Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El ministro de Fomento, José Luis Ábalos, ha evitado este martes garantizar la celebración del Consejo de Ministros previsto el próximo 21 de diciembre en Barcelona. "Hay que valorar si las cosas que se hacen para bien consiguen un resultado positivo, lo que el Gobierno siempre debe preservar es la convivencia", ha reflexionado.

En un desayuno organizado por el diario 'El Economista', Ábalos ha precisado que hablaba a título personal y ha aclarado que el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, no había planteado aún la posibilidad de cancelar esta reunión en Barcelona ante las protestas anticipadas por los Comités de Defensa de la República.

En plena crisi institucional per les càrregues dels mossos dijous passat a Girona i Terrassa, avui el conseller d'Interior ha fet costat als agents i ha reconegut que s'havien fet declaracions errònies. Buch ha reunit aquest matí els comandaments del cos a la seu central de Sabadell per calmar els ànims i transmetre'ls que l'actuació dels agents va ser correcta i que si hi ha canvis en l'estructura del cos serà per decisió interna. El conseller ha reafirmat que la seva prioritat és mantaneir el cos al marge del debat polític.

La vicepresidenta Calvo ha anunciat que l'executiu de Sánchez prendrà mesures per impedir que es repeteixin els talls i l'aixecada de barreres d'ahir a les autopistes catalanes per part dels CDR's. També ha estat molt crítica amb l'aposta per la via eslovena del president Torra, a qui ha titllat d'irresponsable. Les paraules de Torra continuen aixecant polseguera...i avui hem sentit per primera vegada l'opinió del soci de govern. Esquerra diu que el seu mirall per assolir la independència és Escòcia, NO Eslovènia. / Dures rèpliques a Torra també des de l'oposició. 

Oriol Pujol ha demanat canviar l'ingrés a la presó per treballs per la comunitat, en la vista pel cas ITV, que s'ha celebrat aquest matí a l'Audiència de Barcelona./ La producció de la marihuana ha anat creixent en els últims anys. Cada quilo pot triplicar el preu si s'exporta al nord d'Europa. De tota la droga que s'incauta a Espanya gairebé la meitat es produeix a Catalunya, on cada setmana hi ha, com a mínim, una operació policial./ I els examinadors de trànsit han tornat avui a la vaga fins al dia 21

A la Lliga de futbol, el Girona es pot col·locar avui cinquè si treu un bon resultat de San Mamés./ Després de golejar l'Espanyol al derbi, aquesta tarda els blaugrana començaran a preparar el partit de demà contra el Tottenham

Un dels últims descobriments del pop francès, JAIN, torna a Barcelona a presentar el seu nou disc quan encara paeix l'èxit del seu àlbum de debut.

Los socios de gobierno del presidente catalán Quim Torra en la Generalitat, PDeCAT y ERC, se han desmarcado del llamamiento a alcanzar la independencia por la "vía -unilateral- eslovena" y han apostado por la vía escocesa. El presidente del Parlament, Roger Torrent (ERC), ha defendido en su lugar la vía escocesa hacia la independencia -la de un referéndum pactado como el que hubo en Escocia- porque es la que aporta "una solución democrática al conflicto".

Les paraules del president de la Generalitat apel·lant a la via eslovena per aconseguir la independència de Catalunya continuen aixecant polseguera...Avui hem sentit per primera vegada l'opinió del soci de govern sobre la proposta de Torra. I els seus dirigents ho tenen clar: el seu mirall és Escòcia, NO Eslovènia./ Fa uns minuts s'ha acabat la reunió entre el conseller d'Interior i els comissaris. Miquel Buch ha fet costat als agents després de les càrregues policials del dijous passat a Girona i Terrassa. Vanesa Benedicto.

El lider muncipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz ha anuncait avui que no repetirà com a candidat en les properes eleccions muncipals./ En la vista que s'ha celebrat aquest matí a l'Audiència de Barcelona pel cas de les ITV's, Oriol Pujol ha demanat a la jutgessa poder substituir la pena de presó de 2 anys i mig per feines en benefici de la comunitat

La plataforma ciutadana Marea Blanca s'ha manifestat aquest migdia al centre de Barcelona dins d' una jornada estatal de lluita contra les llargues llistes despera i la manca de recursos per a l'atenció primària./ Reunió, aquest migdia a Barcelona, del que es coneix com la Taula estratègica del corredor del Mediterrani./ La producció de la marihuana ha anat creixent en els últims anys. Cada quilo pot triplicar el preu si s'exporta al nord d'Europa. De tota la droga que s'incauta a Espanya gairebé la meitat es produeix a Catalunya, on cada setmana hi ha, com a mínim, una operació policial.

El fòssil de vaca marina que van trobar fa dos anys i mig incrustat a les llambordes d'un carrer de Girona té uns 40 milions d'anys i això el converteix en un dels més antics del món./ L'associació Pulseras Candela, que ha aconseguit prop de dos milions d'euros per la investigació del càncer infantil i Marc Buxaderas, un artista amb paralisi cerebral són dos dels guanyadors dels Premis Solidaris ONCE que es lliuren aquesta tarda a Barcelona.

Organització impecable a Madrid per una final més emotiva que ben jugada i que no serà recordada pel futbol que River i Boca van mostrar a Chamartín. Els sentiments a flor de pell i un River que va treure profit del joc del Boca./ Qui es pot col·locar avui cinquè és el Girona. Els d'Eusebio han arribat a Bilbao aquest migdia per enfrontar-se a l'Athletic./ El Reus va donar la campanada guanyant el líder de la Segona Divisió a domicili, però els problemes roig-i-negres no s'han acabat

El sector editorial recupera la bona salut. I creix per 5è any consecutiu. La venda del llibre general augmentarà un 2% enguany

La via eslovena: ERC se'n desmarca i reclama un camí pacífic i majoritari a l'estil escocés

Actuació dels mossos: l'executiu de Sànchez anuncia que prendrà mesures respecte els talls de carreteres dels CDR

Cas ITV: Oriol Pujol demana a l'audiència de barcelona que li canviïn la pena de presó per treballs socials

Creix el negoci: es triplica la producció de marihuana a Catalunya, i s'incrementen els preus

I avui, Athletic-Girona; River Plate guanya la Libertadores contra Boca Juniors en una final sense incidents

Activistas de los Comités de Defensa de la República (CDR) se han concentrado, de forma simultánea, en varios peajes de autopistas y autovías de Cataluña y han levantado las barreras durante varias horas, coincidiendo con las horas centrales de la operación retorno por el puente de la Constitución.

El govern es tanca i manté, encara ara, en secret, la reunió anunciada entre el president i el conseller d'Interior per abordar la crisi al departament. Des de la Generalitat s'anuncien canvis als Mossos, mentre creixen les pressions per destituir Buch. Els anticapitalistes i antifeixistes, pel que consideren una traició en les càrregues policials. Els cos dels Mossos, pel qüestionament que els fa la seva direcció política.

En aquest context, els CDR van tornar a posar a prova el govern ahir. 15 hores de tall de trànsit a l'autopista AP7, que avui ja ha tornat a la normalitat. A unes hores de l'operació tornada del pont de la Puríssima la protesta va acabar amb una negociació entre policia i manifestants. en paral·lel, Torra insistia en apel·lar a la via eslovena per Catalunya, el que li ha suposat forces critiques pel component bèl·lic que va tenir.

Regalar llibres per Nadal és una tendència que va a l'alça, sobretot, per als més petits de la casa. Editors de llibres infantils i juvenils expliquen que la campanya de Nadal ja representa el 30% de les seves vendes.

Els musicals estan en auge. L'oferta a Barcelona copa les cartelleres. I és que el gènere supera la crisi del sector, que l'any passat va perdre 239.000 espectadors.

Leo Messi va ser decisiu en la contundent victòria del Barça - per 0 a 4 - al camp de l'Espanyol. L'argentí va estar espectacular fent un doblet. Els dos gols els va anotar de falta. A més, el 10 blaugrana va donar l'assistència a Dembelè per fer el segon. El tercer el va marcar Suárez.