Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • L'endemà de ratificar el seu lideratge al capdavant del PP, Marinao Rajoy ha dit en una entrevista a TVE que no permetrà que la Generalitat se salti la llei amb un referèndum d'independència. En canvi el president del govern s'ofereix a parlar de finançament, infraestructures o llei de dependència.
  • El vicepresident Junqueras rebutja el missatge de Rajoy, que qualifica de visions apocalíptiques sobre Catalunya. Assegura que el govern de la Generalitat, treballa en positiu i fent pedagogia. I si perillen les competències, adverteix, les defensaran exercint-les igualment
  • La Fiscalia General de l'Estat ha denunciat els insults i l'assetjament, que diuen, va patir la fiscal de Barcelona, Ana Magaldi, durant el judici pel 9N
  • Clam dels empresaris catalans i valencians en defensa del Corredor Mediterrani. Demanen més compromís als governs per completar la xarxa ferroviària entre Algesires i la frontera amb França, que consideren una infraestructura essencial per a l'economia espanyola. En una reunió que han fet a Tarragona, uns 300 respresentants del món empresarial de Catalunya i València han exigit un compromís clar amb el desenvolupament del corredor i han demanat que s'hi posi una data definitiva. Des de Tarragona ens ho explica Montse Rigall./ Doncs aquest matí el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha confirmat a RNE que en el primer trimestre de 2018 finalitzaran les obres del Corredor Mediterrani entre Tarragona i Vandellós.
  • Els mossos han detingut a Santa Coloma de Gramenet un matrimoni de nacionalitat xinesa acusat de preparar a casa seva aliments en condicions insalubres i sense cap control sanitari./ Avui han entrat en funcionament quatre nous radars de tram, dos a la carretera C-66, entre Corçà i Sant Joan de Mollet, a Girona, i dos més a l'A-7 a Tarragona.
  • Torna la Champions i ho ha amb un plat fort. Barça-París Saint Germain al Parc dels Prínceps en l'anada dels vuitens de final. Avui l'equip ha viatjat a la capital francesa amb les baixes de Mascherano, Arda Turan i Aleix Vidal per lesió....Ens ho explica el Jordi Jané...
  • EDUARD INIESTA és un virtuós dels instuments de doble corda, especialment dels originaris de països de la mediterrània, com ara el buzuki o el llaüt. El multipremiat compositor i instrumentista barceloní ofereix avui al Palau de la Música un concert doble amb l'estrena de l'obra "La gran impostura", una reflexió, diu, sobre les renúncies quotidianes a ser un mateix.

MARIANO RAJOY A TVE. EL PRESIDENT DEL GOVERN DEMANA CENTRAR-SE EN TEMES COM EL FINANÇAMENT O LA DEPENDÈNCIA.

COMUNICAT FISCALIA. DENUNCIEN INSULTS I AMENACES A FISCALS AL LLARG DEL JUIDICI A MAS, ORTEGA I RIGAU.

CORREDOR MEDITERRANI. EMPRESARIS CATALANS I VALENCIANS DEMANEN UN COMPROMÍS REAL AMB AQUESTA INFRAESTRUCTURA.

ALIMENTS SOSPITOSOS. DETENEN UN MATRIMONI PER MANIPULAR MENJAR SENSE CONTROL SANITARI I VENDRE'L A SUPERMERCATS.

TORNA LA CHAMPIONS. EL BARÇA JA ÉS A PARÍS PER JUGAR L'ANADA DELS VUITENS DE FINAL.

En la zona norte de la costa de Barcelona se suceden desde hace meses los robos en domicilios. Para evitarlos la unidad aérea de los mossos controla desde el aire las zonas más aisladas en función de los análisis de riesgo que hacen los investigadores.
 

La Línia 9 Sud té la meitat dels viatgers que s'havien previst. Un any després de la seva posada en marxa acumula 11 milions de passatgers, lluny dels 23 previstos a la inauguració. La infraestructura que conecta Barcelona, l'Hospitalet i el Prat amb l'aeroport va costar gairebé 3.000 milions d'euros.

Avui acaben les dues grans cites polítiques del cap de setmana. La primera, el Congrés del PP, amb tot resolt i sense sorpreses: Rajoy segueix com a president amb una direcció continuista. Avui, al discurs de cloenda, moltes referències a Catalunya i, de nou, un rebuig frontal al referèndum.

L'altra cita política es l'Assemblea de Podemos de la que Pablo Iglesias n'ha sortit clarament vencedor. La seva llista s'ha imposat a la d'Íñigo Errejón, que queda en minoria al Consell Ciutadà de la formació. Iglesias s'ha mostrat satisfet i ha fet una crida a la unitat del partit.

El Palau Sant Jordi va ser anit un clam a favor de l'acollida de refugiats. Més de 3 hores de concert, amb moments emotius, per demanar solidaritat amb les persones refugiades. Serrat, Llach o Manolo García van ser alguns dels 50 artistes que hi van participar.

Victòria còmoda del Barça abans del partit contra el Paris Saint Germain.Ahir van marcar Messi, Suárez, Neymar i Raquitic. En total, els blaugrana li van fer 6 gols a l'Alabés, però van perdre Aleix Vidal, que estarà 5 mesos de baixa.

El periodista Juan Soto Viñolo ha mort avui al Vendrell als 83 anys, després de tota una vida dedicada a la radio. Guionista del "Consultorio d'Elena Francis" durant 18 anys va treballar sobretot a Ràdio Nacional d'Espanya. També va escriure les biografies de personatges com Paquirri, Lola Flores o Rocío Jurado.

 

 

Va costar gairebé 3.000 milions d'euros i no ha complert les expectatives pel que fa al nombre de passatgers. La linia, recordem-ho, connecta la Zona universitària amb l'Aeroport del Prat i ho fa en poc mes de 30 minuts. En el moment de posar-la en marxa la previsió era que la utilitzessin 23 milions de passatgers. Un any després ho fa menys de la meitat.

Mariano Rajoy desvetllarà aquesta tarda els noms del nou Comitè Executiu del PP. La principal incògnita és si Dolores de Cospedal continuarà com a secretària general de la formació. Tot plegat després que ahir es tombés l'esmena que volia limitar l'acumulació de càrrecs.

Cap de setmana amb dues grans cites polítiques a Madrid. La primera és aquest congrés del PP, plàcid i sense sobressalts per a un Mariano Rajoy que en sortirà reforçat.

La segona, ben diferent, és l'Assemblea de Podemos. Està en joc el lideratge del partit, que es disputen Pablo Iglesias i Íñigo Errejón. Aquest matí els afiliats han demanat unitat a tots dos dirigents.

L'alcalde de Reus ha explicat fa una estona que recorrerà la decisió del jutge que ahir va suspendre l'adhesió del consistori a l'associació de municipis per la independència.

A Catalunya s'atenen cada any dos milions 700 MIL trucades per emergències. Avui, Da Europeu del 112, veurem com funciona un servei que mobilitza centenars de professionals.

 

Avui 11 de febrer és el Dia Europeu del 112. A Catalunya, el telèfon d'emergències va atendre l'any passat 2 milions 700 mil trucades, que obliguen a mobilitzar tot tipus efectius. Per això, ens diuen, cal evitar que hi hagi trucades falses. En 6 anys només se n'han registrat una cinquantena però l'objectiu és que no n'hi hagi cap.