Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Rajoy i Puigdemont reiteren les seves posicions després de saber-se avui que es van reunir l'11 de gener a Madrid... tot i que cap dels dos no ho ha volgut confirmar ni desmentir públicament. Una reunió que es podria resumir així: trobada SÍ però negociació NO.... perquè els dos pressidents van constatar la impossiibilitat de negociar./ Després de molts desmentits, la reunió s'ha pogut confirmar aquest matí després que la destapés un diari de Barcelona .... La trobada s'hauria produit just abans de la Conferència de presidents autonòmics i va servir per constatar que les diferències entre tots dos es mantenen./
  • La trobada secreta ha planat durant la sessió de control del matí al Parlament. Sense referir-se directament, el president Puigdemont no l'ha negada però tampoc l'ha reconeguda obertament. A preguntes dels grups, Puigdemont ha reclamat poder parlar d'un referèndum pactat i ha garantit informar a la cambra quan hi hagi negociacions.
  • Mariano Rajoy, a la sortida de la sessió de control al Congrés, tampoc ha volgut ni confirmar ni desmentir la reunió. El president del govern ha insistit que la posició del govern és sempre la de dialogar sobre finançament, sanitat o educació. Sobre el referèndum, insisteix Rajoy, no hi ha negociació possible, i demana tancar aquest camí que diu, no porta a res positiu
  • Minut de silenci a Santa Perpètua de Mogoda per la dona de 34 anys morta aquesta matinada a mans del seu exmarit. A l'acte han participat familiars de la víctima i una cinquantena de persones. La dona era de nacionalitat ecuatoriana, mare de 5 fills i ja havia denunciat a la seva parella en diverses ocasions./ Es tracta de la segona víctima mortal de violència masclista d'aquest any a Catalunya.
  • La conselleria d'Interior ha remarcat que l'incident amb el camió de butà que ahir va posar en alerta Barcelona tingui res a veure amb un intent d'atac terrorista. El detingut sembla que tenia antecedents a Suècia i que havia estat 3 anys a la presó per maltractaments en l'àmbit domèstic. La nit abans s'havia gastat 20 mil euros en festes, drogues i alcohool..
  • Preocupació al Departament d'Agricultura després de detectar-se un focus de grip aviària en una cigonya morta als Aiguamolls de l'Empordà.
  • El Barça tornarà demà a la feina per preparar el partit de lliga de diumenge contra un At. de Madrid pletòric després de golejar ahir al Bayer Leverkussen a la Champions. Depenent del que passi diumenge, el Barça podria accelerar el fitxatge d'un lateral per substituir el lesionat Aleix Vidal.
  • 13 galeries catalanes participen a partir de demà en la fira d'art contemporani ARCO de Madrid. Hi haurà obres d'artistes catalans, des dels consagrats, com Dalí o Tàpies, fins a joves creadors.

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, y el de la Generalitat de Cataluña, Carles Puigdemont, han eludido confirmar o desmentir este miércoles la reunión que mantuvieron en secreto el pasado 11 de enero en la Moncloa y tan solo se han limitado a reafirmar sus posiciones: Rajoy, que no está dispuesto a hablar para "liquidar España" y Puigdemont, que lamenta que no hay "voluntad de dialogar" sobre un referéndum en Cataluña.

Mariano Rajoy i Carles Puigdemont es van reunir l'11 de gener al Palau de la Moncloa. Després de molts desmentits, avui hem sabut que va ser un dinar en el que es van constatar les diferències entre tots dos. Aquest matí cap dels presidents ha volgut confirmar públicament la trobada però si que han reafirmat les seves posicions pel que fa a la convocatòria d'un referèndum sobre la independència.

Minut de silenci a Santa Perpètua de Mogoda per la dona de 34 anys morta aquesta matinada a mans del seu exmarit. A l'acte han participat familiars de la víctima i una cinquantena de persones. La dona era de nacionalitat equatoriana, mare de 5 fills i ja havia denunciat a la seva parella en diverses ocasions.

El conductor del camió de butà que va provocar el caos ahir a la zona del port de Barcelona va robar el vehicle després d'una nit de festa en la que es va gastar 20.000 euros. L'home, de nacionalitat sueca, segueix ingressat a l'Hospital del Mar a l'espera de passar a disposició judicial.

Als esports, Messi es dona beta un bany de masses en una gala per lluitar contra l'hepatitis C a Egipte. L'argentí però no va voler parlar ni de la situació de l'equip ni de la seva renovació. Mentrestant el proper rival del Barça, l'Atlètic de Madrid va guanyar al camp de Bayer Leverkusen per 4 a 2.

TROBADA A LA MONCLOA. RAJOY I PUIGDEMONT ES VAN REUNIR A MADRID L'11 DE GENER I VAN CONSTATAR LES DIFERÈNCIES.

CONDUCTOR CAMIÓ. LA NIT ANTERIOR S'HAVIA GASTAT 20 MIL EUROS DE FESTA PER DIVERSOS LOCALS DE BARCELONA.

VIOLÈNCIA MASCLISTA. L'HOME DETINGUT PELS MOSSOS TENIA DUES ORDRES D'ALLUNYAMENT DE LA VÍCTIMA.

BANY DE MASSES. MESSI VISITA EGIPTE PER UNA CAUSA SOLIDÀRIA PERÒ EVITA PARLAR DEL BARÇA I DE LA RENOVACIÓ.

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, ha reiterado este miércoles ante la publicación de que se reunió en secreto con el jefe del Ejecutivo catalán, Carles Puigdemont, el pasado 11 de enero, que su objetivo es dialogar sobre los problemas que afectan a los ciudadanos, pero no sobre cómo incumplir la ley y "liquidar España". Ha sido el único argumento expuesto por Rajoy ante esa noticia, que este miércoles publica La Vanguardia, en declaraciones a los periodistas en los pasillos del Congreso, sin querer confirmar explícitamente la existencia de esa reunión ni si en ella le explicó de forma detallada a Puigdemont de qué estaba dispuesto a hablar.

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, ha rechazado que haya una "conspiración" impulsada por su Ejecutivo contra cargos independentistas y ha recomendado a ERC que deje de "inventarse operaciones". "Aplique su imaginación, y dedique su tiempo a fines más nobles y provechosos, que se lo agradecerá el común de los mortales", ha enfatizado.

De esta forma ha respondido en el Pleno del Senado a la senadora de ERC Mirella Cortès, que ha preguntado a Rajoy si estaba informado de la evolución de la llamada 'Operación Cataluña' relativa a supuestas maniobras dirigidas contra partidos y dirigentes independentistas por parte del Ejecutivo.

"¿Niega usted que lo que se ha organizado es un nuevo GAL, sin violencia física pero que ha mantenido las malas artes y los dossieres falsos? ¿Niega ser el señor X que dirige la operación?", ha interpelado a Rajoy, para pedirle expresamente una respuesta y no contestar lo que "le da la gana". "Nosotros le pedimos nabos y usted contesta coles", ha exclamado Cortès, que se ha estrenado como portavoz de la formación independentista después de que Santiago Vidal dimitiese como senador por decir que Cataluña había obtenido datos fiscales de manera ilegal.

En su respuesta, el jefe del Ejecutivo le ha espetado que el argumento de la conspiración es "muy cómodo" porque "exculpa al que lo emplea de toda responsabilidad y "se la endosa al mejor amigo del hombre, el chivo expiatorio".

Rajoy le ha pedido a la senadora de ERC que se deje de "inventar operaciones". "Ahora se han inventado otra, la Operación Zanahoria" (con la que ERC tilda la supuesta oferta de negociación del Estado para Cataluña), y ha añadido que no es "excesivamente democrático" si lo que buscan es que se haga lo que dice una formación independentista.

A renglón seguido, Rajoy ha señalado que la operación de la que él está informado es la relativa a superar la "mayor crisis económica" que ha tenido España en décadas. Esa crisis, ha proseguido, también ha afectado a Cataluña, que ha recibido 63.000 millones en FLA y proveedores. "Esto sí que fue una gran operación porque permitió mantener servicios públicos", ha exclamado.

El jefe del Ejecutivo se ha mostrado dispuesto a dialogar sobre los problemas que afectan a los ciudadanos como financiación, inversiones o infraestructuras, pero ha dejado claro que no va a dialogar sobre "cómo se incumple la ley" porque su "primera obligación" como presidente es garantizar su cumplimiento.

Detingut a trets un home que circulava en contra direcció per Barcelona amb camió carregat de bombones de butà que acabava de robar. El kamikaze pretenia entrar a la ronda litoral i ha estat en aquest moment quan agents dels Mossos l'han disparat i han aconseguit aturar-lo. Es tracta d'un ciutadà de nacionalitat sueca que tindria problemes mentals. Els Mossos descarten la motivació terrorista.

Pel que fa a la política, Ciutadans, PSC i PP han registrat la creació d'una comissió d'investigació sobre el cas Vidal. Mentrestant, el Tribunal Superior de Justícia ha notificat avui al govern i als membres de la mesa del Parlament que el Constitucional ha anul·lat la resolució aprovada al debat de política general en que s'instava a celebrar un referèndum aquest 2017. També s'informa a 5 dels membres de la mesa que s'ha obert la via penal contra ells.

Desprès de saber-se la data del tancament de la presó model, el proper mes de juny, segons va anunciar ahir el conseller de justícia Carles Mundó, aquesta tarda començarà el trasllat d'alguns reclusos dels centres penitenciari Brians 1 i Brians 2, tots dos a Sant Esteve Sesrovires, cap a altres presons.

Macroooperatiu policial aquest matí a l'Empordà per desmantellar un grup criminal suposadament dedicat al cultiu i exportació de marihuana... Hi ha 30 persones detingudes, la majoria a Figueres. També se les investiga per blanqueig de capitals.

El Barça té dos dies de festa per refer-se anímicament del cop de París i trobar solucions per millorar el joc d'un mig del camp que ha estat el principal objectiu de les crítiques. El proper rival dels blaugrana, l'Atlètic de Madrid juga avui a la Champions contra el Bayer Leverkusen.

Los Mossos d'Esquadra y la Guardia Urbana han detenido a tiros al conductor de un camión de butano robado que intentaba entrar en dirección contraria en la Ronda Litoral de Barcelona. Según fuentes policiales, se descarta que tenga relación con el terrorismo y, como principales hipótesis, investigan si su conducta obedece a un trastorno mental o al consumo de tóxicos. En una rueda de prensa en que ha comparecido junto a Evelio Vázquez, jefe de la Guardia Urbana, el comisario de los Mossos d'Esquadra Joan Carles Molinero ha explicado que los hechos se han iniciado poco antes de las 11.00 horas, cuando un hombre de nacionalidad sueca, de 32 años, ha robado un camión de butano, en la calle Vilà Vilà de Barcelona, aprovechando que su responsable estaba repartiendo las bombonas.

Detingut a trets un home que circulava en contra direcció per Barcelona amb camió carregat de bombones de butà que acabava de robar. El kamikaze pretenia entrar a la ronda litoral i ha estat en aquest moment quan agents dels Mossos l'han disparat i han aconseguit aturar-lo. Es tracta d'un ciutadà de nacionalitat sueca que tindria problemes mentals. Els Mossos descarten la motivació terrorista.

Pel que fa a la política, Ciutadans, PSC i PP han registrat la creació d'una comissió d'investigació sobre el cas Vidal. Mentrestant, el Tribunal Superior de Justícia ha notificat avui al govern i als membres de la mesa del Parlament que el Constitucional ha anul·lat la resolució aprovada al debat de política general en que s'instava a celebrar un referèndum aquest 2017. També s'informa a 5 dels membres de la mesa que s'ha obert la via penal contra ells.

Desprès de saber-se la data del tancament de la presó model, el proper mes de juny, segons va anunciar ahir el conseller de justícia Carles Mundó, aquesta tarda començarà el trasllat d'alguns reclusos dels centres penitenciari Brians 1 i Brians 2, tots dos a Sant Esteve Sesrovires, cap a altres presons.

Macroooperatiu policial aquest matí a l'Empordà per desmantellar un grup criminal suposadament dedicat al cultiu i exportació de marihuana... Hi ha 30 persones detingudes, la majoria a Figueres. També se les investiga per blanqueig de capitals.

El Barça té dos dies de festa per refer-se anímicament del cop de París i trobar solucions per millorar el joc d'un mig del camp que ha estat el principal objectiu de les crítiques. El proper rival dels blaugrana, l'Atlètic de Madrid juga avui a la Champions contra el Bayer Leverkusen.