Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La comisión de investigación sobre la aplicación del artículo 155 de la Constitución ha aprobado este martes las comparecencias del actual presidente del Gobierno y del anterior, Pedro Sánchez y Mariano Rajoy, así como de la mayoría de procesados independentistas, entre ellos Carles Puigdemont y Oriol Junqueras.

Vaga de fam: El govern espanyol defensa la feina del Tribunal Constitucional. Forn i Rull s'afegeixen a la protesta

Comissió del 155: El Parlament demana les compareixences de Rajoy, Sánchez, Puigdemont i Junqueras

Negociació pels pressupostos: El Govern manté el rebuig als comptes de Pedro Sánchez

Manuel Valls: Crits, xiulades i insults contra el candidat a l'alcaldia de Barcelona en un acte polític

Monarquia o república: El col·lectiu "fora el borbó" organitza un referèndum als campus de la UB i la UP

Possible negligència: Salut investiga la mort d'una dona a l'hospital de Palamós que va estar set hores a urgències

Menys cesàries: Un coixí creat per una llevadora de Vall d'Hebron facilita el part millorant la posició de la mare

L'espai de la Model: L'ajuntament de Barcelona preveu fer-hi equipaments, pisos públics i un gran espai verd

Operació antidroga: La Guàrdia Civil desarticula una banda que introduïa cocaïna des del Port de Barcelona

Dol per Núñez: el camp nou habilita un espai d'homenatge per a l'expresident del FC Barcelona

Pilota d'or Modric agafa el relleu de Cristiano i Messi als premis al millor futbolista del món

Dol per Núñez: El Camp Nou habilita un espai d'homenatge per a l'expresident del FC Barcelona

Vaga de fam: El govern espanyol defensa la feina del Tribunal Constitucional. Forn i Rull s'afegeixen a la protesta

Menys cesàries: Un coixí creat per una llevadora de Vall d'Hebron facilita el part millorant la posició de la mare

L'espai de la Model: L'ajuntament de Barcelona preveu fer-hi equipaments, pisos públics i un gran espai verd

A Andalusia ha començat el joc dels pactes. PP i Ciutadans pugnen per la presidència, mentre al PSOE no li surten els números. Susana Díaz obrirà diàleg amb les forces constitucionalistes, per barra el pas a l'ultradreta de VOX.... La formació de govern serà complicada, i els efectes arribaran també a la política espanyola: populars i ciutadans reclamen eleccions anticipades a Pedro Sánchez, però el president del govern inisteix que s'ha de plantar cara a la irrupció de VOX, el partit d'extrema dreta que aspita també a estar present al Parlament de Catalunya.

Els partits independentistes mostren la seva preocupació per l'auge de l'extrema dreta i el perill que pugui arribar al Congrés dels Diputats. Junts per Catalunya, esquerra i la CUP responsabilitzen a PP, Ciutadans PSOE de l'ascens de VOX

Mentrestant, el TRibunal Constitucional justifica la lentitud pels recursos dels presos independentistes per la "complexitat" de la causa./ Precisament a aquesta qüestió s'ha referit el president de la Generalitat, Quim Torra, que aquest migdia ha visitat Jordi Sànchez i Jordi Turull en el seu tercer dia de vaga de fam. Torra denuncia que le Constitucional actua de manera política i NO jurídica

A La Jonquera, llargues cues de camions han dificultat des d'anit la circulació a l'AP-7 en sentit nord. El motiu són les protestes dels armilles grogues, a França, per l'increment del preu dels carburants i la pèrdua de poder adquisitiu. Després d'hores de col·lapse la situació es va normalitzant.

La linia R4 de Rodalies, a l'altura de Vacarisses, reobrirà en els dos sentits de la marxa el proper 22 de desembre.

I des d'aquesta tarda es pot demanar a l'Agència Tributària la devolució de l'IRPF abonat per les prestacions de maternitat i paternitat.

Comencen a produir-se les mostres de condol per la mort avui de l'expresident del Barça, Josep Lluis Nuñez, als 87 anys. El club encara no ha especificat quins actes de record hi haurà, però ja el qualifica de figura clau en la història contemporania del Barça./ Mentrestant el Barça ha recuperat el primer lloc a la Lliga després de l'empat del Sevilla a Vitòria i d'imposar-se al Vila-real al Camp Nou./ Els d'Eusebio van empatar a 1 davant l'Atlètic de Madrid i aixó que un autogol de Ramalho a les acaballes els va impedir sumar els tres punts

En plena gira mundial del seu 40è aniversari, els UB40 actuen avui a Barcelona en el marc del Festival del Mil·leni

Tomb a Andalusia: Moviments dels partits de dreta després que el PSOE hagi obtingut els seus pitjors resultats

Torra a Lledoners: Visita Jordi Turull i Jordi Sànchez en el tercer dia de la vaga de fam

Reunió amb Puigdemont: Junts per Catalunya i Esquerra qualifiquen de positiva la cimera independentista a Brussel·les

Acció de protesta: Els CDR llencen fems i brossa a les entrades dels jutjats

Devolució maternitat: A partir d'aquesta tarda ja es podrà demanar l'IRPF dels nens nascuts des del 2014

Armilles grogues: Camions aturats i cues quilomètriques a l'AP7 per la protesta dels armilles grogues

Autobusos elèctrics: L'H16 és la primera línia de Barcelona que tindrà tots els vehicles elèctrics

Dia de la discapacitat: Una flashmob recorda que només un 23% de les persones amb discapacitat tenen feina

Festa "rave" a Subirats: L'ajuntament imposarà sancions per ocupació il·legal dels carrers als organitzadors

El Girona, amunt: La masia, protagonista en la recuperació del Lideratge del Barça davant del Vila-real (2-0)

Tomb a Andalusia: Moviments dels partits de dreta després que el PSOE hagi obtingut els seus pitjors resultats

Torra a Lledoners: Visita Jordi Turull i Jordi Sànchez en el tercer dia de la vaga de fam

Devolució maternitat: A partir d'aquesta tarda ja es podrà demanar l'IRPF dels nens nascuts des del 2014

Armilles grogues: Camions aturats i cues quilomètriques a l'AP7 per la protesta dels armilles grogues

El Girona, amunt: La masia, protagonista en la recuperació del Lideratge del Barça davant del Vila-real (2-0)

Segon dia de la vaga de fam de Jordi Turull i Jordi Sànchez. El suport ciutadà s'ha repetit, avui, a les portes de la presó de Lledoners i, també, al centre de Barcelona. Cada vegada, sumen més adhesions a internet.

Més de 135.000 persones han passat aquest cap de setmana pel Barcelona Games World, al recinte firal de Gran Via. Dies en què els aficionats als videojocs han pogut provar noves tecnologies del sector que mira cap a la realitat virtual.

4.000 motoristes s'han concentrat aquest matí a Barcelona en protesta per les restriccions de circulació que, a partir d'aquest mes, s'aplicarà, també, a les motos. En episodis de molta contaminació, les motos amb matriculació anterior al 2003 no podran circular per les zones de baixes emissions.

A Blanes, els alumnes de 10 escoles aprenen a reaccionar davant una aturada cardíaca. Una iniciativa dels professionals de l'Hospital de Blanes, que expliquen que, els primers 5 minuts d'una emergència d'aquestes característiques són clau. Per això, volen ampliar la formació a totes les escoles.

A l'Eurocopa de futbol masculí del 2020, Espanya se les haurà, al seu grup, amb Noruega, Suècia, les Illes Feroe, Rumania i Malta. És el resultat del sorteig que s'ha celebrat aquest migdia.

A la Lliga, el Barça rep el Vila-Real aquesta tarda amb uns objectius ben clars: oblidar-se de les baixes i fer un pas endavant per recuperar el lideratge.

Jordi Sànchez i Jordi Turull inicien una vaga de fam indefinida. Ho fan en protesta pel que consideren un bloqueig intencionat del Tribunal Constitucional. Asseguren que allarga la resolució dels seus recursos per impedir-los recórrer a la justícia europea.

Generalitat i Govern han reaccionat a l'anunci de la vaga de fam. Quim Torra se solidaritza amb els polítics empresonats i acusa els tribunals espanyols d'estar polititzats. El ministre de Foment, José Luís Ábalos assegura que la justícia espanyola és garantista.

La sida mata 1 milió de persones l'any. A Catalunya, prop de 32.000 persones pateixen aqeusta malaltia i s'estima que un 12% desconeix ser-ne portador. En parlem en el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida.

El Gran Recapte d'Aliments continua la seva marató per recollir el màxim de kilos de menjar. La organització demana, sobretot, oli, llegum cuit, conserves de peix i llet. Més de 27.000 voluntaris treballen en 2.500 punts de recollida.

Girona i Barça preparen les visites de demà de l'Atlètic de Madrid i del Vila-Real, respectivament. L'Espanyol juga, a la tarda, al camp del Getafe.

Les persones afectades pel VIH s'enfronten a prejudicis i estigmes que, tot sovint, afecten la seva vida social i laboral. A L'Informatiu hem parlat amb el Jordi, una persona que ha comunicat a la seva empresa que és portador del virus i que espera que el seu cas sigui un exemple a seguir.