Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Després del cop de porta de la CUP als pressupostos, malgrat les concesions ofertes per Junts pel Sí, el president Puigdemont, ha alçat avui la veu per acusar els cupaires de manca de responsabilitat si insisteixen en l'esmena a la totalitat. El president ha assegurat que ha arribat el moment de decidir amb responsabilitat.
  • Doncs per analitzar les conseqüències del veto de la CUP, aquest migdia Puigdemont i Junqueras s'han reunit al Palau de la Generalitat amb representants de les entitats Òmnium, Assemblea Nacional de Catalunya i Associació de Municipis per la Independència. I paral·lelament el govern s'ha volgut reivindicar amb la presentació al Parlament d'un informe per demostrar que SÍ que es compleix amb els acords pactats a la declaració independentista del 9N. Posen com exemple la pobresa energètica, l'acollida de refugiats, la gestió del deute o el pla de xoc social. El document adverteix que unes 80 mesures socials depenen de si s'aproven els pressupostos presentats.
  • Després de la vaga de metro dels últims quatre dies, avui ha estat el torn del servei de bus de Barcelona./ No serà l'última vaga als transports perquè els sindicats del metro han tornat a convocar una altra tanda d'aturades per als dies 17,18 i 19 de juny coincidint amb el Sònar.
  • Els comerciants de Passeig de Gràcia valoren avui possibles denuncies pels costos de les pintades d'ahir durant la manifestació d'escarni al propietari de local del Banc Expropiat.
  • Avui queda vist per a sentència el judici contra Leo Messi i el seu pare, acusats de defraudar a Hisenda més de quatre milions d'euros. Al final del matí hem escoltat els informes finals de les parts, que mantenen les peticions de penes.
  • El barcelonsime encara està païnt l'anunci de Dani Alves que deixa el club... després de 8 temporades en què ha aconseguit 23 títols./ Mentrestant Tarragona es prepara per viure el possible ascens del Nàstic a primera divisió. Demà, s'enfronta a l'Alabès i si la victòria va acompanyada d'una punxada del Leganés, els grana hauran aconseguit un objectiu històric..
  • Un any més el Primavera Sound se supera, amb un gran cartell, rècords d'assistència i una diversitat apta per a tohom: aquesta tercera nit actuen els esperats RADIOHEAD


Carles Puigdemont parla de "destructors", en referència implícita a la CUP, després de la negativa dels anticapitalistes a retirar l'esmena a la totalitat dels pressupostos. A la presentació d'un projecte de lluita contra la pobresa, ha qualificat d'irresponsables i generadors de pobresa els qui, per interessos polítics diu, no permeten que els pressupostos tirin endavant.

Avui queda vist per a sentència el judici contra Leo Messi i el seu pare, acusats d'haver defraudat més de quatre milions d'euros. Avui hem escoltat els informes finals de les parts, que mantenen les peticions de penes, que arriben als 22 mesos de presó pel futbolista i el seu pare. Avui, els acusats no han anat a l'Audiència de Barcelona.

Nova jornada de vaga al transport públic de Barcelona, en aquest cas dels autobusos urbans. Avui l'ha convocada el sindicat minoritari entre les 10 del matí i les 6 de la tarda, i de moment no hi ha hagut grans afectacions. Una situació que es podria repetir, perquè els sindicats de bus i metro anuncien noves mobilitzacions per les properes setmanes.

A Tarragona somnien amb aconseguir demà l'ascens a primera divisió. El Nàstic necessita guanyar l'Alabès a casa i que el Leganés no ho faci al camp del Mirandés. El tècnic grana Vicente Moreno diu que estan preparats per afrontar aquest repte i l'afició ha pràcticament exhaurit les entrades.

Després de l'actuació de John Carpenter anit, el públic del Primavera Sound es prepara per gaudir avui dels mítics Radio Head. Avui també actuen Beirut i Beach House, tots dos repetidors al Festival, que aspira assolir els 200 mil espectadors.


 

PRESSUPOSTOS 2016. PUIGDEMONT APEL·LA A LA RESPONSABILITAT DE LA CUP PER APROVAR ELS COMPTES.

JUDICI MESSI. VIST PER A SENTÈNCIA AMB ELS INFORMES FINALS LES PARTS MANTENEN LES PETICIONS DE PENA.

VAGA D'AUTOBUSOS. NO HI HA HAGUT INCIDÈNCIES AL MATÍ L'ATURADA ES MANTÉ FINS A LES 18H.

DEMÀ REP L'ALABÈS. EL NÀSTIC DE TARRAGONA SOMIA TORNAR A PRIMERA DIVISIÓ 10 ANYS DESPRÉS.

PRIMAVERA SOUND. AVUI ÉS EL TORN DELS MÍTICS RADIO HEAD, A MÉS DE BEIRUT I BEACH HOUSE QUE HI ACTUEN PER SEGON COP.

El cabeza de lista de CDC al Congreso, Francesc Homs, critica la actitud de la CUP, que mantiene su enmienda a la totalidad de los presupuestos. En este sentido, lamenta que no estén cumpliendo el compromiso de estabilidad al que habían llegado con ellos. "Es un golpe bajo al Govern de la Generalitat y un incumplimiento flagrante del compromiso que adquirió la CUP, es decir, sería una actitud menos que seria", subraya (03/06/16).

Gabriel Rufián, el candidato de ERC a las elecciones generales del 26J, ha asegurado este jueves en una entrevista en el Telediario que "el PSOE está lejos de ser un partido que entiende que España es un país de países" en alusión a la última propuesta que ha hecho Pedro Sánchez para Cataluña. Rufián ha insistido en reivindicar la celebración de un referéndum independentista.

El candidato de CDC, Francesc Homs, ha advertido de que se cobrarán "a precio de oro" los votos que obtengan en las próximas elecciones del 26J "porque los van a necesitar si no quieren repetir elecciones" en alusión a que ningún partido obtenga la mayoría suficiente ni pactando con otra formación cuando y necesiten los votos de los nacionalistas. Homs ha sido entrevistado en el Telediario de TVE.

  • Ni deu minuts ha durat l'esperada declaració de Leo Messi al judici per frau fiscal i en el que demanen per ell i el seu pare fins a 22 mesos de presó. El jugador ha volgut deixar molt clar que tenia plena confinaça en la gestió del seu pare.
  • El fiscal demana 5 anys de presó per a Oriol Pujol pel cas de les ITV pels delictes de tràfic d'influències, suborn i falsedat documental.
  • Pel que fa als pressupostos, la CUP rebrà aquesta tarda l'oferta que el govern li fa per intentar que retirin l'esmena a la totalitat als comptes. Els serrells, amb millores en la despesa social, els han tancat aquest matí al Parlament.
  • Bones dades de l'atur a Catalunya. Al mes de maig el nombre de persones sense feina es va reduir de 15. 918, un 3,27% menys respecte a l'abril. Catalunya és la segona comunitat amb un descens més gran i ara el total d'aturats és de 470.000. / La dada ha estat molt ben acollida pel govern en funcions, que ho atribueix a l'apliació d'un programa de mesures serioses i assegura que el descens dona esperança als que encara no han trobat feina.
  • A Gràcia, la calma s'afiança al barri . Fonts municipals asseguren que han augmentat les vies de diàleg directe o a través d'entitats./ Doncs precisament l'actuació dels mossos continua generant polèmica. Si ahir al Parlament Carles Puigdemont i Xavier García Albiol es van creuar acusacions de donar ordres polítiques a la policia , avui el ministre de l'interior en funcions ha exigit al president català que demani disculpes per haver dit que la Policia Nacional actua per interessos polítics.
  • Dani Alves se'n va del Barça. Així ho confirmava aquest migdia el secretari tècnic del Barça, Robert. El lateral brasiler ha comunicat la seva decisió de marxar aquesta mateixa matinada. El club, en canvi, confia en la continuitat de Mascherano.

El Primavera Sound de Barcelona vivió ayer su primera noche de música con un grupo protagonista: Suede. La banda inglesa hoy hace doblete, porque vuelve a actuar. Hoy tocarán su nuevo disco "Night Thoughts" y lo harán detrás de una pantalla mientras se proyecta la película homónima. El descubrimiento de ayer fue Goat: tras máscaras tribales se esconde una banda de un pueblo recóndito de Suecia. El menú de Hoy: LCD Soundsystem, tampe impala, y más de 60 actuaciones.

Leo Messi declararà en les properes hores en el judici en que ell i el seu pare estan acusats de frau fiscal i per qui demanen fins 22 mesos de presó. El jugador ha arribat a primera hora a l'Audiència de Barcelona i l'hem vist assegut al banc dels acusats. Fa tot just uns 20 minuts ha començat a declarar el seu pare. Els jutgen per haver defraudat més de 4 milions d'euros dels drets d'imatge de l'argentí entre 2007 i 2009.

De l'actualitat judicial també destaquem que la fiscalia demanarà 5 anys i dos mesos de presó per Oriol Pujol pel cas de les ITV.

Per primera vegada en sis anys l'atur a Espanya està per sota dels quatre milions. Al maig, els registrats als serveis públics d'ocupació van caure en gairebé 120 mil persones i deixen el total en els 3 milions 891mil. A Catalunya es segueix la mateixa tendència: el mes passat la llista del SOC es va reduir en 15.918 persones i la xifra global és de 470.205.

Pel que fa als pressupostos, el govern enviarà aquesta tarda a la CUP la seva proposta negociadora per intentar que retirin l'esmena a la totalitat als pressupostos. L'oferta inclouria recuperar a la llei d'acompanyament impostos anul·lats pel Constitucional però no hi haurà modificacions en l'IRPF ni en el pagament del deute.

Pel que fa als esports, Dani Alves se'n va del Barça. El secretari tècnic Robert Fernández ha confirmat que el brasiler ja els ha dit que exerceix la clàusula que el permet marxar gratis aquest estiu. Robert en canvi assegura que Mascherano es quedarà i que Neymar vestirà la samarreta blaugrana molts anys.

Suede va ser la gran estrella de la primera nit del Primavera Sound. Milers de persones van omplir el Parc del Fórum per assistir als primers concerts gratuïts del Festival que avui inicia el programa oficial amb nou concert de la banda británica i que també comptarà amb les actuacions de LCD Soundsistem o John Carpenter.

 

L'ATUR CAU AL MAIG. LA XIFRA D'ATURATS A ESPANYA QUEDA PER SOTA DELS 4 MILIONS PER PRIMERA VEGADA DES DEL 2010.

L'ATUR CAU AL MAIG. LA XIFRA D'ATURATS A ESPANYA QUEDA PER SOTA DELS 4 MILIONS PER PRIMERA VEGADA DES DEL 2010.

PRESSUPOSTOS 2016. EL GOVERN PROPOSA A LA CUP RECUPERAR ALGUNS DELS IMPOSTOS ANUL·LATS PEL CONSTITUCIONAL.

ROBERT HO CONFIRMA. DANI ALVES DEIXA EL BARÇA DESPRÉS DE VUIT TEMPORADES.

PRIMAVERA SOUND. MILERS DE PERSONES PARTICIPEN ALS CONCERTS GRATUÏTS DEL FESTIVAL ON AVUI REPETEIX SUEDE.