Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Descomptes del 50 i, fins i tot, del 70% en el primer dia de Rebaixes. Els comerços catalans tiren de grans descomptes per recuperar-se de la mala temporada de primavera. La situació econòmica fa que les famílies s'ho mirim molt més i, per això, calculen que, aquesta campanya, vendran uns 700 milions d'euros; un 10% menys que l'any passat.

Duran Lleida continuarà sent el secretari general de CiU. Els democristians volen evitar, així, un procés d'inestabilitat interna i confirmen el projecte compartit pel dret a decidir. Convergència celebra la decisió i creu que reforça la federació.

La Fiscalia vol que es continui investigant el presumpte espionatge polític del cas Método 3. La petició al jutge arriba dies després que la líder del PP català arribés a un acord amb l'agència per retirar les acusacions a canvi d'una indemnització.

1 de cada 10 joves catalans pateix algún trastorn alimentari, com ara anorèxia o bulímia. L'estiu sempre és un període crític per aquests casos, i per això la Generalitat llença una campanya per combatrel's. Entre les recomanacions, fer, com a mínim, un àpat al dia en família.

La selecció espanyola torna a casa amb el cap cot després de patir una dura derrota contra el Brasil a la final de la Copa Confederacions. La canarinha va passar per sobre de la roja amb una pressió asfixiant i un Neymar que es consolida com a figura mundial i il·lusiona a l'afició del Barça.

Les rebaixes d'estiu han començat oficialment avui, amb descomptes al voltant del cinquanta per cent. Els comerciants creuen que facturaran un deu per cent menys que l'any passat, després d'una primavera amb poques vendes.

Unió i Convergència s'han posat avui d'acord per tancar el debat que enterboleix les relacions entre tots dos. Duran continuarà a la secretaria general de la federació. I els convergents consideren que això cohesiona la federació

Després del Concert per la Llibertat de dissabte, la majoria de forces polítiques s'han tornat a referir al procés sobiranista. El PP i Ciutadans denuncien l'intent de dividir la societat catalana. En canvi, Esquerra i PSC han parlat de la petició formal que Mas farà a Rajoy sobre la consulta.

PUJA EL REBUT DE LA LLUM

La majoria d'usuaris pagaran un 1,2% més a partir d'aquest mes

BAIXA EL ROAMING

Inici de vacances amb telefonia mòbil més barata a la Unió Europea

L'ESPANYOL, D' ESTRENA

Els blanc-i-blaus presenten les equipacions per la nova temporada

Pau Gasol és aquests dies a Catalunya participant en el seu campus... Ell, que ha estat dues vegades campió d'europa amb espanya, no ha volgut perdre l'oportunitat de felicitar l'equip femení de bàsquet, que s'ha penjat la medalla d'or de l'eurobasket.

JOCS DE LA MEDITERRÀNIA

Espanya, quarta al medaller, Tarragona acollirà els de 2017

GREC 2013

El festival que omple Barcelona de teatre, música i circ fins el 31 de juliol

Les rebaixes ja han començat amb descomptes, en molts casos, a partir del 50%... Els comerciants diuen que tenen les botigues plenes però que facturaran menys que l'any passat: el temps que ha fet fins ara NO ha ajudat massa.

Navegar amb el mòbil des de l'estranger és, des d'avui fins un 36% més barat i fer trucades un 17%, gràcies al descens de les tarifes del roaming. La llum, en canvi s'apuja d'un 1,2%, i la fatura s'encarirà un euro de mitjana.

Els centres d'atenció primària canvien els horari des d'avui. Alguns, com a Lleida, tancaran a les 5 de la tarda, tres hores abans per estalviar en personal i recursos. Els sindicats alerten del perill que les urgències dels hospitals es col·lapsin. A les zones de costa s'amplien. A lloret, per exemple, obriran tota la nit.

L'estiu és un moment crític per a les persones predisposades a patir algun transtorn alimentari, com l'anorexia o la bulímia: un problema que afecta gairebé un de cada 10 adolescents catalans. Els experts recorden la importància de fer almenys un àpat en família com a mesura preventiva i insisteixen que es pot superar.

Neymar lidera el Brasil cap el triomf a la Copa Confederacions contra una Espanya que va acabar encaixant tres gols, fallant un penal i amb Piqué expulsat. El nou futbolista del Barça va marcar un gol, va participar a dos més i va ser escollit millor jugador de la final.

Les rebaixes ja han començat amb descomptes a partir del 50%. ES VENDRÀ MÉS, PERÔ ELS GUANYS SERAN MENORS.

Baixa el "roaming". L'ELECTRICITAT S'APUJA UN 1,2%.

Canvis d'horari als CAPS. UNS L'ALLARGUEN I ALTRES L'ESCURCEN.

Trastorns alimentaris. MENJAR EN FAMÍLIA REDUEIX EL RISC.

Neymar aixafa Espanya. BRASIL GUANYA LA COPA CONFEDERACIONS.

En Barcelona, en el Camp Nou, se está celebrando el llamado Concierto por la Libertad. Lo organizan entidades sociales favorables a la consulta por la independencia. Un acto que apoyan CiU, Esquerra Republicana e Iniciativa per Cataluña y al que también asiste, Ángel Pons, una amplia representación del gobierno catalán.

En Barcelona se ha clausurado la novena edición de "Gamelab", una de las ferias internacionales de videojuegos más importantes. En esta edición han participado un 20% más de empresas que en 2012. Y es que la industria del videojuego está en plena expansión. En nuestro país genera tres mil puestos de trabajo directos, factura cerca de dos mil millones de euros y crea productos punteros a escala mundial.

Las mejores creaciones en diseño arquitectónico, industrial, gráfico o publicitario del momento, muchas de ellas premiadas, por su innovación y calidad. En el FADFEST nos quieren hacer ver que detrás de todo diseño hay un autor y que cada objeto se concibe con una idea.

El govern espanyol ha aprovat el sostre de despesa que servirà per elaborar els Pressupostos del 2014. Són una mica més de de 33mil milions d'euros. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha explicat que els càlculs s'han fet tenint en compte que l'any vinent, segons que ha dit, Espanya estarà en el camí del creixement... El ministre també ha confirmat que treballen en les balances fiscals. Aquest serà un element, diu, útil i clarificador en les negociacions del nou model de finançament i del dèficit autonòmic per a cada territori.

El conseller d'economia confirma que Catalunya podrà tenir un objectiu de dèficit superior a l'1,3% acorat ahir en el consell de política fiscal. Mas-Colell espera que, una vegada hagin pactat la xifra definitiva, la Generalitat podrà presentar els pressupostos.

La Reina Sofia visita la Vall d'Aran per mostrar el suport de la Casa Reial després de les riuades. El síndic demana a la reina que faci saber arreu que la Vall ja es prepara per acollir tothom que els vulgui visitar.

Avui ha començat la primera gran operació sortida de l'estiu amb una previsió de 5 milions de cotxes a les carreteres espanyoles... A l'aeroport del Prat també esperen un cap de setmana amb molta mobilitat. Només avui tenen previstos 900 vols.

El fins ara entrenador del Girona, Joan Francesc Ferrer 'Rubi' s'incorpora al Barça com a assitent de Tito Vilanova. Ha signat per una temporada més una altra opcional. El president de l'Espanyol, de la seva banda, ha expressat el seu malestar amb el club blaugrana per la manera com se'ls han endut 5 jugadors del planter.

Calculant les balances fiscals

El conseller Mas-Colell celebra que Hisenda estigui calculant les balances fiscals. Però no sap quin mètode empra ni quan les publicarà. En dues o tres setmanes el govern espera conéixer quin serà el sostre del dèficit per Catalunya

9,9 és la millor nota a Catalunya

La nota més alta de la selectivitat a Catalunya ha estat un 9,9 i l'ha tret una estudiant de Girona. En total, 219 alumnes catalans han obtingut un excel·lent. A partir d'avui es poden consultar les notes a internet.

BALANCES FISCALS

Mas-Colell celebra que Hisenda les calculi però no sap amb quin mètode

L'endemà de la reunió del ministre d'Hisenda , Cristóbal Montoro, amb les comunitats autònomes, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, s'ha mostrat convençut que en dues o tres setmanes es tancarà la xifra concreta de l'objectiu de dèficit per Catalunya, i que serà superior a l'1,3%. Per això, el conseller veu molt probable que pugui haver pressupostos aquest any. Mas-Collel també ha avançat que el Ministeri està calculant les balances fiscals de Catalunya i ho ha qualificat de bona notícia.

Mentre, l'absència del PSC a la reunió del Pacte pel Dret a Decidir continua portant cua... A UDC confien en poder convèncer els socialistes perquè s'hi sumin... Pere Navarro, però, diu que no es tracta d'adherir-se, sinò d'arribar a acords.

NOTES SELECTIVITAT

219 estudiants amb un excel·lent rebran un guardó de la Generalitat

I ja es poden consultar les notes de la Selectivitat. De moment, la secretaria d'universitats ha fet públic que 219 alumnes catalans han obtingut un excel·lent i rebran un guardó de la Generalitat. La nota més alta ha estat un 9,9 i l'ha tret una estudiant de l'Institut Montilivi de Girona. Cal recordar que els alumnes que ho vulguin podran repetir l'examen de matemàtiques que tenia un error.

PORTAL ACCESNET, ENTRE DILLUNS I DIMARTS

Per fer-ho s'hauran d'insciure al portal ACCESNET entre dilluns i dimarts de la setmana vinent. Aquests estudiants per tant, coneixeran les notes definitives més tard.

La primera operació sortida de les vacances d'estiu comença avui... Seran dies de de molt moviment a les estacions de tren i, també, als aeroports.

I a la Vall d'Aran, la Reina ha visitat les zones més afectades per les riuades de la setmana passada. El Síndic ha agraït la visita i li ha demanat que transmeti que la Vall està en condicions de rebre tothom. La visita l'ha seguit Judit Huerta...

PARLAMENT DE CATALUNYA, AVUI

El periodista Ramon Colom rep el premi Miramar d'Honor d'enguany

El Parlament ha acollit, aquest migdia, l'entrega dels Premis Miramar a la creativitat audiovisual que atorga el consell assessor d'aquesta casa, RTVE a Catalunya.

El periodista Ramon Colom ha rebut el premi d'honor per la seva trajectòria, de més de 40 anys. Una carrera que va començar a Radio España a Barcelona i després a Televisió Espanyola. Els premis Miramar també han destingit la feina de molts estudiants en les categories de ràdio i televisió. Un reconeixement dotat amb 2mil euros i una estada de pràctiques a Ràdio Televisió Espanyola.

L'actualitat blaugrana passa avui per RUBI que s'ha acomiadat del Girona i ha confirmat que ha fitxat pel Barça. Ara, falta saber quin càrrec ocuparà a l'estaff de Tito Vilanova... I, des del Senegal, LEO MESSI ha dit que espera continuar aspirant a tot, malgrat que el BAYERN, amb Guardiola, serà més fort.

COLLET FA BALANÇ

L'Espanyol indignat amb el Barça pel "robatori" de jugadors del planter

El president de l'Espanyol, Joan Collet, ha fet balanç de la temporada i dels seus primers 7 mesos de mandat. Collet ha reconegut que aquest balanç no és del tot positiu, però s'ha mostrat satisfet amb la tasca dels nous consellers. El president però ha aprofitat per atacar durament al Barça per fitxar, sense acord, jugadors del futbol base blanc-i-blau. Collet no s'ha mossegat la llengua i ha arribat a parlar de robatori.

GRAN PREMI D'HOLANDA

Lorenzo l'han operat de man¡tinada i Márquez ha caigut aquest matí

el Gran Premi d'Holanda de Motociclisme està sent d'allò més accidentat. Aquest matí, ha caigut Marc Márquez i s'ha trencat 2 dits, un a la mà i un altre al peu; tot i així, s'espera que demà pugui còrrer.

També hi vol ser Jorge Lorenzo que ja ha tornat a Holanda després que, aquesta matinada, l'hagin operat, a Barcelona, de la fractura que es va fer a la clavícula, ahir, als entrenaments lliures... Ell vol còrrer demà i ara falta que els metges del circuit diguin si li permeten...

BARCELONA, ANIT

Rafael Amargo i Iñaki Márquez obren el Festival Flamenc d'Estiu

Rafael Amargo i Iñaki Márquez van obrir, anit, una nova edició del Festival Flamenc d'Estiu a Barcelona. Hi van presentar la seva "Litúrgia Flamenca" acompanyats de Flamencs catalans. Aquest festival és el més antic de Catalunya, amb més de 14 edicions. El seu objectiu és apropar el flamenc als ciutadans i promocionar artistes catalans. És el cas de la cantaora Alba Carmona que també va actuar ahir.

El govern central està calculant les balances fiscals de les comunitats autònomes. Així ho han confirmat, avui, tant la Generalitat com el ministeri d'Hisenda... De fet, el ministre Montoro ja li ho va dir al conseller Mas-Colell, ahir, al Consell de Política Fiscal. Per Mas-Colell és una bona notícia, tot i que desconeix com es farà el càlcul. Pel que fa a l'objectiu de dèficit per Catalunya diu que se sabrà aquest mes i que podrà superar l'1,3%.

Comença la primera operació sortida de les vacances d'estiu. A l'aeroport, reforcen els vols, sobretot a les illes... i RENFE augmenta un 10% les places de llarga distància. On hi ha més demanda és al corredor mediterrani i cap el sud. A les carreteres espanyoles, entre avui i dilluns, s'esperen 5 milions de desplaçaments de llarg recorregut.

La Reina Sofia visita les zones més castigades per les riuades de la setmana passada a la Vall d'Aran. Alguns veïns es queixen que les asseguradores encara no han avaluat els danys a casa seva... A l'N-230 i a la C-28 es continua cirulant amb pas alternatiu.

Pujar i baixar escales per parlar cara a cara en comptes d'enviar missatges o fer reunions a peu dret. Són petites accions que augmenten l'activitat física a la feina, milloren el nostre benestar i, fins i tot, ens ajuden a perdre algun centímetre. Són les conclusions d'un estudi coordinat per la Universitat de Vic.

La selecció espanyola jugarà diumenge a Maracanà la final de la Copa confederacions contra el Brasil. L'equip de Del Bosque va eliminar Itàlia en una tanda de penals interminable. Bonucci va fallar el setè xut dels italians i tot seguit Navas va sentenciar el triomf espanyol.

L'objectiu de dèficit per a Catalunya podrà superar l'1,3% i hi haurà pressupostos. CONSELL DE POLÍTICA FISCAL.

Arriben les vacances. MÉS OFERTA DE TREN I AVIÓ.

La Reina, a la Vall d'Aran. CONTINUEN LES OBRES DE RECONSTRUCCIÓ.

Comptant passes. MÉS ACTIVITAT FÍSICA AMB PETITS CANVIS.

Final Espanya-Brasil. LA SELECCIÓ ELIMINA ITÀLIA ALS PENALS.

Aquest migdia s'han lliurat al Parlament els Premis Miramar a la creativitat audovisual que atorga el consell assessor de Radio Televisió Espanyola a Catalunya. El periodista Ramon Colom ha rebut el premi d'honor per la seva trajectòria de més de 40 anys al sector. Una carrera que va començar a Radio España a Barcelona i després a Televisió Espanyola. Els premis Miramar també han destingit la feina de molts estudiants en les categories de ràdio i televisió. Un reconeixement dotat amb 2000 euros i una estada de pràctiques a Ràdio Televisió Espanyola.

La reunió del Consell de Política Fiscal i Financera ha acabat fa poca estona... Com era previst, el ministre Montoro ha confirmat que les autonomies tindran un objectiu global de dèficit de l'1,3%... A la propera reunió es concretarà com queda per a cada comunitat en concret... El conseller Mas-Colell ha lamentat que no s'hagi tancat el tema avui mateix i ha tornat a reclamar un terç del que Europa premet a l'Estat.

Artur Mas formalitzarà la petició de la consulta a Mariano Rajoy al juliol. El president de la Generalitat vol exhaurir tots els mecanismes de diàleg i negociació amb l'Estat. La líder del PP català l'adverteix que Rajoy no pot autoritzar una consulta que titlla d'il·legal.

El ministre Wert manté el 6,5 com a nota mínima per accedir a una beca universitària. En canvi, sí ha rebaixat la nota per tenir la matrícula de franc: serà un 5 i mig.

El nombre de turistes russos creix cada any i, per primera vegada, són els més nombrosos a la Costa Daurada. Per atendre'ls millor, a Salou, l'ajuntament ofereix un curs de rus als policies locals.

Els advocats de Leo Messi negocien amb Fiscalia la regularització de les quantitats per drets d'imatge no declarades entre el 2007 i el 2009. Tenen dos mesos de marge per aconseguir evitar el judici per frau fiscal.