Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El cardenal, que va convidar personalment Benet XVI, entén que Zapatero no assisteixi als actes de la Sagrada Familia però creu que "si s'està al servei del bé comú s'ha d'atendre els sentiments de la gent". Lluís Martínez Sistach , cardenal arquesbisbe de Barcelona, va ser entrevistat durant més d'una hora al programa 59 segons de TVE. Bona part de les seves paraules les va dedicar a comentar la visita, aquest diumenge, del Papa Benet XVI a la ciutat, "un esdeveniment històric, de talla mundial, que serà un gran èxit gràcies a la feina feta per molta gent". Preguntat sobre el seu paper en l'organització del viatge papal, Sistach va admetre que "vaig anar convencent mica en mica el Sant Pare de la transcendència i significat de la basílica de Gaudí i de la visió cristiana de l'arquitecte molt coincident amb la de Benet XVI". "I en tot aquest camí, la importància del català va anar sortint", com a llengua que tindrà un marcat protagonisme en les celebracions. Sistach es va mostrat comprensiu i respectuós amb les protestes de determinats sectors de la societat i de l'Esglèsia, però va considerar que eren minoritàries i que la majoria de la gent entén la importància de la visita". El cardenal no es va voler pronunciar sobre una suposada pugna amb la Conferència Episcopal espanyola i va dir que entenia que el president Zapatero no assisteixi als actes de la Sagrada Familia, però va dir que "si s'està al servei del bé comú s'ha d'estar atent als sentiments i a les necessitats dels ciutadans".

Entrevista al secretari general i candidat d¡Iniciativa-Verds a les eleccions, Joan Herrera, que aquesta setmana ha deixat l'escó al Congrés de Madrid per dedicar-se de ple a la política catalana. Amb aquesta entrevista, el programa tanca la ronda de converses amb els sis principals candidats a les eleccions autonòmiques del 28-N.

Mañana se cierra el plazo de enmiendas a la totalidad, pero hoy ya se han presentado cuatro :las de Convergencia i Unió, los minoritarios de izquierda, y UPyD. En el Congreso esta Cristina Olea. Cristina habrá, al menos, una enmienda más, la del PP. Y mientras continúan las negociaciones del Gobierno con el PNV.