Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El candidato de ERC a las elecciones generales, Gabriel Rufián, ha acusado al líder de Podemos, Pablo Iglesias, de haber "perdido" la línea roja del referéndum para Cataluña después de que en el debate a cuatro dijera que no iba a ser una condición de las negociaciones tras el 26J. Rufián ha asegurado que el cabeza de lista de En Común Podem, Xavier Domènech, no solo tendrá que convencer a Rajoy, Sánchez o Rivera de que se celebre una consulta en Cataluña, sino que también tendrá que convencer ahora a Iglesias en una entrevista este viernes en Los Desayunos de TVE.

El cabeza de lista de Convergència (CDC) al Congreso por la provincia de Tarragona, Ferran Bel, ha asegurado que Podemos ha renunciado "claramente" al referéndum de Cataluña y que tendrá consecuencias en las urnas como cuando Pablo Iglesias dice que Zapatero fue el mejor presidente que ha tenido España. Bel ha asegurado en una entrevista en Los Desayunos de TVE que para CDC el 'derecho a decidir' sigue siendo una línea roja de cara a apoyar un futuro Gobierno en España tras el 26J.

Comencem el repàs a l'actualitat a Catalunya amb la denúncia que fan els col·legis de metges que la precarietat laboral del sector va a més. Sous a la baixa, retallada de plantilles ....i un terç dels professionals en situació inestable. Un fet que, adverteixen, pot tenir conseqüències sobre el sistema a mig termini
Els metges joves són els que surten pitjor parats. 1 de cada 4 no troba feina després d'acabar el MIR. Dels que treballen, 4 de cada 10 cobren menys de 2 mil euros i el 15% menys de 1.500. I gairebé 9 de cada 10 tenen un contracte temporal. Però tot el col·lectiu se'n ressenteix

MATÍ DE RETARDS
RENFE ADMET QUE ELS TRENS CIRCULEN AMB MENOR FREQÜÈNCIA MALGRAT LA DESCONVOCATÒRIA
Els trens NO han funcionat amb normalitat aquest matí.... tot i que anit el sindicat de maquinistes de Renfe va desconvocar la vaga prevista per avui.

PROCÉS I FUITA D'EMPRESES
EL PRESIDENT ASSEGURA QUE L'ANY 2015 VAN MARXAR MÉS EMPRESES DE MADRID QUE DE CATALUNYA
El president de la Generalitat diu que es fals que estiguin marxant empreses de Catalunya per culpa del procés independentista i ha acusat de manca de rigor als qui ho asseguren, com Foment del Treball fa uns dies.

CRISI DELS REFUGIATS
ESPANYA VA DENEGAR 7 DE CADA 10 PETICIONS D'ASIL EXAMINADES EL 2015
Cauen un 35 per cent les peticions d'asil a Espanya en el primer trimestre de l'any.

OPERACIÓ ANTIDROGA
DESARTICULEN UNA XARXA DE NARCOTRAFICANTS AL GARRAF I DETENEN TRENTA PERSONES
I al Garraf els mossos d'esquadra han detingut trenta persones en una operació contra el tràfic de drogues , principalment de cocaïna.

Pel pèls i a l'últim segon.... el Barça de bàsquet es va adjudicar el primer assalt en la lluita final pel títol de lliga. Va ser un d'aqueslls partts intensos al Palau Blaugrana que s'acaben resolent en el darrer sospir i amb una genialitat.

Els metges denuncien que la precarietat laboral al sector va a més. Actualment 1 de cada 3 està en una situació inestable i, entre els menors de 45 anys, aquesta xifra arriba a ser del 50 per cent. Són les dades d'un informe que ha presentat el Col·legi de Metges que denuncia sous a la baixa i retallada de plantilles tant al sector públic com el privat. Una situació que, adverteixen, pot tenir conseqüències sobre la salut del pacient a mig termini.

Repassarem la setena jornada de campanya electoral i Espanya va rebre 15.000 peticions d'asil el 2015, de les quals en va respondre 3.000. Una xifra inferior a la de l'any anterior, segons dades de la Comissió Espanyola d'Ajut al refugiat, que critica el que consideren un retrocés en la protecció cap als demandants d'asil. En el primer primer trimestre d'aquest any, Espanya ha rebut 2.095 peticions.

L'Ajuntament de Barcelona es compromet a fer una nova ordenança de terrasses, recollint les peticions del gremi de restauradors, que consideren que la normativa actual és inassumible. D'altra banda, les discoteques del Passeig Marítim han optat per reforçar l'aïllament acústic de les terrasses per evitar que els precintin en plena temporada d'estiu.

Als esports, una cistella de Perperoglu a l'últim suspir dóna la primera victòria al Barça davant del Reial Madrid a la final de la Lliga de bàsquet. Demà, també al Palau, segon assalt. El Girona, de la seva banda, haurà de remuntar un 2-1 dissabte a Montilivi contra l'Osasuna si vol ser equip de Primera Divisió. El gol de Kiko Olivas al Sadar pot ser decisiu.

Arranca el Sónar. Des d'avui i fins dissabte se celebra una nova edició del  festival de música electrònica més important de l'any. S'espera que 120.000 persones participin a la cita qeu de dia acull la Fira de MontjuÏc i de nit la Fira de l'Hospitalet. En total: més de 130 concerts que avui obre New Order. Avui també descobrirem les propostes de Dónar +D la part basada en la innovació tecnògica.

La campanya electoral és a punt d'entrar a l'equador i s'escalfen els discursos i els atacs directes entre partits...  I les perspectives de pactes per després del 26J irrompen ja de ple als mítins.
 

LA REALITAT DEL METGES. 1 DE CADA 3 TÉ UNA SITUACIÓ LABORAL INESTABLE I LA MAJORIA COBRA MENYS DE 1.500 EUROS.

PETICIONS D'ASIL. LES DEMANDES DE PROTECCIÓ A ESPANYA CAUEN UN 35% EL PRIMER TRIMESTRE DE 2016.

TERRASSES A BARCELONA. L'AJUNTAMENT I EL GREMI DE RESTAURADORS ARRIBEN A UN CONSENS PER FER UNA NOVA ORDENANÇA.

VICTÒRIA SOBRE LA BOTZINA. EL BARÇA S'AVANÇA A LA FINAL DE L'ACB I EL GIRONA PERD 2-1 CONTRA L'OSASUNA.

SÓNAR 2016. ARRANCA EL FESTIVAL DE MÚSICA ELECTRÒNICA AMB LA PREVISIÓ DE 120.000 PARTICIPANTS.

  • Segona jornada de les proves de selectivitat... i continua la polèmica sobre la dificultat de l'examen d'ahir d'Economia d'Empresa, que va causar força rebombori a les xarxes per les queixes d'alguns alumnes. Els responsables d'Universitats han defensat avui l'examen i han desmentit que tinguin la intenció anul·lar-lo. Només contemplarien no puntuar el problema si CAP alumne l'hagués respost correctament, un fet que consideren molt improbable. Els estudiants, que avui s'han examinat d'Història i Filosofia, mantenen les seves queixes.
  • La preocupació dels constructors és una altra. Denuncien que la repetició de les eleccions està afectant el sector. Ho diu l'últim estudi d'Euroconstruct, elaborat per diversos insiututs europeus, on es constata que l'alentiment en la presa de decisions està provocant una nova recaiguda, sobretot de l'enginyeria civil.
  • A Barcelona, el govern d'Ada Colau retarda fins a la tardor l'aprovació del Pla d'Allotjaments turístics. S'han presentat més de 130 al·legacions i el govern municipal, es dona més temps per trobar els suports per aprovar la regulació turística, que vol limitar el nombre d'hotels als barris perifèrics i congelar el creixement dels apartaments. De moment aquest estiu, volen intensificar la inspecció dels pisos que es lloguen il·legalment als turistes.
  • Llibertat provisional pel representant no oficial de Corea del Nord a Espanya, Alejandro Cao de Benós que va ser detingut ahir a Tarragona per una presumpta relació amb un cas de tràfic d'armes.
  • El Girona viu les hores prèvies al partit d'aquest vespre contra l'Osasuna conscients del que hi han en joc: un ascens a primera, el primer en la història del futbol gironi./ Mentrestant els seguidors blaugrana estan pendents dels internacionals que disputen competicions continentals.
  • I ha quedat arxivat el cas de la prohibició de les estelades a la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla. El jutjat contenciós número 11 de Madrid ha declarat finalitzat el procés perquè el partit ja es va disputar sense que hi hagués cap problema amb les banderes. El jutge no entra en el fons de la qüestió i no valora la legalitat o no de la prohibició promoguda per la delegada del govern de Madrid que, recordem, ja havia suspès cautelarment.
  • Una de les facetes més creatives de Ramon Casas són els cartells, on trobem alguna de les seves peces més emblemàtiques. El pintor modernista va innovar amb les seves obres el món de la publicitat de l'època, finals del segle XIX i principis del XX. Ara una exposició mostra una desena dels seus millors cartells, apareguts en setmanaris i revistes, relacionats amb l'esport, la cultura o l'espectacle.


Els responsables de la selectivitat confirmen que si cap dels alumnes que es van presentar a l'examen d'Economia de l'empresa ha respost bé a alguna de les preguntes del examen, aquesta no comptarà. És la resposta a les crítiques que ha rebut l'examen que estudiants i professors titllen de molt difícil. Avui segona jornada de proves que aquest any també venen marcades per les extremes mesures que prenen els examinadors per evitar aparells electrònics per copiar.


Repassarem també l'actualitat de la campanya electoral i destacarem que l'informe euroconstruct denuncia que la repetició de les eleccions ha provocat una caiguda de la inversió en obra pública. Una situació que també s'ha vist agreujada pels molts canvis als ajuntaments ara fa un any que han replantejat molts projectes. En canvi, destaquen el bon moment de la construcció residencial.


Un grup de científics catalans participa en un estudi que ha desxifrat el mapa de l'expansió del virus de la sida al llarg dels últims anys. Han confirmat que de Nordamèrica, on va arribar procedent de l'Àfrica, es va escampar a la resta del món occidental. Conclouen que la millor opció segueix sent fer una lluita global contra el virus.


Als esports estarem a Girona que espera amb ganes el partit d'aquesta nit amb l'Osasuna. Els gironins volen viure el primer ascens a primera divisió i necessiten un bon resultat en terres navarreses per rematar la feina dissabte a Montilivi. L'equip de Pablo Machín ha tingut menys descans però no ha perdut amb el seu rival en els últims 2 anys.


Al final d'aquest informatiu ens endinsarem en la societat catalana de les acaballes del segle XIX i principis del XX. Ho farem a través de cartells signats per Ramon Casas i altres artistes de l'època, alguns dels quals encara els tenim molt presents. La mostra, al Cercle artístic de Barcelona, s'emmarca en els actes commemoratius del 150 aniversari del naixement del pintor.
 

El servei de rodalies i el corredor del Mediterrani han centrat bona part dels missatges polítics del sisè dia de la campanya per les eleccions generals del 26J. El debat entorn a un hipotètic referèndum s'ha colat un dia més en els actes electorals.

SELECTIVITAT 2016. POLÈMICA AMB L'EXAMEN D'ECONOMIA D'EMPRESA I MESURES PER EVITAR APARELLS PER COPIAR.

ESTUDI "EUROCONSTRUCT". EL SECTOR DENUNCIA QUE LA REPETICIÓ D'ELECCIONS HA AFECTAT L'OBRA PÚBLICA.

PARTICIPACIÓ CATALANA. UN GRUP DE CIENTÍFICS DESXIFRA EL MAPA DE L'EXPANSIÓ DEL VIRUS DEL VIH.

UN SOMNI DE PRIMERA. EL GIRONA JUGA AVUI AL CAMP DE L'OSASUNA L'ANADA DE LA FINAL DEL PLAY-OFF D'ASCENS.

AL CERCLE ARTÍSTIC. "RAMON CASAS, CARTELLISTA I EL SEU TEMPS" RECULL 40 CARTELLS MODERNISTES

  • Més de 32.000 estudiants catalans han començat avui a examinar-se de la selectivitat per poder accedir a la universitat. Aquest matí han fet les proves de castellà i de català, que segons els alumnes eren les més difícils. Els estudiants han pogut triar entre textos de Maria Aurèlia Campmany, Gabriel García Márquez i Soledad Puértolas. Però l'autèntic òs ha estat explicar la diferència entre paronimia i homonímia./ Alguns usuaris es queixaven aquest matí dels perjudicis de la vaga dels maquinistes de Renfe, que afecta els trens regionals i de rodalies.
  • D'aquí a una hora, a les 5, comença un nou torn d'aturades fins a dos quarts de 9 en què està previst que passin un 66% dels combois. Al matí els serveis mínims s'han complert en un 94%. i només han deixat de circular 9 dels 150 trens previstos.
  • I el govern ha aprovat avui destinar prop de 6 milions d'euros per a desplegar una xarxa de recàrrega per a vehicles elèctrics durant els propers tres anys. El pla té com a objectiu impulsar la instal·lació de més de 21.000 punts per recàrrega, que s'afegirien els 4.000 ja existents. En aquest sentit, s'han previst línies d'ajuda de fins al 50% del cost de la instal·lació.
  • La regulació de places turístiques de Colau ha rebut un allau d'al·legacions des de totes bandes del sector. També els grups de CiU, PP i Ciutadans han presentat esmena a la totalitat. L'Ajuntament diu que buscaran el consens abans de tirar endavant la normativa que ara per ara només permet nous hotels als barris perifèrics i cap apartament turístic nou. .
  • I a Tarragona, la Guàrdia Civil ha detingut al representant del govern de Corea del Nord a Espanya, Alejandro Cao de Benós, en una operació contra el tràfic d'armes. L'han detingut al domicili on resideix quen no és al pais comunista. L'operació continua oberta i, segons fonts pròximes al cas, es podrien fer més d'una desena d'escorcolls en diversos punts d'Espanya.
  • Alguns sectors del barcelonisme, com l'expresident Joan Laporta, no descarten promoure una moció de censura per frenar el pacte de l'actual directiva amb la Fiscalia i l'advocacia de l'estat pel cas Neymar. També s'hi han pronunciat a favor Toni Freixa i Manifest blaugrana, que ha començat a buscar suports per presentar una denuncia colectiva.La decisió de la junta directiva implica assumir la culpabilitat del Barça i pagar una multa de 5 milions i mig d'euros. En canvi els dos últims presidents, Bartomeu i Rosell queden exonerats. El pacte no passarà per cap assamblea extraordinària però sí la seva gestió.
  • El Girona ja es camí de Pamplona on demà jugarà l'anada de l'eliminatòria definitiva per pujar a primera. Es trobarà un Osasuna pletòric després d'eliminar el Nàstic./ Els gironins, que aquest matí han fet l'últim entrenament, viatgen amb el convenciment que cal un bon resultat demà per encarrilar l'eliminatòria. El que és segur que tindran més suport dels aficionats del que van tenir a Còrdova: 150 persones s'han inscrit pel desplaçament a Pamplona. Els jugadors hi van amb confiança.
  • L'exposició Ming, L'imperi daurat, que acull Caixafòrum, ofereix l'oportunitat única de conèixer l'art i la cultura d'un dels períodes més emblemàtics de la història de la Xina,


Jornada de reaccions al debat a 4 que anit va confrontar als 4 principals candidats a la presidència del govern: Mariano Rajoy, Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera. 2 hores i mitja d'intercanvi d'opinions i retrets que van passar per la situació econòmica, la corrupció, els possibles pactes postelectorals i alguna referència al debat polític català. De seguida escoltem les valoracions dels candidats catalans.

Dia a més de força nervis pels 32 mil estudiants catalans que fins dijous fan la selectivitat. Avui proves de català i castellà. En  llengua castellana, els estudiants han pogut triar entre textos de Gabriel García Márquez i Soledad Puértolas, i han hagut d'explicar la diferència entre paronimia i homonímia. A la prova de català, les dues opcions eren Maria Aurèlia Campmany o un text sobre Camí de Sirga i les Veus del Pamano.

Els serveis mínims s'han complert en un 94% en la tercera jornada de vaga dels maquinistes de rodalies i trens regionals  de RENFE. Entre les 6:00 i les 9:30 han deixat de circular 9 dels 150 trens previstos en el 66% del servei. Un percentatge que es repetirà de les 5 a dos quarts de nou del vespre, i la resta del dia seran del 33%.

Els germans Roca seran demà dimecres a Girona després de participar a la gala de la revista Restaurant a Nova York anit. Ho faran com els propietaris del segon millor restaurant del món i, sobretot, amb un dels germans, el Joan, considerat el millor xef del món.

La junta del Barça aprova el pacte amb la fiscalia pel cas Neymar. El club pagarà una multa de 5 milions i mig d'euros per dos delictes fiscals mentre que Bartomeu i Rosell queden exonerats de qualsevol responsabilitat. El president sotmetrà la seva gestió a la propera assemblea de socis i Laporta li demana la dimissió