Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Escena MOLT TENSA la que s'ha viscut aquest matí al Congrés... entre el ministre Borrell i el republicà Rufián, que ha acabat amb l'explusió de l'hemicicle i una dura esbroncada de la presidenta de la Cambra als diputats. Rufián havia qualificat d'indigne al ministre, que al seu torn l'ha acusat d'abocar serradures i fems. L'agre intercanvi de retrets ha derivat en una cridòria general que la presidenta intentava tallar mentre tots els diputats d'Esquerra abandonaven la cambra en solidaritat amb Rufián. Josep Borrell ha acusat el diputat d'Esquerra, Jordi Salvador, d'haver-lo ESCOPIT.

El president de la cambra, Roger Torrent, havia demanat als grups que aparquessin els insults... i no hi hagut desqualificacions com les d'altres dies.  Torra ha titllat de "devastada" la cúpula del poder judicial...

I a Terrassa, les seus del PDECAT, Esquerra, Terrassa en Comú i l'ANC s'han despertat així... amb pintura groga a les portes... 

Castellbell i el Vilar ha recordat aquest migdia, amb un minut de silenci la víctima mortal en l'accident del tren de Vacarisses d'ahir, veí de la població./ Al lloc de l'accident continuen les tasques per treure el tren accidentat de la via... Unes feines que van per llarg i que es fa paral·lelament a la investigació policial que hi ha en marxa per saber-ne les causes.

L'Hospital clínic de Barcelona és el centre de referència a Catalunya en l'atenció a víctimes d'agressió sexual... Les xifres que ha donat avui són, si més no, preocupants... Calculen que quan acabi l'any hauran atès un trenta per cent més de dones que l'any passat...

El Barça ha començat a recuperar efectius de cara a la visita de dissabte al camp de l'Atlètic de Madrid./ Mentrestant, Espanyol i Girona continuen preparant el derbi català de diumenge. 

La Sala Apolo de Barcelona s'omplirà avui de ritmes africans amb l'actuació de FEMI KUTI, el músic més destacat del moviment "afrobeat"

Tensió màxima: Un intercanvi de retrets entre Borrell i Rufián al Congrés acaba amb l'expulsió del diputat d'ERC i un gest de Salvador provoca la polèmica

Sessió de control: Es desenvolupa amb normalitat i Torra veu la cúpula judicial "devastada"

Accident de tren: La jutgessa demana investigar els antecedents i els ajuntaments s'uneixen per demanar millores. A Castellbell i el Vilar, d'on era la víctima, han convocat dos dies de dol

Cara i creu de la pluja: Els aiguats deixen conreus malmesos i els pantans a més del 90% gràcies a les pluges d’aquesta tardor

Agressions sexuals: Pugen un 33% les ateses al Clínic i el 91,5% de les víctimes són dones

Protesta dels Mossos: Adverteixen que no hi ha prou agents per garantir la seguretat a la Sagrada Família

Aeroport de Reus: El simulacre d'accident aeri incorpora un coordinador d'emergències que fins ara no existia

Doblet d'Arturo Vidal: El Barça recupera internacionals de cara al partit de dissabte al camp de l’Atlètic de Madrid

Tensió màxima: Un intercanvi de retrets entre Borrell i Rufián al Congrés acaba amb l'expulsió del diputat d'ERC

Accident de tren: La jutgessa demana investigar els antecedents i els ajuntaments s'uneixen per demanar millores

Cara i creu de la pluja: Els aiguats deixen conreus malmesos i els pantans a més del 90%

Agressions sexuals: Pugen un 33% les ateses al Clínic i el 91,5% de les víctimes són dones

Doblet d'Arturo Vidal: El Barça recupera internacionals de cara al partit de dissabte al camp de l’Atlètic de Madrid

ACCIDENT A RENFE
1 MORT I UNA CINQUANTENA DE FERITS LLEUS PER UN DESPRENIMENT A LA LÍNIA R4, A VACARISSES
Una persona morta i una cinquantena ferides lleus com a conseqüència de l'accident d'un tren de la R4 de Rodalies a Vacarisses, aquest matí.. El tren hauria descarrilat per culpa d'un despreniment de terra i pedres... Les tasques dels equips d'emergència han estat complicades perquè ha passat al fons d'un barranc, en una zona de difícil accés...
Renfe i Adif han obert una investigació i el gestor de la infraestructura assegura que ahir mateix els tècnics van revisar aquest tram de via i que no van detectar cap anomalia...

RENOVACIÓ AL SUPREM
MARCHENA RENUNCIA A PRESIDIR-LO I ES TRENCA EL PACTE PSOE-PP
El magistrat Manuel Marchena renuncia a presidir el Tribunal Suprem per preservar, diu, la seva independència... BETA i es desvincula del pacte entre PP i PSOE per la renovació de la cúpula judicial. Els dos partits s'han intercanviat retrets i els populars donen per trencada la negociació. De la seva banda, Marchena, que torna a presidir el tribunal de la causa del procés, ara l'han recusat els polítics independentistes a la presó perquè el consideren imparcial.

BARALLA AL RAVAL
FERIT PER ARMA BLANCA UN MENOR QUE MALVIU ALS JARDINS DE SANT PAU DE BARCELONA
Un noi de 17 anys, ferit per arma blanca en una baralla al Raval. Va passar anit, i la Guàrdia Urbana ha detingut tres persones. El jove ferit és un dels menors que malviu en un campament als jardins de Sant pau, darrera de la comissaria dels Mossos de Ciutat Vella.

AVUI, FRANÇA-URUGUAI
COUTINHO S'INCORPORA ALS ENTRENAMENTS I PODRIA ESTAR A PUNT PER DISSABTE AL METROPOLITANO
Coutinho s'incorpora als entrenaments d'un Barça encara sense alguns internacionals, per preparar la visita de dissabte al camp de l'Atlètic de Madrid. El brasiler podria entrar a una convocatòria a la que es desconeix si hi haurà Dembelé. El francès s'enfronta avui a l'Uruguai de Luis Suárez, que li reclama més professionalitat.

Accident a renfe
1 mort i una cinquantena de ferits lleus per un despreniment a la línia r4, a Vacarisses

Renovació al suprem
Marchena renuncia a presidir-lo i es trenca el pacte PSOE-PP

Baralla al Raval
Ferit per arma blanca un menor que malviu als jardins de Sant Pau De Barcelona

Avui, França-Uruguai
Coutinho s'incorpora als entrenaments i podria estar a punt per dissabte al metropolitano

Una persona ha muerto y 44 están heridas leves al descarrilar un tren de cercanías a su paso cerca por la localidad de Vacarisses, en Barcelona, debido a "un deslizamiento de tierra", según ha informado Protección Civil.

El accidente se ha producido en un tren de la línea R4 que circula entre Manresa-Sant Vicenç de Calders en el que viajaban 131 personas que ya han sido evacuadas, en una área cercana a un barranco.

Una persona ha muerto y seis se encuentran heridas leves al descarrilar un tren de cercanías a las 06:15h a su paso cerca por la localidad de Vacarisses, en Barcelona, debido a "un deslizamiento de tierra", según ha informado Protección Civil.

El accidente se ha producido en un tren de la línea R4 que circula entre Manresa-Sant Vicenç de Calders en el que viajaban unas 150 personas, en una área cercana a un barranco, según informa TVE. El servicio ferroviario se encuentra interrumpido en ese tramo aunque se está gestionando un transporte alternativo por carretera para los pasajeros afectados. En el lugar de los hechos, están trabajando en las labores de evacuación de los heridos 18 dotaciones de bomberos, efectivos sanitarios y siete patrullas de los mossos.

El temporal de fuertes lluvias que ha dejado una muerta en Galicia ha mantenido en alerta a Valencia y Alicante durante todo el lunes. Aunque la alerta por lluvia ya ha bajado a naranja, lo que más preocupa ahora son los desbordamientos de ríos, como ha sucedido con el río Júcar en Cullera. El tiempo se ha dejado sentir también en Cartagena, Cataluña, Baleares y las islas Canarias. 

Protecció civil ha desactivat al migdia l'alerta del Pla Inuncat...Per la vintena de famílies desallotjades arran de les inundacions a Vilatenim avui és dia d'adonar-se de la magnitud del que havia passat... L'ajuntament de Figueres estudia ara demanar ajuts extraordinaris a la Generalitat./ Tot i que el cabal dels rius ha baixat, Protecció civil manté l'alerta hidrològica al Ter, la Tordera i el Llobregat de la Muga, tots rius de girona, perquè encara porten molta aigua./ El temporal de mar també ha anat amaïnant...després que ahir les onades van superar els 4 metres arran de platja a la Costa Brava. L 'alerta, però, es manté a la costa Daurada i al Delta de l'Ebre, on les onades poden arribar als 2 metres.

Avui hi ha vaga de jutges i fiscals arreu de l'Estat. És la segona que fan aquest any per reclamar augment de sou, més independència i més mitjans. També protesten perquè NO hi ha avenços en la negociació amb el Ministeri. Malgrat que els serveis mínims per casos urgents s'han complert, la vaga ha obligat a suspendre nombrosos judicis a Catalunya./ Jornada de protesta també dels mossos d'esquadra, convocada la plataforma MOS-SOS, que aplega diferents sindicats./ I també avui els sindicats Comissions Obreres i UGT han registrat la vaga del sector públic convocada pel proper 12 de desembre. 250 mil funcionaris de tots els sectors estan cridats a mobilitzar-se. Ho faran per exigir el retorn de les pagues extres del 2013 i 2014, però no en 8 anys, com proposa la Generalitat./ El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha arxivat la investigació contra Jordi Turull per cedir part del seu patrimoni a la seva dona poc abans que el designessin candidat a la presidència.

I avui el debat polític se centra en els pressupostos.... Mentre uns, els de la Generalitat, sembla que podrien prosperar amb el suport dels Comuns... els que continuen estancats són els de Pedro Sánchez. Si el suport dels independentistes no arriba, el ministre de Foment obre la porta a que hi hagi eleccions al maig.

Fora de la final a quatre de la LLiga de les Nacions després que de la remuntada d'Anglaterra davant Croàcia a Wembley, a la selecció espanyola li queda ara centrar-se en la fase de classificació de l'Eurocopa de 2020.

El Festival del Mil·leni recupera avui una de les bandes mítiques de la música de ball dels setanta i vuitanta...... els novaiorquesos KOOL AND THE GANG, que portaran aquesta nit el seu funky-soul al Liceu de Barcelona.

Protecció civil ha desactivat al migdia l'alerta del Pla Inuncat...Per la vintena de famílies desallotjades a Vilatenim ha estat una nit difícil, que han passat fora de casa... El matí ha estat gairebé pitjor perquè ha estat el moment en què s'han adonat de la magnitud del que havia passat... En algunes cases l'aigua ha arribat a cobrir dos metres./ El temporal de mar, ha anat avui a la baixa a la Costa Brava, on ahir les onades van superar, arran de platja, els 4 metres d'alçada

És la segona vegada aquest any que aquest col·lectiu fa vaga: l'anterior va ser al maig. Anem cap a la Ciutat de la Justícia... Veiem quin seguiment està tenint l'aturada a Catalunya

Tots els focus estan posat avui sobre Ignacio Cosidó, portaveu del PP al Senat, i el whatsapp que va enviar als senadors del seu grup per justificar el pacte amb el PSOE per la renovació del Consell General del Poder Judicial. Cosidó s'hi vanta de poder controlar el tribunal que jutjarà els líders independentistes.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha arxivat la investigació contra Jordi Turull per cedir part del seu patrimoni a la seva dona poc abans que el designessin candidat a la presidència

Mentre uns pressupostos, els de la Generalitat, sembla que podrien prosperar amb el suport dels Comuns... els que s'estanquen són els de Pedro Sánchez. Si el suport dels independentistes no arriba, el ministre de Foment obre la porta a que hi hagi eleccions al maig.

La protesta d'avui dels mossos l'ha convocada la plataforma MOS-SOS, que aplega diferents sindicats, coincidint amb el consell de la policia, l'òrgan de representació i mediació entre el cos i la Generalitat./ Encara més mobilitzacions perquè els sindicats convoquen els 250 MIL treballadors públics de la Generalitat a una vaga el 12 de desembre. Reclamen les pagues extres del 2013 i 2014, però no en 8 anys, com proposa la Generalitat.

L'Exèrcit no estarà al proper Saló de l'Ensenyament./ Ensenyament i Afers Socials han creat un programa pilot al complex educatiu la Laboral de Tarragona, per oferir formació professional a 40 joves migrants no acompanyats, que tenen entre 16 i 18 anys.

Aquest gol de l'anglès HARRY KANE deixa ESPANYA fora de la final a 4 de la Lliga de Nacions de la UEFA./ A la La lliga femenina de futbol, victòria
in-extremis del Barça davant l'Atlètic de Madrid./ En futbol sala, el Barça Lassa s'ha classificat per la Final Four després de guanyar a l'Ugra Yugorsk rus 2 a 0./ En l'apartat poliesportiu, debut amb derrota del Granollers a la Copa EHF i última cursa de la temporada a MotoGP. Dos catalans van pujar al podi i un altre va acomiadar-se després de 18 anys en actiu.

El tàndem Joel Joan - Hèctor Claramunt presenta nova comèdia. L'estrenen aquest vespre al Teatre Goya de Barcelona, la ciutat d'Europa que més practica l'"Escape Room"... que és precisament el títol de l'espectacle

Desactivat l'inuncat. Els veïns netegen cases i locals inundats a vilatenim i els rius van a la baixa./ Vaga de jutges i fiscals. És la segona d'enguany i reclamen pujades. De sou, més independència i més mitjans./ Protesta dels mossos davant la conselleria d'interior perquè es reverteixin les retallades del 2012./ Suport als pressupostos: El comuns s'obren ara a fer-ho amb els de la Generalitat./ Debuts a la roja: Kane desfà l'empat a l'Anglaterra-Croàcia i  deixa Espanya fora de la lliga de nacions