Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Nova explosió a Fukushima. El govern japonés reconeix una fuga de material radioactiu.

Plans d'evacuació amb persones. Fa més de 20 anys que no se'n fa cap a Catalunya.

Temporal de llevant. Les fortes pluges complica greument la circulació a Girona i Barcelona.

Accident del pèndol del Tibidabo. L'acer utilitzat en els anclatgesno era l'adequat.

El Barça demandarà la COPE. El club considera un greu atemptat a la seva reputació la insinuació de dopatge.

L'alerta que es viu al Japó arran de les fuites radioactives detectades a la central nuclear de Fukushima pot portar a replantejar el futur de les plantes catalanes. Malgrat que les probabilitats que a Catalunya es produeixi un desastre natural semblant al terratràmol del Japó sónmolt petites, els alcaldes d'Ascó i Vandellòs han demanat que es revisin tots els protocols de seguretat de les centrals nuclears que hi ha a Catalunya. Tot plegat en un dimarts en què la pluja ha causat problemes de mobilitat a la ciutat de Barcelona.

El fantasma d'un accident nuclear és ara la màxima preocupació i amenaça que tem el Japó. Un perill que preocupa moltissim a tot el món. Sobre el terreny, mentrestant, "cent-mil" soldats busquen entre les runes amb l'esperança de trobar, encara, supervivents. Però les autoritats parlen ja d'una xifra de morts que pot apropar-se als "10 mil"

La tragèdia del Japó reobre el debat sobre l'energia nuclear.El grup socialista del Parlament Europeu demana que les centrals passin tests de seguretat. Alemanya atura prorrogar la vida de les seves centrals.

Els alcaldes de les poblacions de Tarragona properes al tram de la nacional 340, on al cap de setmana han mort 4 persones, demanen solucions urgents per aquest punt negre. Es creu que una ambigüitat en la senyalització pot induir els conductors a circular per un carril contradirecció

Comença el judici contra la suposada xarxa de corrupció de funcionaris de l'Eixample de Barcelona. L'inspector municipal d'aquest districte nega haver facil·litat llicències a canvi de diners.

El Barça ha emès un comunicat per defensar-se de les insinuacions de dopatge que ha difós la Cadena Cope, suposadament, procedents del Reial Madrid. El club blaugrana exigeix a l'emissora que rectifiqui, mentre que Gerard Piqué ha dit que els que escampen aquests rumors estan jugant amb foc.

Una segona explosió a la central nuclear de Fukushima ha tornat a disparar aquest matí les alarmes al Japó. La deflagració ha fet 11 ferits. Més de 80 mil persones han estat evacuades.Mentrestant la xifra de morts es multiplica després que s'hagin trobat més de 2mil persones mortes a la província de Miyagi. Hi ha problemes d'abastiment als supermercats i milions de cases estan sense llum, aigua i gas

L'alarma nuclear al Japó reobre el debat sobre la seguretat de les centrals nuclears. A Brussel.les, els ministres de medi ambient dels 27 estudien reforçar la seguretat de les seves centrals. Salgado diu que no s'ha de pendre cap decisió precipitada per un cas concret i els ecologistes insisteixen que s'han de tancar perquè la seva perillossitat ha quedat demostrada.

Un de cada quatre catalans i catalanes no tolera la immigració. La meitat considera la immigració com el tercer problema del país, per darrera de l'atur i la situació econòmica i prop del 70% consideren que els immigrants reben tracte de favor. És el que es desprén de l'última enquesta d'estudis d'opinió ..

L'ús excessiu de les noves tecnologies pot perjudicar la salut. De fet, el 30% de les persones que utilitzen l'ordinador a diari pateix alguna patologia física, sobretot dolors musculars... Mals que es poden cronificar i que causen el 35% de les baixes laborals.

El Barça torna a tenir el Madrid a 5 punts després d'empatar a Sevilla. Els blaugrana van fer mèrits per guanyar, però es van topar amb l'àrbitre, que va anul.lar un gol a Messi, i amb el pals. Bojan va avançar l'equip de Guardiola, però Navas va marcar l'un a un.

La meitat dels catalans consideren excessiva la presència d'immigrants i que les lleis que regulen els fluxos migratoris a casa nostra són massa permisives. Són dades que es desprenen d'una enquesta elaborada pel Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat, segons la qual un 25% dels catalans tenen actituds de rebuig cap a les persones immigrades però fins a un 33% es mostren més tolerants.

Explota un segon reactor. La nova deflagració a Fukushima obliga a evacuar 80 mil persones.

El debat de l'energia nuclear. Els ministres de medi ambient de la UE estudien reforçar la seguretat.

Percepció sobre la immigració. Un de cada quatre catalans no tolera la immigració.

Malalties tecnològiques. L'ús abusiu de l'ordinador, el mòbil o la videoconsola pot perjudicar la salut.

El Madrid, a 5 punts. El Barça empata a Sevilla amb arbitratge polèmic de Pérez Lasa i dos xuts al pal.

Dos xocs frontals a Tarragona i Girona porten la tragédia aquest cap de setmana a les carreteres catalanes. L'accident més greu ha estat aquest matí aprop de Tarragona, en un punt negre de la N-340, i ha causat la mort de quatre persones. A Girona va morir un jove de 25 anys la matinada de dissabte en colisionar contra un camiò.

Màxima alerta nuclear al Japó devant el perill d' una nova explosió en la central de Fukoshima, en aquest cas en el reactor numero tres. Mentre s'intenta abaixar la temperatura del reactor els experts aquí asseguren que en cap cas l' incident nuclear sería tan catastrofic com el de Xernobil. L'ultim balanç de victimes del tsunami eleva els morts a més de 1000.

Kyle Minogue sedueix 15.000 incondicionals al Palau Sant Jordi en l'espectacular presentació de "Aphrodita", el concert amb les últimes cançons. Amb escenografia i vestuari inspirats en la Grècia clàssica, la cantant australiana reivindica el lloc més destacat entre les reines del pop.

El Barça, enmig d'una gran expectació, ja ha arribat a Sevilla. Envoltats d'aficionats que no s'han volgut perdre l'oportunitat de veure'ls de ben a prop. Guardiola, això sí, centrat en el partit que els enfrontarà aquesta nit al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla. I és que la victòria d'ahir del Reial Madrid els torna a col·locar a només 4 punts.

És la devastació que ha deixat el terratrèmol més greu de la història del Japó. Gairebé 9 graus a l'escala de Richter. La destrucció és total, els danys incontables. Un moviment de terra gairebvé tan destructiu com el tsunami que ha arrasat la costa nort-est del país. Una onada gegant que ha engolit tot el que ha trobat al seu pas. Pel cap baix hi hauria un miler de morts i també milers de desapareguts.

Moody's qualifica Catalunya com la comunitat espanyola menys solvent. El conseller d'economia de la Generalitat treu importància al fet i diu que hi ha temps per corregir la situació.

El pla renove de pneumàtics del govern aixeca les queixes dels tallers perquè les rodes eficients subvencionades encara no es poden comprar. Això fa que els automobilistes n'ajornin el canvi.

El tècnic del Madrid Jose Mourinho s'ha tornat a queixar del calendari i de les ajudes arbitrals, que diu, rep el Barça i ha amençat de retirar-se de la lluita pel títol. El president Sandro Rosell l'ha respost dient que no li fa gaire cas i que els jugadors i els tècnics blaugrana parlen al camp.

Un devastador terratrèmol ha sacsejat la costa nord-est del Japó... El sisme - de 8,9 graus a l'escala de RICHTER - ha provocat onades gegants que han arrossegat tot el que trobaven al seu pas. Es parla de prop d'una seixantena de víctimes mortals, desenes de desapareguts i nombrosos ferits... El trànsit aeri, ferroviari i per carretera està tallat. Uns 20 països d'Asia, Oceania i Amèrica estan en alerta per la possible arribada d'onades gegants.

L'agència de qualificació Moody's rebaixa la nota de solvència del deute català i considera que Catalunya és la comunitat menys solvent de l'Estat. El conseller d'economia ha tret ferro a aquesta dada. Diu que la situació és heretada i que tenen temps de corregir-la fins el 2013.

La inflació es dispara i els preus arriben al seu punt més alt des d'octubre de 2008. L'encariment del petroli i l'energia en són els principals responsables. L'alça del preu dels aliments, que també ha tingut un gran impacte en aquesta pujada, obliga els consumidors a modificar els seus hàbits a l'hora de comprar.

Utilitzar música, colors, olors i el tacte com a eines terapèutiques. És el que fan a l'hospital Sant Antoni Abad de Vilanova i la Geltrú. Des de fa poc més d'un mes apliquen aquesta teràpia multisensorial a un grup de pacients d'alzheimer que reaccionen molt positivament al tractament.

El Barça prepara el partit de diumenge contra el Sevilla amb tots els jugadors disponibles excepte Puyol i Pedro, que s'han entrenat al marge. Mentrestant, a Madrid Mourinho s'ha tornat a queixar de l'horari del seu partit i de les ajudes arbitrals que, diu, rep el Barça. Els blancs reben demà l'Hèrcules sense Cristiano Ronaldo.

Devastador tsunami al Japó. Prop d'una seixantena de morts

i desenes de ferits i desapareguts.

Deute català. Moody's considera que Catalunya és la comunitat menys solvent de l'Estat.

Els preus pugen al febrer. La inflació se sitúa en el seu nivell

més alt des d'octubre de 2008.

Teràpia multisensorial. Utilitzar músics, colors i olors provoca

reaccions en els malalts d'alzheimer.

Mourinho torna a queixar-se. El Barça visita diumenge el Sevilla

i el Madrid rep demà l'Hèrcules