Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Primer any de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. El balanç d'aquests 12 mesos deixa promeses socials encara per complir, una relació fluïda amb Esquerra al Govern i dos reptes inmediats: l'aprovació dels pressupostos i la convocatòria d'un referèndum legal sobre la independència.

Avui acaben per a molts unes vacances de Nadal amb bones dades d'ocupació a les pistes d'esquí que han arribat fins al 85% i amb temperatures de ple hivern. Barcelona, Girona i Lleida seguiran demà en alerta groga per les gelades.

Generalitat i Ajuntament de Barcelona signaran la setmana entrant el conveni definitiu per tancar la presó Model. Serà un acord en què les dues administracions s'obliguen a vincular el finançament del nou centre penintenciari. El conveni permetrà posar fi a un equipament que fa més de 112 anys que es fa servir com a presó.

Avui ens fixarem en una idea per fomentar les bones relacions a la feina. Són les coreografies i els himnes d'empresa. Activitats que segons els seus promotors ajuden a motivar i a crear equips més cohesionats.

El Barça juga aquest vespre a Vila-real amb l'obligació de guanyar per seguir el ritme del líder, un Reial Madrid de rècord que suma 39 partits invicte. Luis Enrique només ha fet un canvi respecte a la convocatòria de Bilbao: ha deixat fora Rakitich i ha apostat per Denis Suárez.

Les rebaixes ja han arrencat oficialment a Catalunya. És l'últim període abans dels canvis que preveu la nova llei de comerç catalana, ja aprovada pel Govern i que aviat iniciarà el seu tràmit parlamentari. La nova normativa permetrà als comerciants decidir quan volen fer rebaixes. De moment, les d'aquest hivern comencen amb descomptes que arriben al 60%.

Alguns comerços oferien descomptes desde fa setmanes, però avui ja els trobem a tot arreu. Aquest matí hem vist botigues i centres comercials amb força compradors.

Les organitzacions de consumidors recorden que durant les rebaixes tenim els mateixos drets, però subratllen que la situació canvia quan es compra o ven entre particulars en plataformes online de segona mà.

El 2017 ja ens ha deixat els primers guardons literaris, atorgats anit. El Nadal que ha guanyat l'escriptora Care Santos amb la novel·la "Media Vida", i el Josep Pla que ha premiat a Xavier Theros pel seu thriller "La fada negra".

Al Barça, Luis Enrique segueix sense parlar dels àrbitres. L'asturià NO vol valorar les polèmiques de San Mamés, ni les declaracions de Piqué i es limita a demanar ajuts pels col.legiats.

El tècnic blaugrana creu que demà estan obligats a guanyar a Vila-real si volen mantenir la pressió sobre el Madrid.

I avui a la part final de l'Informatiu escoltarem música de cinema. Anit al Palau de la Música es van interpretar bandes sonores de pel·lícules com Memòries d'Àfrica, Gladiator o James Bond.

Catalunya es queda amb part del segon premi de la loteria de Reis. El 95.379 ha deixat més d'un milió d'euros en diverses poblacions catalanes com Manresa, Castelldefels o Moià. Però aquesta vegada la sort s'ha fixat, sobretot, en València, on han caigut el primer i el tercer premi.

Aquest matí de Reis els protagonistes tornen a ser els nens. La il·lusió amb què han obert els regals... i també els nervis. Un any més la màgia ha visitat les families i ses majestats hi han deixat els seus regals. Una nit molt enfeinada l'endemà de les lluïdes cavalcades a tots els racons de Catalunya. A Barcelona 600.000 persones s'hi van aplegar per donar la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar.

El Rei Felip demana NO baixar la guàrdia en la lluita contra el terrorisme yihadista per garantir la seguretat. En el seu discurs de la Pasqua Militar, el monarca ha encoratjat als exèrcits a fer tot el possible per defensar els drets i garanties individuals dels espanyols. A l'acte ha assistit per primer cop la ministra de defensa Maria Dolores de Cospedal.

El Barça cau 2 a 1 davant l'Athletic de Bilbao en l'anada dels vuitens de final de la Copa. L'equip de Luis Enrique es va veure desbordat per la pressió basca liderada per Aduriz i Williams i per les polèmiques decisions arbitrals. Messi va escurçar la diferència, però NO va poder empatar contra 9.

 

Us presentem a la "Rumba", una gossa de raça labrador que és un mestre més a l'Escola Pia de Salt. Acompanya els alumnes amb necessitats educatives especials en el procés d'aprenentatge i els fa augmentar l'autoestima.

Puigdemont i Colau insisteixen que no es presentaran a les eleccions catalanes
Carles Puigdemont assegura que l'any que ve no serà president de la Generalitat. Diu no tenir cap vocació de ser-ne candidat perquè el seu compromís és el de culminar el procés independentista. Tampoc Ada Colau vol presentar-se a unes eventuals eleccions autonòmiques. L'alcaldessa demana a Puigdemont que no trenqui el consens sobre el referèndum amb garanties.

TVE a Catalunya retransmet la cavalcada de reis de Barcelona
Tot a punt per a la nit màgica de Reis. Ses majestats d'Orient arriben a Catalunya per Terra, Mar i Aire i blindats per fortes mesures de seguretat. A Barcelona els camions grans no podran circular durant sis hores. Tampoc no faltarà el tortell de reis: els pastissers esperen vendre'n més de 900mil.

El Barça visita l'Athletic amb ganes d'enfilar el pas a quarts de final
I el Barça ja és a Bilbao on aquesta nit juga contra l'Athletic l'anada dels vuitens de final de la Copa. Serà el primer partit de l'any i Luis Enrique no vol abaixar la guàrdia davant eLs bascos. Per això podria fer jugar de titulars Messi, Suárez i Neymar, i també Ter Stegen en detriment de Masip.

Tortell de reis
Els pastissers calculen vendre'n més de 900.000 a tot Catalunya

Uns 900 mil tortells de Reis és el que preveuen vendre els pastissers enguany... més de la meitat, a Barcelona i província.

És Mediterraneo, l'himne que Joan Manuel Serrat va compondre fa 45 anys, cantat per una vintena d'artistes per a la campanya "Casa nostra, casa Vostra" per donar suport a les persones refugiades.

Són els Reis d'Orient arribant en camell aquest migdia a la platja de Castelldefels. Després es desplaçaran en vaixell cap a Barcelona i arribaran al Port de la ciutat a dos quarts de cinc de la tarda. En les horès prèvies a aquesta nit màgica, els Reis d'Orient arriben a Catalunya per Terra, Mar i Aire i blindats per fortes mesures de seguretat.

Una nit màgica on no poden faltar ingredients com el Tortell de Reis, el dolç que tanca les festes nadalenques. Els pastissers de Catalunya esperen vendre'n més de 900 mil, un 3 per cent més que l'any passat. I un altre clàssic del dia de Reis, la loteria del nen. Enguany les administracions diuen que les vendes estan més animades.

Puigdemont assegura que l'any que ve no serà president de la Generalitat. Diu no tenir cap vocació de ser-ne candidat. Ada Colau també ha descartat presentar-se a unes eventuals eleccions autonòmiques. Tots dos han participat en l'històric programa de Ràdio Barcelona, Cap Nen Sense Joguina, que compleix 50 anys.

El Barça ja és a Bilbao per jugar amb l'Athletic l'anada dels vuitens de final de la Copa. El trident i Ter Stegen podrien ser titulars ja que Luis Enrique vol mantenir la bona ratxa davant els bascos en aquesta competició. Els blaugrana no perden cap cara a cara des de la final del 1984.

I avui a L'Informatiu també escoltarem a Joan Manuel Serrat i la nova versió col.lectiva que ha enregistrat del seu clàssic Mediterráneo per donar suport al Gran Concert per a les persones refugiades del Palau Sant Jordi de l'onze de febrer. El cantautor ha comptat amb veus de primera línia com Manolo García, Estopa, Antonio Orozco i Els Amics de les Arts, entre d'altres.

 

NIT MÀGICA. ELS REIS D'ORIENT ARRIBEN A CATALUNYA PER TERRA, MAR I AIRE, BLINDATS PER LA SEGURETAT.

TRADICIONS DE REIS. ELS PASTISSERS ESPEREN VENDRE 900 MIL TORTELLS I LES VENDES DE LOTERIA DEL NEN S'ANIMEN.

PUIGDEMONT I COLAU. TOTS DOS REBUTGEN, ARA PER ARA, SER CANDIDATS A LA PRESIDÈNCIA DE LA GENERALITAT.

ELS REIS DE COPES. EL BARÇA VISITA L'ATHLETIC AMB GANES D'ENFILAR EL PAS A QUARTS DE FINAL.

MÉS 'MEDITERRÁNEO'. SERRAT ENREGISTRA UNA NOVA VERSIÓ COL.LECTIVA EN SUPORT DEL CONCERT PER A PERSONES REFUGIADES.

Las principales calles de todas las ciudades españolas se llenarán hoy de niños e ilusión para recibir a los Reyes Magos de Oriente. Llegarán rodeados de fuertes medidas de seguridad. En Madrid y Barcelona se prohibirá circular a vehículos de más de 3.500 kilos y se han instalado maceteros y bolardos como posible contención ante un ataque como el de Berlín o Niza. Y se efectuarán controles de alcoholemia a los conductores de las carrozas, de los que se ha comprobado si tienen antecedentes penales. Sólo en Madrid, más de 1.000 efectivos entre Policía y miembros del Samur velarán por la seguridad de Sus Majestades y sobre todo, de los más pequeños.

L'atur baixa a Catalunya el desembre de més de 9.300 persones, i tanca l'any amb 453 mil desocupats gràcies a la campanya de Nadal. El 2016 es converteix així en el millor any dels últims vint. Al conjunt d'Espanya, l'atur ha baixat de 87 mil persones i ara hi ha 3,7 milions sense feina, registrades. Catalunya encapçala la creació d'ocupació a Espanya amb prop d'un 4 per cent més d'afiliats a la seguretat social.

Foment comparteix amb el govern català la necessitat de millorar les infraestructures de Catalunya, sobretot de rodalies, tot i que discrepa en les xifres d'inversió pendents. El ministre De la Serna descarta el traspàs d'infraestrutures com l'Aeroport i reitera el ferm compromís amb el Corredor Mediterrani.

Saturació als serveis d'Urgències de molts hospitals catalans, en principi per l'avançament de l'epidèmia de la grip i l'agreujament de dolències de gent gran. Alguns sindicats alerten d'una situació de col.lapse per manca de recursos mentre que des de la direcció dels centres s'assegura que la situació és de normalitat.

El Barça viatjarà demà a Bilbao amb el trident. Luis Enrique ha convocat Messi, Neymar i Suárez per a l'anada dels vuitens de final de la Copa tot i que venen de quinze dies de vacances. Mathieu ha rebut l'alta mèdica però ha quedat fora de la llista.

Els vehicles de gran tonatge no podran circular pel centre de Barcelona entre les quatre de la tarda i les deu de la nit de demà, coincidint amb la cavalcada de reis. Els equips de Televisió Espanyola treballen per tenir a punt la retransmissió de la cavalcada de reis de Barcelona. Una vuitantena de professionals ens oferirà cada detall del recorregut, enguany amb els somnis com a tema central.

[an error occurred while processing this directive]