Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Neus Munté, consellera de Presidencia de la Generalitat de Cataluña, asegura en Las mañanas de RNE que "no se produjo ninguna presión el 9N". Rechaza así lo señalado este martes en el juicio que se sigue contra Mas, Ortega y Rigau por la directora de un colegio de L'Hospitalet. No dice que mienta, pero entiende que forman parte de las estrategias de la defensa y de la acusación, en las que no entra. Insiste en que el proceso participativo en el que se convirtió la consulta previa se preparó con voluntarios y que no se impidió por parte de nadie. "No recibimos ninguna explicación de lo que se podía o no hacer", subraya Munté, que añade que sin embargo después sí han recibido apercibimientos. Reitera en que estamos ante un juicio político y confía en que se produzca el encuentro en Rajoy y Puigdemont (08/02/17).

A aquesta hora és previst que reprenguin les declaracions dels testimonis tècnics en la segona jornada del judici a Mas, Ortega i Rigau acusats de desobediència i prevaricació per haver tirat endavant la consulta del 9N  tot i la suspensió del Constitucional./ El matí ha esta tmarcat pel debat sobre si la Generalitat va pressionar o no els centres educatius habilitats com a punts de votació. Un inspector d'Ensenyament ha declarat que es va forçar als responsables dels instituts... Un extrem que una directora ha desmuntat després.  Versions contradictòries que s'han anat escoltant al llarg del matí.

Com era d'esperar, el judici que acull el Tribunal Superior de Justícia ha estat molt present a la reunió del govern català. La portaveu de la Generalitat ha negat que amb la mobilitzacio de suport a Mas, Ortega i Rigau, es volgués pressionar els jutges. En la roda de premsa posterior, Neus Munté ha insistit en el caracter polític del judici...

Són imatges dels detinguts aquest matí al barri de la Salut a Badalona en una operació antigihadista de la Guàrdia Civil.  Es tracta de  dosjoves marroquins de 25 i 27 anys acusats  de formar part de l'estructura de captació del DAESH. Segons els investigadors, els dos joves, fortament ideologitzats, mantenien nombrosos contactes amb persones, dins i fora d'Espanya, a qui haurien convençut per integrarse a les files del grup terrorista a Síria i anar a lluitar a zones de conflicte

I a Súria, al Bages, els mossos han detingut un home de 83 anys acusat de matar la seva dona de 79 a casa seva.  Segons sembla l'home l'hauria apunyalat i  després s'ha intentat suïcidar. Ha estat la filla del matrimoni qui ha trobat la dona morta al llit. Ens amplia lainformació la Vanesa Benedicto.

Continua l'estira i arronsa entre AIRBNB i l'ajuntament de Barcelona pel lloguer de pisos tuísitics.
El Barça té a tocar la quarta final de Copa del Rei consecutiva. Tot i l'1 a 2 favorable de l'anada els de Luis Enrique no esperen que els matalassers els ho possin fàcil. Des del Camp Nou, el nostre company Albert Font ens acosta les últimes novetats.

S'acaba de publicar el nou disc de DANI FLACO, el cantautor de Bellvitge, que fa el número 7 de la seva discografia. "Verbenas y fiestas menores" recupera l'esperit més rocker del músic català,  amb lletres més personals i una banda més robusta que en treballs anteriors.
 

La Guardia Civil ha detenido este martes en Badalona (Barcelona) a dos hombres de 25 y 27 años, de nacionalidad marroquí, que formaban parte de un grupo vinculado a la organización terrorista Estado Islámico y que están acusados de realizar actividades de captación, adoctrinamiento y financiación de yihadistas. a través de redes sociales, además de consumir y difundir material propagandístico del Dáesh (Estado Islámico), los detenidos mantenían contacto frecuente con yihadistas que actuaban en zona de conflicto.

  • És la imatge del dia: Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau asseguts al banc dels acusats en el primer dia del judici pel 9N. Se'ls acusa de prevaricació i desobediència per haver tirat endavant la consulta del 9N tot i la suspensió del Constitucional...Una sessió en què l'expresident s'ha declarat responsable de tot..../ Dins la sala, l'expresident i les exconselleres només han contestat a les preguntes de la defensa. Artur Mas ha assumit la iniciativa politica de la consulta com a president de la Generalitat, i ha declarat que la suspensió del Constitucional era imprecisa i que mai van rebre cap aclariment de com fer-ho. A la sortida, igual que a l'entrada, bany de masses.... que s'ha mantingut durant tot el trajecte des de la Plaça Sant Jaume, acompanyats pel president Puigdemont fins a la seu del Tribunal, on els esperaven una gran nombre de persones./ Després de les qüestions prèvies, 10 minuts abans de les 10, ha començat la vista. La Isabel Palacios ens RESUMEIX què han donat de si les declaracions de tots tres al Tribunal Superior de Justícia./ Des de les 8 del matí, milers de persones, entre elles els consellers del Govern, representants de les entitats i càrrecs electes del partits sobiranistes han donat suport als acusats.
  • Des del govern, tant el ministre de Justícia com el delegat, Enric Millo, ha criticat la mobilització de suport a Mas, Ortega i Rigau i han assegurat que la justícia espanyola és independent./ Els partits de l'oposició han criticat el que consideren l'escenificació independentista...Ciutadans retreu el poc respecte a la llei, el PSC hi veu el fracàs dels dos governs i el PP critica la covardia de les declaracions....
  • De moment el Pla Procicat es manté activat a tot Catalunya. El pitjor, les dues persones hospitalitzades en caure'ls un arbre a sobre ahir a Salou, que continuen en estat greu.
  • El Barça podria recuperar Iniesta i Busquets per la tornada de semifinals de Copa, demà al Camp Nou contra l'At. de Madrid. 
  • Espectacular actuació de LADY GAGA, anit durant la final de la Lliga deFutbol Americà, la SuperBowl, amb acrobàcies, jocs pirotècnics i imatges de fins a 300 drons. 

El juicio contra Mas ha generado un un buen número de reacciones tanto dentro como fuera de Cataluña. Mientras que el Gobierno ha puesto de manifiesto que el juicio iniciado este lunes demuestra que el estado de derecho funciona y recuerda que todos somos iguales ante la ley, el presidente de la Generalitat ha señalado que hoy muchos en Cataluña, se sienten juzgados.

Comença el judici a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per haver tirat endavant la consulta del 9N tot i la suspensió del Constitucional./ Amb una hora de retard, a les 10, vèiem aquesta imatge: la de Mas, Ortega i Rigau asseguts el banc dels acusats. Començava el judici que els acusa de prevaricació i desobediència per haver tirat endavant la consulta del 9N tot i la suspensió del Constitucional.../ Afronten penes d'inhabilitació de fins a 10 anys. El primer en declarar ha estat l'expresident Mas que ha insistit en que el govern de la Generalitat només va acompanyar la feina dels voluntaris i que en cap moment van tenir indicacions clares del Constitucional del què podien fer i del que no podien fer. / La declaració ha durat poc més de dues hores i a migdia els tres acusats han sortit del Palau de Justícia on encara els esperaven milers de persones que han seguit les declaracions des de el passeig Lluís Companys. A la sortida Mas els ha agraït la seva presència./ Ha estat el final d'un matí intens que començava a les 8 al Palau de la Generalitat i on els tres acusats han rebut el suport del govern i dels partits sobiranistes

Des del govern, tant el ministre de Justícia com el delegat, Enric Millo, ha criticat la mobilització de suport a Mas, Ortega i Rigau i han assegurat que la justícia espanyola és independent. Ciutadans veu el judici d'avui com la traca final d'uns focs artificials que van començar al 2010 i espera que s'acabin amb unes eleccions aquest any./ Pel PSC els tribunals han d'actuar amb independència dels governs i també dels manifestants i insta al diàleg institucional entre les dues administracions./ Des del PP consideren que,  tot i l'esforç de l'independentisme, el suport a Artur Mas als carrers no ha estat el que esperaven./ L'alcaldessa de Barcelona ha donat suport als jutjats i ha qualificat de lamentable el judici que diu complica encara més la situació./ Pel que fa a les direccions nacionals dels partits, el PSOE avui ha guardat silenci, Albert Rivera ha defensat la la independència judicial, Pablo Iglesias ha lamentat que s'hagi arribat a aquest punt i el PP insisteix en que tothom ha de cumplir la llei./ Això és tot i el molt que ha donat de si el primer dia del judici a Mas, Ortega i Rigau. Tota la setmana us mantindrem informats. Demà, segona jornada amb els primers testimonis a partir de les 9 del matí.

Retards de fins a 90 minuts a les línies R1, R3 i R4 de RENFE per una avaria en el sistema d'electrificació entre l'estació de Barcelona Sants i l'Hospitalet de Llobregat./ Les fortes ventades han tornat a afectar moltes poblacions: dues persones hostpitalitzades, arbres caiguts, obstacles a la calçada, afectació del mobliari urbà, en són algunes de les conseqüències./ I pel que fa a la pujada dels preus en la factura de la llum, avui el Ministre d'Energia, Álvaro Nadal, ha dit què Espanya haurà "d'acostumar-se" a tenir de forma puntual preus més alts i preveu que, aquests, es mantinguin al nivell del 2015.

El Barça podria recuperar Iniesta i Busquets per la tornada de semifinals de Copa, demà al Camp Nou contra l'At. de Madrid./ L' Espanyol en canvi gaudeix de dos dies de festa després de sumar a Màlaga la tercera victoria consecutiva i situar-se a nomès tres punts de les posicions europees

Més que un esdeveniment esportiu, la Super Bowl és un espectacle en majúscules. I anit, ho va tornar a demostrar la cantant Lady Gaga, amb una espectacular actuació. Lady Gaga aterrarà a Barcelona el 22 de setembre. La gira mundial comença l'1 d'agost a Vancouver./ La Sala Ronda de Barcelona ens proposa per aquest mes de febrer la mostra d'art RECONSTRUCCIÓ.

COMENÇA EL JUDICI: Artur Mas es declara responable del 9N i diu que el TC no va aclarir la suspensió

COMENÇA EL JUDICI: milers de persones es manifesten i el ministre de Justícia critica la protesta

TEMPORAL DE VENT: al Pirineu es manté l'avís per ratxes superiors ls 100 Km/hora

NEYMAR I RAFINHA, BAIXA: el Barça podrà comptar amb Piqué, Iniesta i Busquets per rebre l'Atlètic de Madrid

El expresidente de la Generalitat Artur Mas ha asumido este lunes toda la "iniciativa política" en la organización de la consulta independentista del 9N. "Siempre me he declarado responsable de haber tenido la idea del proceso participativo y de haberlo puesto en práctica, de haber dado las instrucciones para que los catalanes pudieran participar", ha declarado durante la sesión que ha durado cerca de dos horas y cuarto.