i acadèmiques a la universitat pública

Signatures pels celíacs: L'associació catalana engega una campanya per demanar més finançament pels malalts

Aquest any sí?: Griezmann marxa de l'Atlètic i podria acabar a un Barça centrat en la Champions femenina

Missatge del president: Delfí Geli assegura que el Girona es refarà i continuarà creixent si baixa a segona

El Temps: Dimecres de sol arreu, núvols a la costa i temperatures no tan altes com ahir. Demà dia tranquil amb bonança a l'espera del canvi de temps de divendres.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Veto a Iceta: No serà senador pel bloqueig dels partits independentistes

Torra al TSJC: El president de la Generalitat diu que va desobeir la JEC per defensar la llibertat d'expressió

Abusos sexuals a menors: 4 exalumnes dels maristes de Lleida presenten denuncia a la policia

Estudi universitats: Els estudiants de classes més empobrides tenen dificultats per accedir a estudis superiors

Aquest any sí?: Griezmann marxa de l'Atlètic i podria acabar a un Barça centrat en la Champions femenina

El TS ha rebutjat de nou la petició de llibertat que havien fet els presos elegits diputats i senadors, però si permetrà que assisteixin a la sessió constitutiva de dimarts al Congrés i al Senat per prendre possessió de l'escó. / Quim Torra, que avui fa un any de president, lamenta la decisió del Suprem. Torra declararà demà com a investigat al TSJC per la polèmica dels llaços grocs.

Tensa sessió avui al judici del procés, amb diversos retrets i enganxades del jutge Marchena amb alguns testimonis i les seves defenses... Els advocats acusen al jutge de vulnerar drets dels acusats i el tribunal qualifica de provocació l'estratègia de la defensa de Jordi Cuixart amb el testimoni, per exemple, de la filòsofa Marina Garcés.

Gràcies a la col·laboració ciutadana s'ha pogut identificar el ciclista, que el 30 de març hauria atropellat una dona gran i el seu nét./ Avui, és el primer dia de la declaració de la renda presencial

Al Barça s'espera un estiu mogut de fitxatges, els rumors sobre altes i baixes ja han començat tot i que no s'anunciarà res fins després de la final de Copa Del Rei. El club està centrat en la final de la Champions que dissabte disputa l'equip femení

I el Girona mira de refer-se de l'inevitable descens de l'equip a segona