Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Pendents de passar a disposició judicial els quatre joves, d'entre 18 i 24 anys detinguts com a pressumptes autors d'una violació en grup a una menor, una noia de 17 anys, la matinada de diumenge a Manresa, al Bages. Els fets haurien tingut lloc en un pis, es creu que ocupat, dels centre històric de la ciutat.

De la política, el president de la Generalitat, Quim Torra, assegura que no té cap intenció de convocar eleccions quan arribin les sentències del procés. L'ex diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, diu a Torra que abans de convocar eleccions li caldrà el consentiment del republicanisme.

Un estiu més s'ha celebrat el "Mulla't per l'Escleròsi". S'hi han sumat 650 piscines i s'han recaudat 300.000 euros que ara es destinaran a projectes per tractar de donar visibilitat a la malaltia.

En l'ambit "Angels a Amèrica" guanya el Premi Butaca a millor obra de teatre. El director, David Selvas, proposa rebutjar-lo després de la polèmica pel fet que un actor blanc va ser escollit per representar un personatge de raça negra.

I en clau esportiva, Antoine Griezmann, comença ja a excercitar-se amb el Barça.
 

El nuevo jugador del FC Barcelona Antoine Griezmann aseguró durante su presentación que "si hay que pedir perdón" al aficionado azulgrana por el documental 'La decisión', en el que el año pasado anunció su continuidad en el Atlético de Madrid, lo hará "en el campo".En su primera comparecencia como nuevo futbolista azulgrana, el delantero galo tuvo palabras de agradecimiento hacia su exequipo, desveló que el año pasado decidió seguir en Madrid por cuestiones familiares y se rindió ante el argentino Lionel Messi, al que calificó de el "LeBron James del fútbol".

El futbolista Antoine Griezmann ya viste la camiseta del fútbol club barcelona. El francés lucirá el dorsal 17 en el barsa... Griezmann ya pudo fichar por el barsa en el verano pasado.Emittió un documental con su decisión, dijo "no" a los culés... y este verano ha dicho sí. El presidente del Barsa, Josep María Bartomeu hacía referencia al comunicado del Atleti, en el que se decía que el compromiso estaba cerrado en marzo y deberían haber abonado 200 millones de euros, y no 120. 14/07/19.

El nuevo jugador azulgrana ya ha visitado la que ya es su nueva casa en el fútbol español. El francés será presentado mañana a puerta cerrada, el motivo, se está cambiando el césped del Camp Nou. Luego dará una rueda de prensa para los medios.

El Barcelona ya tiene a Antoine Griezmann con el pago en la Liga de los 120 millones de euros de su cláusula de rescisión actual; una cantidad "insuficiente" para el Atlético de Madrid, que afirmó que el "compromiso" del futbolista con el club azulgrana "se cerró antes" de que ésta pasara de 200 a 120 millones el 1 de julio. El club madrileño pide 200 millones de euros, según la nota oficial de tres párrafos publicada en torno a las 16.00 horas en su página web. Esa cifra corresponde a la cláusula de rescisión en vigor durante toda la pasada temporada y hasta el pasado 1 de julio, cuando se redujo a los 120 millones que se han abonado este viernes. 13/07/19

Esquerra Republicana de Catalunya diu que hi ha un abans i un després en la seva relació amb Junts per Catalunya després de què la formació de Torra i Puigdemont consumessin un ahir el seu pacte amb el PSC per governar conjuntament la Diputació de Barcelona. L'alcaldessa de l'Hospitalet, la socialista Núria Marín, és la nova presidenta de la institució.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·la el decret que regula l'impost català sobre begudes ensucrades. Considera que no es va seguir el procés de consulta, audiència i informació pública pertinent el govern diu que no s'anul.la la taxa i que es continuarà pagant.

Avui es repren el judici a l'anomenada Manada de Manresa. D'altra banda, Oriol Pujol Ferrussola recupera el tercer grau penitenciari. L'Audiència de Barcelona ha corregit la decisió del jutge de vigilància penitenciària de retirar-li.

El personal de terra d'Ibèria a Barcelona ha convocat vaga el cap de setmana del 27 i 28 de juliol. Avui coneixerem les notes de tall per accedir a les diferents titulacions a les universitats de Catalunya. I en clau esportiva el nom propi del dia és el d'Antoine Griezzman. El Barça ja ha pagat els 120 milions d'euros de clàusula de rescissió.
 

Pasan las horas, pasan los días… y Antoine Griezmann sigue de vacaciones. El Atlético de Madrid sigue trabajando sin él, y el Barça sigue sin mover ficha para contratarlo. Esta semana deberían pagar la cláusula de 120 millones de euros, si quieren que el domingo inicie la pretemporada con los azulgranas.

La fiscalia demana 1 any i 8 mesos d'inhabilitació per al president de la Generalitat, Quim Torra, per pressumpta desobediència en el cas dels llaços grocs. Mentre, la Guàrdia Civil s'ha adreçat a diferents departaments de la Generalitat per buscar documentació requerida per la titular del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona que investiga els preparatius de l'1 d'octubre. I el judici al major Trapero i a l'ex cúpula d'interior pels fets d'agost de 2017 començarà a l'Audiència Nacional el 20 de gener de 2020.

El govern assegura que no es veu afectat per les desavinences entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana a compte dels pactes postmunicipals que uns i altres han signat amb el PSC. L'executiu afirma que està determinat a portar endavant la legislatura.

Al Parlament es debat si es crea una comissió d'investigació sobre abusos sexuals a menors en centres educatius o bé una comissió d'estudi sobre les mesures que s'apliquen en cas d'abús sexual a menors. En les pròximes hores ha de passar a disposició judicial un jove de 18 anys detingut a Palamós per pressumptament haver abusat d'un nadó de 13 mesos al que cuidava.

En clau esportiva,  Barça i Espanyol continuen presentant els seus reforços per la propera temporada.

La salida de Neymar del PSG podría estar más cerca ya que el club parisino no le cierra las puertas al brasileño. Eso sí, el París Saint Germain no le dejará marchar a cualquier precio después de haber pagado 222 millones por él hace solo dos años.

Centenars de persones han elevat de nou la seva veu contra les agressions sexuals coincidint amb la declaració davant el jutge de la victima d'una violació multiple a Manresa. La noia, encara menor, ha explicat que es va sentir intimidada perquè els agressors duien una pistola.

Al Masnou també mobilització, contra l'atac adreçat al centre on viuen els menors estrangers no acompanyats després de l'intent de violació d'una noia per part d'un d'aquests menors. Mobilització per condemnar aquesta agressió però per demanar que no es criminalitzi els nois.

En clau política, els socis de govern, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana estàn inmersos en una crisi profunda a compte del pacte entre JxCat i el PSC per governar conjuntament la Diputació de Barcelona. Una decisió que ha aixecat malestar en els republicans. Demanen a Junts que trenquin amb el PSC i pactin amb ells, fins i tot oferint-los la presidència. Junts demana al seu torn que els republicans es neguen a revertir els pactes municipals tancats amb els socialistes i diu que la unitat ha tocat fons.