Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Durant l'hora i vint minuts de discurs en el debat d'investidura al Congrés, el candidat del PP i president en funcions ha afirmat que cal actuar amb urgència. En un intent d'assegurar-se la legitimitat moral davant el fracàs previsible, Rajoy ha assegurat que no hi ha alternativa de govern eficaç possible i ha mantingut la mà estesa al PSOE.

El discurs del candidat ha merescut una desqualificació contundent de l'oposició.  Els socialistes han criticat Rajoy per fer un discurs burocratitzat, faltat de projecte i ambició. En la mateixa  línia, Units Podem l'han titllat de mediocre i xantatgista.  PP i Ciutadans, en canvi, han coincidit que l'argument de Rajoy ha estat coherent perquè defensa l'acord entre les dues formacions.

Pels partits catalans, el discurs de Rajoy ha estat el d'un perdedor davant el que està passant a Catalunya. Convergència Democràtica ha vist el candidat a la defensiva. Esquerra l'ha criticat per referir-se a Catalunya com un enemic i per En comú Podem el discurs ha estat gris propi d'un partit autoritari.

Estem aprop d'aconseguir un nou rècord de visitants a Espanya. Fins aquest juliol han vingut 42'4 milions de turistes, el que suposa un onze per cent més que fa un any. Per mesos, el juliol és el més concurregut amb 9'6 milions de turistes, una xifra un 10 per cent superior al mateix període de l'any passat.

Passades les dues del migdia, el Barça ha fet oficial la contractació de Paco Alcácer per cinc temporades. Sisè reforç blaugrana en aquest mercat d'estiu. Alcácer arriba del València i Munir hi marxa.

Mariano Rajoy se sotmetrà a partir de les 4 de la tarda al debat de investidura amb la consciència de que no en sortirà escollit ja que no té els suports suficients. Aquest matí el PP ha signat l'acord amb Coalició Canària que, sumat al de Ciutadans, li donen 170 vots., a 6 de la majoria absoluta. Avui escoltarem els arguments del candidat. Màxima expectació al Congrés dels Diputats i consciència que el tauler es tornarà a moure a partir de divendres.

Ja falta poc per l'inici del curs escolar i això per a moltes famílies és sinònim de despeses. Entre roba, bates, sabates, llibres i altre material escolar cada família catalana es gastarà una mitjana d'entre 200 i 400 euros per nen. Per reduïr aquesta despesa hi ha alternatives, com ara els llibres de segona mà.

I estarem a la diada castellera de Sant Fèlix. Fins ara tot apunta a que estem davant una jornada històrica. A la primera ronda la Vella de Valls i els de Vilafranca han descarregat un 3 de 10 i els Minyons l'han carregat. A més la Jove ha fet un 2 de 9 amb folre i manilles. Tot a l'espera del 4 de 10 que s'espera a la plaça de Vilafranca del Penedès.

El Barça ha fet oficial aquest migdia el fitxatge del seu sisè reforç de la temporada, Paco Alcácer. El de Torrent avui fa 23 anys i els seus companys de selecció ha aprofitat tot plegat per mantejar-lo a l'entrenament d'una Espanya que ja prepara l'amistós contra Bèlgica.


 

DEBAT D'INVESTIDURA. MARIANO RAJOY PRESENTA LA SEVA CANDIDATURA SENSE ELS SUPORTS NECESSARIS.

TURISTES ESTRANGERS. FINS AL JULIOL CATALUNYA N'HA REBUT MÉS DE 10 MILIONS.

INICI DE CURS. A CATALUNYA LA DESPESA MITJANA PER CADA NEN ÉS D'ENTRE 200 I 400 EUROS.

DIADA DE SANT FÈLIX. JORNADA HISTÒRICA A VILAFRANCA DEL PENEDÈS AMB CASTELLS DE GAMA EXTRA.

PACO ALCÀCER. EL BARÇA ACABA DE FER OFICIAL EL SEU SISÈ FITXATGE.

Tot sense sorpreses. Quan falten menys de 24 hores per a què comenci el debat d'investidura, el NO reiterat del PSOE farà que Mariano Rajoy fracassi dimecres en el seu intent de ser investit president.

A casa nostra, els socialistes catalans argumenten que la proposta de Rajoy no aporta canvis importants i critiquen el trilingüisme defensat pel PP i Ciutadans.

Des de l'independentisme, el  Partit Demòcrata Català i Esquerra coincideixen en el no a la investidura. L'antiga Convergència lamenta el postureig del debat i titlla d'anticatalanista el pacte del PP i Ciutadans. Esquerra es nega a donar suport a un govern contrari al referèndum de Catalunya.

És el testimoni d'un pare d'acollida des de fa 10 anys. Falten famílies com la seva que vulguin acollir menors tutel.lats en centres de la Generalitat. Actualment hi ha 600 llars que fan de pares d'acollida però se'n necessiten més.

Paco Alcacer s'ha incorporat a la selecció espanyola després de superar el reconeixement mèdic amb el Barça. El club podria fer oficial en breu el seu fitxatge, i la cessió de Munir al València.

Investidura improbable
Sánchez manté el seu "no" a Rajoy i el líder del PP diu que perseverarà.
Com s'esperava, cap resultat de la reunió entre Mariano Rajoy i Pedro Sánchez per convèncer el líder socialista perquè passi del NO a una abstenció tècnica que permeti a Rajoy formar govern.

El pacte a Catalunya
PPc i Ciutadans defensen l'acord, ERC el critica i el psc defensa el no a Rajoy
El partit taronja s'ha mostrat molt dur amb l'actitud del PSOE, que ningú entén diu. Ciutadans defensa l'acord i destaca les mesures que beneficiarien els catalans. Crítiques també del PP, que demana una reunió amb Puigdemont per detallar-li els punts que afecten a Catalunya. Esquerra Republicana insisteix que mai donarà suport a una candidat que NO accepti un referèndum, sigui Rajoy o Sánchez. I pel PSC no és la reforma en profunditat que els socialistes havien plantejat.


La Generalitat fa una crida per trobar famílies d'acollida a un centenar de menors que ara són en centres tutel.lats. Actualment hi ha un miler de nens acollits en unes 600 families. Una vivència que, en alguns casos, és una sortida millor a l'adopció

Granyena, Garrigues, aquest matí
La sequera afecta els conreus i en alguns pobles també amenaça l'aigua de boca
És el cas de les Garrigues, on fins i tot els conreus de secà troben a faltar la pluja. Alguns ametllers han mort i altres estant danyats. La producció baixa i l'ametlla surt més petita. També pateixen les oliveres. La sequera també amenaça l'aigua de boca de pobles petits i alguns suministren l'aigua de boca amb cisternes. perquè els manantials estan secs.


Munir, a un pas del València
A punt de fer-se oficial el fitxatge de Paco Alcácer per uns 30 milions d'euros
Alcácer serà el cinquè reforç per a Luís Enrique en el mercat d'estiu. El davanter de 23 anys ja ha passat aquest matí la revisió mèdica a la Ciutat Esportiva i no el presentaran fins després de l'aturada per compromisos amb les seleccions.

Poc més de vint minuts. Aquesta és la durada de la reunió que han mantingut aquest migdia Mariano Rajoy i Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats a 24 hores de que el líder del PP se sotmeti al debat d'investidura.  Sánchez acaba de dir que la reunió era prescindible i que mantindrà el seu no a Rajoy tot i l'acord amb Ciutadans.  Per tant, la setmana acabarà amb molt debat però sense que hi hagi un nou president del govern.

A Catalunya jornada d'anàlisi del pacte entre PP i Ciutadans. Tant Inés Arrimadas com Xavier García Albiol han defensat l'acord i el líder popular li ha demanat una reunió a Puigdemont per explicar-li. Esquerra insisteix en que no se sumaran a un pacte que no incorpori un referèndum per Catalunya. Els socialistes insisteixen en que el no a Rajoy no es mourà.

La Generalitat fa una crida per trobar famílies d'acollida a un centenar de menors. Actualment hi ha un miler de nens que estan acollits en unes 600 families. Avui ens acostem a la realitat d'aquest col.lectiu per saber com és aquesta vivència i perquè, en alguns casos, és una sortida millor a l'adopció.

El Barça és a punt de fer oficial l'últim reforç del mercat d'estiu: el valencianista Paco Alcácer. El de Torrent ja ha passat la revisió mèdica. Una operació que en tancaria una altra: Munir marxaria cedit al València. Tot plegat hores després que el Barça superés amb èxit l'escull de San Mamés. Un gol de Rakitic va donar els tres punts als de Luis Enrique.

 

TROBADA BREU AL CONGRÉS. PEDRO SÁNCHEZ MANTÉ EL SEU NO A RAJOY TOT I L'ACORD D'INVESTIDURA AMB CIUTADANS.

EL PACTE A CATALUNYA. PPC I CIUTADANS DEFENSEN L'ACORD, ERC EL CRITICA I EL PSC DEFENSA EL NO A RAJOY.

CRIDA DE LA GENERALITAT. BUSCA FAMÍLIES PER TAL D'ACOLLIR UN CENTENAR DE MENORS QUE HO NECESSITEN.

MUNIR, A UN PAS DEL VALÈNCIA. A PUNT DE FER-SE OFICIAL EL FITXATGE DE PACO ALCÁCER EN UN BARÇA QUE SE'N VA SORTIR A BILBAO.

Escenificació o no, en el capítol d'avui, Ciutadans veu impossible donar per fet el pacte mentre que, per contra,  el PP es mostra confiat en un acord en les pròximes hores. 

Carles Puigdemont es reunirà un dia de la setmana vinent amb la CUP. Avui mateix la formació anticapitalista ha posat data pel Referèndum Unilateral d'Independència: el juny de l'any vinent.

Joaquim Barraquer ens ha deixat aquesta matinada als 89 anys. Barraquer era la tercera generació d'una família dedicada a la vista. Doctor Honoris Causa per 11 universitats d'arreu del món, va ser pioner en lents intraoculars per corregir la miopia.

L'ús del burquini deixa d'estar prohibit a les platges franceses. La decisió de les autoritats judicials ha estat rebuda amb satisfacció per les organitzacions de defensa del dret humans... però no ha acabat amb la polèmica.

Mor Joaquim Barraquer
Considerat un dels millors oftalmòlegs del món i pioner en lents intraoculars
Expert en la cirurgia de cataractes i de glaucoma., Barraquer era fill del fundador de la clínica de Barelona i la tercera generació d'una familia dedicada a la medicina ocular. Demà s'instal•larà la capella ardent al tanatori de Sant Gervasi i le funeral es farà diumenge.

Acord d'investidura
Ciutadans dóna 48 hores al PP i els Populars esperen un acord aviat
després del límit de 48 hores que el partit taronja ha donat als populars per tancar l'acord. Després d'hores de reunions les parts reconeixen avenços però encara hi ha discrepàncies de pes. El PP ha presentat una proposta econòmica per finançar polítiques socials. Unes xifres que els negociadors de Ciutadans consideren insuficients

Diada 2016
Ciutadans i PP no assistiran als actes institucionals i faran actes propis
Diuen que arribaran fins on calgui perquè pensen que el govern no ha de gastar diners en coses que asseguren estan fora de la llei. I sobre l'11 de setembre, tants Ciutadans com el PP acusen l'executiu de fer partidisme i confirmen que aquest any tampoc NO assistiran als actes institucionals de la diada.

Aeroport del Prat
La policia nacional alerta de l'increment de persones que intenten entrar droga
Només en els útlimes 30 dies han fet 11 detencions, la xifra més alta dels últims dos anys. La feina dels agents de la policia Nacional se centra sobretot en els anomenats "vols calents", on intenten identificar els "muleros": viatgers que porten droga a sobre o a les seves maletes. La localització és cada vegada més difícil perquè els traficants utlitzen mètodes més sofisticats i difícils de detectar.

Presentació oficial
Cillessen assumeix el repte de ser a un barça que s'haurà d'enfrontar a Guardiola i Bravo
Encara sense haver paït del tot el sorteig de la Champions que ha creuat els camins del Barça i de Guardiola a la primera fase de la competició.

Espanyol-Málaga
Els pericos, amb òscar duarte recuperat, volen esvair dubtes davant la seva afició
I L'espanyol ha fet aquest matí l'últm entrenament, abans d'estrenar-se, aquest vespre, a casa al Málaga en la segona jornada de Lliga.

Nova jornada de negociacions entre el PP i Ciutadans mentre es va acostant el límit de dissabte a la nit que la formació d'Alberta Rivera ha posat als popular per tancar l'acord d'investidura. Anit el líder de Ciutadans es va posar en contacte amb Mariano Rajoy per mostrar-li la seva preocupació i demanant més concreció en les mesures. Els populars són optimistes i demanen un esforç per aconseguir tancar l'acord.

Avui s'ha de lamentar la mort del doctor Joaquim Barraquer. Ha mort aquesta matinada als 89 anys. Es tracta d'un dels oftalmòlegs més importants del món i fundador de la clínica barcelonina que porta el seu nom. Va revolucionar el món de la cirurgia oftalmològica i va crear el banc d'ulls per tractar a persones amb ceguera.

Avui acompanyarem als agents de la Policia Nacional que treballen a l'aeroport del Prat per localitazar persones que intenten entrar droga a Espanya. Us explicarem com vigilen especialment els denominats vols calents. Només aquest mes han detingut 11 persones, la xifra més alta en els últims dos anys.

I aquest que esteu veient es el kit de supervivència que entrega la Guardia Urbana de Barcelona als banyistes a qui han robat totes les pertinences i que es queden només amb la roba de bany. Inclou samarreta, pantaló, xancles i una tarjeta de transport públic per tornar a casa.

Un somni. Així ha definit el porter Jasper Cillessen el seu fitxatge pel Barça. A la seva presentació també s'ha parlat de la sortida d'un Bravo que tornarà al Camp Nou amb el Manchester City en duel de Champions. Mentrestant, l'Espanyol estrena temporada a casa aquesta nit contra el Màlaga.

NEGOCIACIONS PP I C'S. JORNADA DE NOVES REUNIONS MARCADES PER L'ULTIMÀTUM PLANTEJAT PER CIUTADANS.

MOR JOANQUIM BARRAQUER. ES CONSIDERA UN DELS MILLORS OFTALMÒLEGS DEL MÓN I DIRECTOR DE LA CLÍNICA QUE PORTA EL SEU NOM.

POLICIA NACIONAL. ACOMPANYEM ALS AGENTS DE L'AEROPORT QUE LLUITEN CONTRA EL TRÀFIC DE DROGUES.

ROBATORI A LA PLATJA. LA GUÀRDIA URBANA ENTREGA UN "KIT DE SUPERVIVÈNCIA" SI UN LLADRE ENS HO ROBA TOT.

I AVUI, ESPANYOL-MÀLAGA.CILLESSEN ASSUMEIX EL REPTE DE SER A UN BARÇA QUE ES JUGARÀ LES GARROFES CONTRA GUARDIOLA I BRAVO.

Segurament molts barcelonistes no volien que passés i ha passat. El Barça se les haurà amb el Manchester City de Guardiola a la fase de grups de la Champions. Serà el rival més difícil del grup que s'està sortejant ens aquests moments a Mònaco.

El format per al debat d'investidura de Mariano Rajoy que s'ha fixat avui,  ha provocat una dura polèmica parlamentària. El candidat del PP a la presidència serà l'únic en fer el discurs en la primera sessió del ple, dimarts vinent a les 4.

La xifra de víctimes pel terratrèmol d'Itàlia continua pujant i ja són 250 les persones mortes i 365 les ferides. El recompte és provisional perquè encara es tem que es puguin trobar més cossos sense vida entre les runes.

La UGT denuncia la precarietat laboral en molts hotels on se subcontracten serveis i on no es paguen hores extra. Una cambrera pot cobrar uns 2 euros per netejar una habitació. Una realitat molt lluny del creixement del turisme i la riquesa que aporta.

Malestar sindical
Protesta contra la precarització dels llocs de treball al sector turístic
Critiquen que molts hotels subcontracten empreses per fer serveis com el de neteja amb sous fora de conveni. En casos extrems una cambrera pot arribar a cobrar menys de 2 euros per arrglar una habitació i amb horaris de 10 o 12 hores. Una situació que contrasta amb les xifres rècord del turisme.

Terratrèmol a Itàlia
Confirmen que hi ha una víctima espanyola de 27 anys i veïna de Víznar, a Granada
A Itàlia continuen les feines de rescat després del terratrèmol d'ahir. Cada cop hi ha menys esperança de trobar algú amb vida, i, enc canvi, el que treuen de sota les runes són persones mortes. 247, segons l'ultim balanç. Una d'aquestes víctimes és una espanyola, de 27 anys i veïna de Víznar, a Granada. Feia poc que s'havia casat amb un italià i passava uns dies a la zona. Entre continues rèpliques del sisme, més d'un miler de persones han passat la nit en tendes de campanya.


Escons al Congrés
Ciutadans i Units -podem ocuparan els llocs de convergència que anirà al galliner
Ciutadans i Units-Podem es repartiran els llocs que fins ara corresponien a l'antiga Convergència, ara Partit Demòcrata, que s'ubicarà a les últimes files, amb la resta del grup mixt. Per cert que avui s'ha confirmat que el debat d'investidura començarà el dimarts 30 d'agost a les 4 de la tarda amb la intervenció del candidat Mariano Rajoy.


Ja és oficial
Cillessen fitxa com a nou porter del barça per 5 a temporades i 13 milions més variables
Són les primeres imatges de Jasper Cillessen com a nou jugador del Barça. El porter holandès ha passat la revisió mèdica aquest matí i serà presentat demà a les 11 al Camp Nou. Cillessen de 27 anys ha firmat per 5 temporades i l'Ajax rebrà pel seu traspàs 13 milions d'euros més 2 en en variables.

Sessió sense Quique
L'espanyol, convençut que demà contra el Màlaga no acusarà la derrota patida a Sevilla
L'objectiu és recuperar efectius, com Oscar Duarte que ha entrat a la convocatòria. I també refer-se de la derrota al Sánchez Pizjuán. Els tècnics creuen que l'equip farà un bon paper contra un Màlaga que no va poder passar de l'empat a casa contra Osasuna en la jornada inicial de Lliga.

Medallistes olímpics
Aquest vespre Craviotto rebrà a Lleida l'homenatge per les dues medalles d'or i bronze
continuen els homentages als medallistes catalans als Jocs de Río. Si ahir va ser la nedadora Mireia Belmonte qui va rebre l'escalf dels seus veïns a l'ajuntament de Badalona i a la plaça de la vila... avui tot és a punt a Lleida per celebrar els dos metalls que es va endur el piragüista Saúl Craviotto. Amics i seguidors li faran una festa aquest vespre al Sícoris Club, on van seguir amb molta emoció les seves curses.


Clam sindical contra la precarització del sector hoteler i de la restauració a ciutats com Barcelona. Critiquen especialment que molts hotels subcontracten empreses que els ofereixen els serveis com el de neteja amb sous fora de conveni. Hi ha casos extrems en que una cambrera pot arribar a cobrar 1 euro 95 cèntims per habitació arreglada i no té horaris tancats. Tot plegat lluny de les xifres rècord del turisme. Avui la UGT ha volgut mostrar el seu rebuig a aquesta situació amb una acció a les Rambles.

La mesa del Congrés ha aprovat que els diputats de Ciutadans ocuparan el lloc que fins ara ocupava el grup de Convergència que ha passat al grup mixt. Mentre segueixen les negociacions, avui s'ha confirmat que la invsetidura començarà dimarts vinent a la tarda amb el discurs de Rajoy i que la primera votació serà dimecres.

1750 estudiants universitaris de tot Euoropa participen aquests dies al Circuit de Montmeló a la cita espanyola de la lliga Formula Student on es presenten prototips de monoplaces que competeixen entre ells. Destaquen la participació d'un grup de la Universitat Politècnica i de la Girona que porten anys millorant el seus vehicles.

Avui serem a Castelldefels on l'ajuntament ha posat en servei la possibilitat d'avisar a través d'un missatge de Whatsapp a les brigades de neteja si trobem alguna incedència relacionada amb les escombraries. Fa unes setmanes que funciona i, de moment, ha estat un èxit.

Ja és oficial. Jasper Cillissen és el nou porter del Barça. Arriba de l'Ajax. Ha costat 13 milions d'euros més 2 en variables, firma per cinc temporades i demà al matí el presentaran al Camp Nou.

 

 

TERRATRÈMOL A ITÀLIA. CONFIRMEN QUE HI HA UNA VÍCTIMA ESPANYOLA DE 27 ANYS I VEÏNA DE VÍZNAR, A GRANADA.

MALESTAR SINDICAL. PROTESTA CONTRA LA PRECARITZACIÓ DELS LLOCS DE TREBALL AL SECTOR TURÍSTIC.

CONGRÉS DELS DIPUTATS. CIUTADANS OCUPARÀ ELS ESCONS DE CDC I LA INVESTIDURA COMENÇARÀ DIMARTS A LA TARDA.

FORMULA STUDENT. 1.750 UNIVERSITARIS EUROPEUS COMPETEIXEN AMB ELS SEUS MONOPLACES AL CIRCUIT DE MONTMELÓ.

NOVETAT A CASTELLDEFELS. ES POT AVISAR A LES BRIGADES DE NETEJA A TRAVÉS D'UN MISSATGE AL TELÈFON MÒVIL.